En politisk ledare utöver det vanliga

Fenomenet Barack Obama fortsätter att imponera. De 100 första dagarna som president har varit en hård prövotid. Den globala finanskris och lågkonjunktur slår hårt mot alla. Den startade i USA och krisen är omfattande där. Jag tror man kan säga att läget för att vara nyvald president inte var det allra bästa. Men trots svåra prövningar och tuffa politiska beslut så kvarstår Obamas popularitet. De första 100 dagarna beskrivs som en succé för presidenten. Jag tror det finns flera förklaringar till Obamas fortsatta framgångar. För det första och det är nog det viktigaste är att Obama är en politisk ledare utöver det vanliga. Hans karisma är enorm, hans retorik och bländande förmåga att tala gör att folk lyssnar och tar tills sig hans budskap ända in i hjärtat. Obamas politik är genomarbetad och han vet vad han vill uppnå. Förberedelser är A och O i politik.

Jag är övertygag om att Obama är en politiker som går till världshistorien. Hans ledarskap är något att se upp till. Jag kommer fortsätta följa det fortsatta presidentskapet med stort intresse.

About these ads

1 kommentar

Filed under politik

One response to “En politisk ledare utöver det vanliga

  1. Håller med om att Obama kommer gå till världshistorien som politiker, håller med om att han har karisma och retorik. Frågan är bara vad han kommer göra med sina resurser. Flyttar han över kriget till Afghanistan från Irak som han har snackat om så är det, enligt mig, inte mycket att hurra för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s