Myrdahls teorier lever kvar

De tre vänsterpartierna presenterar en gemensam syn på barnomsorgen. Synen präglas av Myrdahls teorier, att det är samhällets barn och de är för viktiga för att föräldrarna ska kunna ta hand om dom. Dagis dynget runt och för alla. Man häpnar över hur den synen.

Att dessutom föreslå kvoterad föräldraförsäkring visar hur långt ifrån verklighetens barnfamiljer vänstern står.

Vi moderater vill stärka familjerna och öka valfriheten. Vi vill satsa med på barnomsorgen och vi vill höja kvaliteten. Det är en helt annan barnomsorg än den som vänsterpartierna talar om.

About these ads

7 kommentarer

Filed under Rikspolitik

7 responses to “Myrdahls teorier lever kvar

 1. Tobias Ramstedt

  Hur skall lönenivåerna mellan mä och kvinnor kunna utjämnas om föräldradagarna inte kvoteras? Genom att låta föräldrarna välja kommer den med starkast ekonomi fortsätta jobba och den med lägst inkomst vara hemma, logiskt. Problemet är bara att så länge kvinnor, i genomsnitt tjänar 80 procent av vad männen gör kommer lotten alltid falla på kvinnan. Så ett sätt att se det är att föräldradagarna redan idag är kvoterade efter inkomst, och den stora förloraren är männen.

  Dessutom borde moderater som är förespråkare för individuella lösningar gilla en idé där föräldfraförsäkrningen görs individuell och varje förälder får valfriheten att göra vad den vill med den, stanna hemma med barn eller arbeta.

 2. Kent!

  ”Vi vill satsa med på barnomsorgen och vi vill höja kvaliteten.”

  Ja, detta är alldeles utmärkt. Berätta nu hur ni ska gå tillväga när ni satsar. Och hur höjer ni kvaliteten i vår förskola, som av många redan betraktas som en av världens bästa.

 3. kentpersson

  Anders, jag håller med dig om att barnomsorgen i Sverige håller väldigt hög kvalité. Vi vill dock göra den än bättre. Lägre antal barn i barngrupperna och mer pedagogik.

 4. Kent!
  Du är oppositionsråd någonstans. Hur är det där, jobbar ni moderater där aktivt för att minska barngrupperna och hur gör ni då? Mindre antal barn i grupperna kräver fler förskolor och det kostar pengar. Och mer pengar på barnomsorgen vill ni väl inte lägga, antar jag.

  Jag hävdar att barngruppernas storlek inte är något prioriterat i moderat politik. Så är det här i Stockholm där få om ens någon av de 14 stadsdelarna klarar av storleken på barngrupperna.

  Här prioriteras skattesänkningar istället. Istället hävdar man att kvalitén går att höja ändå. Hur då frågar man sig när nu dem moderatledda majoriteten ökar tilldelningen till förskolan med hela 1,2 %.

  Vad menar du med pedagogik, mer skola eller? Jag tycker att det är bra som det är. Det är inte där skon klämmer. Däremot måste vi göra förskoleyrket attraktivare. Hur gör vi det när inte arbetsmiljön är prioriterad? Är du villig som politiker att öka deras löner, att anställa fler förskolärare och att se till barngrupperna är så lagom stora att barnen kan på ett bra sätt tillägna sig den redan idag alldeles utmärkta pedagogiken.

  Jag är ledsen att säga det, Kent men inom det här området är ni moderater inte alls särskilt trovärdiga. Det är faktiskt värre än på de flesta andra områden.

 5. Jag märker att barnomsorg inte verkar vara din grej, Kent!

  Mest munläder, antar jag …..

 6. kentpersson

  Det är väl snarare så Anders att du inte gillar vår politik. Det vore väl ärligare att säga, eller hur?

 7. Kent!
  Du har rätt i att jag inte gillar er politik. Sådant händer även ett oppositionsråd, antar jag men det var du med ditt konfrontatoriska inlägg som bjöd in till debatt. Men det visade sig att du inte vill debattera och att du hade mycket lite att komma med.

  Om vi återväder till barnomsorgen som du i stora stycken berömmer så är grunden för denna baserad på just Myrdahls teorier. Teori och praktik som vi har utvecklat genom åren och kommit att bli en av världens bästa förskolor. Vad som saknas nu är resurser och det är just detta jag ställer mig undrande inför.

  Moderaterna säger sig vilja förbättra kvalitén i den svenska förskolan och det är i sig väldigt bra om det nu stämmer, du säger att ni vill minska barngrupperna vilket inte är sant samt så tror du att ni vill förbättra pedagogiken. Men du kan inte säga hur och troligtvis får detta engagemang inte några stora resurser.

  Så upp till bevis Kent, får förskolan mer resurser, om inte hur höjer man annars kvaliteten? Det måste väl ändå ett oppositionsråd kunna svara på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s