Det är inte OK att införa censur av internet

Nej det är inte OK med censur av internet. Kina visar återigen att de inte är en demokrati. Genom att spärra möjligheterna till internet så kan inte folket få ta del av vilken information man vill. Så är det inte i Sverige och kommer heller inte så bli. Man kan inbland få för sig det när tongångarna går alltför högt. Sverige är en demokrati där vi har yttrandefrihet och rösträtt. Värt att påminna sig om ibland.

About these ads

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Det är inte OK att införa censur av internet

 1. Varför gäller det inte i Sverige då?

 2. anonym

  Det är inte OK att kränka svenska medborgares integritet på nätet genom repressiva lagar heller, och jag har svårt att tro att vi sett slutet på den utvecklingen så det vore ganska dumt att säga att sådant inte kan hända här.
  Rekommendation: städa upp framför egen dörr innan finger pekas mot andra.

 3. Pingback: Claeskrantz.se » Hatten av för medias obefintliga granskning av piratpartiet

 4. Som sagt, det råder ett högt tonläge i dessa debatter. Att jämföra Kinas internet och avsaknad av demokrati med Sveriges politik är, minst sagt, absurt.

 5. anonym

  Hmmm. Ändå spelar du på den jämförelsen, trots att du själv kallar den absurd.
  Lagar som FRA-lagen och IPRED kan i längden framkalla en sorts självcensur, som i mångt och mycket fungerar likadant som en internetfilter. Tänk på att det finns fler sätt att censurera än att bara införa filter.

 6. Svenska staten med hjälp av rikspolisstyrelsen censurerar tillgången till delar av nätet med. Ett exempel är när barnporrspärrlistan blockerade en koreansksida med bonsaiträd. Problemet är att listan är hemlig så man inte kan veta vad som blockeras men det är inget problem för staten är alltigenom och alltid god… eller? Bonsaiträd av misstag igår något mer politiskt inkorrekt utan misstag och barnporrinnehåll imorgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s