Världens bästa talare!?!

Idag installeras Obama som USA´s president. Förväntningarna på hans tal idag är enorma. Obamas förmåga att hålla fantastiska tal är otrolig. Han är en av världens bästa talare i alla kategorier. När man själv arbetar med tal och retorik som är det lätt att förbländas av Obamas storhet på det retoriska området. Han har ett sätt att hålla tal som gör många politiskt aktiva avundsjuka. Obama har en lyskraft utöver det vanliga. Det är väl ett av skälen till att han blev vald till president. Jag är övertygad om att han ikväll kommer att ge oss ett tal som går till historien, ett tal som kommer visas om och om igen.

b_cker_425299c

Nästa steg blir dock att gå från fantastiska tal till att ta ett politiskt ledarskap i USA och i Världen. Det innebär att han  måste börja leverera konkret politik. Det måste bli ”change” och ”yes we can” på riktigt. Här återstår det att se hur mycket han klarar av att leva upp till de skyhöga förväntningarna som vilar på hans axlar.

Jag måste erkänna att jag beundrar Obamas retoriska kunskaper och förmåga att hålla fantastiska tal. Att kommunicera är en stor del av det politiska uppdraget. Att kunna leda och genomföra sin politik är den andra stora delen av uppdraget. Jag både tror och hoppas Obama lever upp tillde stora förväntningarna som finns på honom. För då kan nämligen världens bästa talare bidra till att USA och världen blir en bättre plats att leva på.

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s