Piratpartiet, ett parti med åsikter i och om det mesta

Piratpartiet har nu åsikter i det mesta. Under EU-valrörelsen har Piraterna gått från att vara enfrågeparti som envist vägrat svara och ta ställning i andra frågor till att bli ett parti som tycker om allt i EU-politiken. En synnerligen intressant förändring. Man undrar om Christian Engström har med sig partiets medlemmar på denna förändring. På DN´s eu-sida kan man nämligen göra ett test och där får man se vad PP tycker. I 25 frågor har PP tagit ställning och det stämmer inte alls med vad PP påstått så här långt vad det var som skulle gälla.

Det finns säkert en och annan som nu återigen inte tycker jag förstått PP´s roll. Men nu är den än mer oklar. Vad gäller, är Piratpartiet ett enfrågeparti eller inte?

Erik Lakso bloggar på Uppstuds på samma tema.

About these ads

6 kommentarer

Filed under EU

6 responses to “Piratpartiet, ett parti med åsikter i och om det mesta

 1. Du läste om att det inte fans valet ”Ingen åsikt” för honom i testet som skulle passa bäst på många av de frågor?

 2. ”ingen åsikt” fanns bara för läsarna, röstar man på det blir man centerpartist…

  Dock fanns inte det alternativet för politikerna, vilket pressade in Christian E i ngt ”delvis”-alternativ, vilket självfallet var hans eget ställningstagande, i den mån det öht visar annat än att det var ett korkat och tendensiöst upplägg av enkäten.

  Det framgår inte vilken partirepr som svarat för de gamla partierna? Varför inte?
  Den nationella linjen stämmer ju i flera fall inte med vissa kandidaters. Lyckligtvis!

  Dettta torde bli ett personval i stor utsträckning.

 3. Synnerligen oseriöst test.

  Framför allt visas återigen den totala oförmågan att acceptera att ett fokusparti som PP inte går att placera på den traditionella höger-vänsterskalan.

  Frågorna har utformats efter de ämnen som partierna håller fram som prioriterade för att definiera sin politik och sina ställningstagande.

  Intressant att svarsalternativen inte gjort det.

  DN fortsätter på sin inslagna linje.

 4. Det är jobbigt att bli granskad. PP hade ju kunna valt att inte svara på frågorna, men nu gjorde man det, igen. Det är ju inte första gången i denna valrörelse som besked ges i andra frågor från PP. Sedan är det ju precis så här det kommer att bli om PP tar sig in i parlamentet. Då kommer PP ta ställning i alla frågor.

 5. ”deras argument och budskap ska mötas med demokratiska medel”.

  Som i alla demokratiska partier finns det medlemmar (förhoppningsvis) som har vitt skillda åsikter men summan blir att man röstar & tror som man gör.
  Så också inom Piratpartiet.
  Jag har tidigare varit moderat LÄNGE, bl.a suttit i kommunfullmäktige men insåg att moderaternas inställning till bl.a IPRED inte delades alls av mig, senare blev IPRED allt viktigare för mig.
  Tar du 100 moderater & ställer 30 frågor så ska du se att svaren kommer ut olika både här & där….trots att alla röstar moderat…simple as that!

  Ha en bra helg!
  Richard Ramstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s