Falkvinge pissar på välfärdssverige

Japp. Tydligare än så här blir det inte. Egentligen skulle man köpa TV-tid åt killen. Skulle hjärnan bakom Piratpartiet, Rick Falkvinge, uttrycka sina åsikter i TV och än mer i media är jag övertygad om att Piratpartiet tillhör historien.

Viktigare än vård, skola, omsorg, kärnkraft, försvarspolitik och skit som de har pratat om i 40 år, säger Falkvinge

Citat i sig räcker. Hur många sjuka håller med honom? Hur många föräldrar som skjutsar sina barn till dagis och skolan håller med honom. Falkvinge pissar på välfärdssverige. Det kan han gärna göra. Men jag tror ytterst få håller med honom om att att välfärdsfrågorna är skit. Jag är hellre någon slags halvmjäkig socialliberal än en ultrakapitalist.

Det är ett par dagar kvar. Valrörelsen är inte slut ännu och mycket kommer att kunna hända.

58 kommentarer

Filed under EU

58 responses to “Falkvinge pissar på välfärdssverige

 1. Daniel Wijk

  Det tror jag knappast. Däremot tillhör M historien som ideologiskt parti med tanke på att ni inte längre har någon egen ideologi kvar.

 2. Daniel Wijk

  Och ja. Demokratifrågor är viktigare än det som ni rabblar upp varje valår. Betydligt viktigare. För utan demokratin så kan ni inte ens diskutera det där ”superviktiga” som ni hela tiden försöker få fram medans ni nedmonterar medborgarnas fri- och rättigheter.

 3. pecanpaj

  Hahaha. Ja, som en tänkande människor får man lätt kväljningar när man hör tjafset om vård-skola-omsorg. Vad ska man med det till när man inte har grundläggande demokratiska rättigheter längre?

  Jag har tidigare röstat på Moderaterna. Nu gick min röst till PP. Ni får tamejfan skärpa till er. Hästsvansade principlösa blötdjur.

 4. johan

  Varför Reinfeldt avskaffa skrotpremien då!!????

  Ett svek mot välfärden om något

 5. Snälla kan vi hålla oss till att förklara varför våra respektive partier har bra politik isf att kasta skit?

  Eller är det 20% i prognoserna som spökar och får er att tappa stilen?

  Om du läser hela artikeln som DN citerar lösryckt så ser du också sammanhanget.

  Visst, Falkvinge har en i mångas ögon alltför tuff och kategorisk retorik men ett parti står inte och faller med partiledarens uttalanden lösrykta ur sitt sammanhang.

  Snälla höj nivån. Tack!

 6. Alla i hela världen är inte emot PP. Knappast DN eller någon annan media heller. Medias granskning ingår i politiken. Man kan gilla det eller inte, men så är det. Tro mig vi är många som upplevt att man ryckt enstaka uttalanden och gjort det till nyheter förr och det kommer hända igen. Jag har läst intervjun och jag tycker det är så att hela hans inställning är långt ifrån vad jag gillar. Att uttrycka att hela välfärdspolitiken är skit är att ta i. För de allra flesta betyder välfärden mycket. Man behöver inte gilla det. Men att påstå att allt som gjorts i detta land under 40 år är skit.. ja.. vad mer ska man säga….

 7. Göran Axelsson

  Jag håller med Rick. PP:s frågor är viktigare än skillnaden mellan ett borgerligt eller ett socialdemokratiskt styre av landet… fast det tar vi om ett år, nu är det val till Europaparlamentet och sist jag kollade var välfärdssverige en nationell fråga och inte nåt som hanteras av EU.

  … pssst, ett litet tips. Om ni inte vill förlora ännu mer röster så stoppa datalagringsdirektivet som riksdagen ska rösta om snart. Det är helt absurdt att allas mobiltelefoner ska förvandlas till statliga spårsändare!

 8. Tanel Rebane

  Håller med Daniel Wijk fullständingt. Det här blogginlägget visar tydligt hur mycket PP behövs, och jag är beredd att hålla med om att det mesta som står på dagordningen från andra partier är skit.

 9. Göran, det var Rick som tog upp välfärdsfrågorna. Min poäng är bara att väljarna inte kommer att gilla budskapet. Som sagt, gärna mer TV-tid för Rick.

 10. EBTS

  Du har alltså läst hela intervjun, och du kan fortfarande inte extrahera andemeningen i det han säger?

 11. EBTS, det är precis det jag gjort.

 12. Jag kan bara hålla med Wijk. Demokratifrågorna är viktigare. Det spelar ingen roll om man röstar på M eller S, det är så små skillnader att SVT knappt klarar av att hitta frågor där partierna skiljer sig åt, istället börjar man diskutera inrikespolitik med partiledarna.

 13. johan

  Politiker er sig lika, som det heter i norge, Politi = polisen i Norge. Alltså övervakare som vill låsa in mest möjligt av befolkningen. Särskilt moderaterna vill göra sånt.

 14. Leo

  Det är när politiker som Kent Persson förstår andemeningen i att det inte är viktigt om vi har 31,5% i skatt eller 32% när vi inte har grundläggande demokratiska rättigheter som integritet och rättssäkerhet – som Piratpartiet inte behövs längre.

  Det är när Kent (och Eva-Lena Jansson, för den delen, med tanke på hennes twittrande idag) förstår vad Falkvinge menar när han säger att han är ultrakapitalist och kommunist samtidigt – som Piratpartiet inte behövs längre.

  Det är när de etablerade partierna återigen står upp för ett skyddat privatliv och grundläggande mänskliga rättigheter – som Piratpartiet inte behövs längre.

  Piratpartiet behövs mer än någonsin idag.

 15. Grå

  Jösses. Titta en gång till på citatet. Hur man än vrider och vänder på det säger han inte att välfärdsfrågorna är skit. Däremot säger han att demokrati är viktigare än dessa frågor, och även viktigare än den skit som politiker ägnat sig åt. För att få det till det du uppenbarligen vill ha det till behöver man lägga till ett eller ett par ord, exempelvis ”annan” eller ”liknande” på lämplig plats. Men något sådant står inte.

 16. Pingback: Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Två dagar kvar

 17. Ernan Nixnor

  Välfärden de senaste 40 åren är det ju inte vi Moderater som dragit fram dock. Det är ju sossarna.

  Eller vi och vi. Nu släpper jag flaggan och går ifrån M till förmån för PP.

 18. Piratpartist

  Väldigt vad svårt det är med läsförståelsen…hela meningen behöver stuvas om rejält för att den ska få betydelsen som Persson insinuerar.

  Än viktigtare är frågan hur stora skillnaderna är egentligen mellan sossarnas vård-skola-omsorg och moderaternas vård-skola-omsorg. Visst finns det skillnader mellan blocken, men det är minimala saker jämfört med den massövervakning av internet som är på väg att införas.

  Inse att demokrati och privatliv är viktigare än nivån på bidragssystem. Issoleringsceller för alla världens personer i förebyggande syfte är en djäkla dålig idé, men den är ändå bra mycket bättre än den mass övervakning och begränsning av demokratin man medialobbyn vill införa.

 19. men va bra då kan ditt som parti är intresserade av att starta EU militär och EU kärnkraft och säkert EU kärnvapen sköta den delen så kan piratpartiet sköta den där med demokratin och personlig integritet och rätten till yttrandefrihet och slopa eran ide om åsikts registrering och annat dylikt herr fascist fitta, ni behandlar hela svenska folket som terrorister med implementeringen av FRA, teledatalagringsdirektivet och annat dylikt skit som ni mobbat in genom att hoppa på de ledarmöter som varit mot, jag tycker ni ska dra åt hellevet tillsammans med EU-kommissionen och era kontroll behov och låta dem som bry sig om folket sitta och stifta lagar till skillnad från er som bara bryr er om att fylla fickorna med stålar. och ge större befogenheter till dem med pengar och agera översittare era kontrollkåta byråkrater. för politiken det har ni lämnat för länge sen nu är ni på spåret in i diktaturen och byråkratins alla Gestapo värld. tack för den borgar Djävul!

 20. Kaysow

  PP går tvärt emot etablissemanget, så att tro att media skulle vara neutrala är naivt. En oberoende vetare sa häromdan på SVT:”Piratpartiet har faktiskt bara en fråga, och det är fildelningen”.

  Sen själva bloggposten – Det som menas är förstås att alla andra politiska områden i Sverige kan vi faktiskt överlåta moderater eller sossar att bestämma om, för det blir inte så stor skillnad. Men i frågorna om Internet, personlig integritet och transparent demokrati kan PP göra en skillnad.

 21. Stefan

  Som Grå säger, han säger inte att välfärdsfrågorna är skit. Han listar A, B, C, D *och* skit. Annars hade han sagt ”och sånt” skit.

 22. gastlind

  De sista desperata krampryckningarna ;)
  Folk förstår att detta som spelas de sista dagarna är teater.
  Nu är ni snart körda!

 23. Är man inte mer kompetent att förstå en mening med ett hårt innehåll, som faktiskt betyder något helt annat i den har valdebatten, ja då ska man banne mig inte hålla på med politik alls.

  Klart att Rick menar, rakt av att vi skiter i allt och det skiter vi i…..?

  Näää vad han menar är – och som vi alla som röstar och håller med Rick om , är att vi är jävligt trötta på tjafset,procenterna hit och dit, VI VILL INTE BLI AVLYSSNADE! VI VILL INTE ATT PRIVATA INTRESSEN SKA LEKA POLIS.

  I dessa frågor så väger faktiskt, att Alma 98 år i Tengby får 78% i pension eller 75% pension ingen roll. Jag sjävl bryr mig inte ett skit i vägunderhållet heller – för det är ju redan skit som det är.

  Ni har fortfarande inte fattat poängen och det är sorgligt. Inte för mig, utan för er gammelnissar som trallar på som att folket inte är med i matchen. Ny tid – Ny era – Ny vilja som vill mera.

  OCH btw – JAG pissar ner dig helt och hållet!

 24. O så pissar ja ner fegbloggar som inte törs ta en kommentar realtid ;)

  Suckar enligt mig och brinner sakta men säkert ut —bye!

 25. Mitt svar har fortfarande inte kommit publict?

  Blogg??? Vafan ska du skriva för när man inte kan se effekten av svaren för?

  Sånt skit funkar inte!

 26. Internet

  Välfärdssverige, tillåt mig ett glatt asgarv … såssarna har pissat på det i 100 år .. moderaterna monterar ner det efter maffians önskemål .. Hur var det nu, PP kommer inte att få några mandat i EU ?!?! .. Det du kallar välfärd, Kent, har INGEN som helst vikt om du jämför med massor av länder i världen idag, fan farsan får ju bättre ”välfärd” i Kina än vad vi har idag … och han har ju bara varit ”kines” i ett år !!

 27. Mexonat

  Du förstår ju uppenbarligen inte vad han menar. Det är därför Piratpartiet är så stora.

  Du – och Alliansen+S – förstår inte att demokrati och ”deltagarsamhälle” (Falkvinge) är grunden för ALLA DE DÄR FRÅGORNA.

  Utan en korrekt fungerande demokrati, där väljarna kan PÅVERKA sina valda – då har man ingenting!

  Idag kan inte vi väljare påverka politikerna på grund av att partierna står över väljarna, och att de som politikerna säger innan valet inte gäller efter valet. Det har vi sett i de där 40 åren nu.

  Piratpartiet är det enda ärliga partiet. När de andra partierna förstår skillnaden mellan deltagarsamhälle och von oben-politik – då kommer folket att rösta på dem igen.

  Men tills dess kommer medborgarna att fortsätta klunga sig till Piratpartiet.

 28. Linus

  ”…det var Rick som tog upp välfärdsfrågorna. Min poäng är bara att väljarna inte kommer att gilla budskapet. Som sagt, gärna mer TV-tid för Rick.”

  Varför anser du (och övriga ”gammelpartiers” medlemmar/representanter) att debatterna inför detta val bör hållas av partiledarna?

  EU-valet är om något ett personval – exempelvis är det ju milsvida skillnad mellan Wallmark och Fjellner, två kandidater från samma parti (ditt, och mitt f.d., parti för övrigt); varför då inte låta de ledande kandidaterna komma till tals, och låta dem framföra vilka frågor de brinner för, istället för att snöa in på partiledarna som gör allt för att plocka poäng i inrikespolitiken?

 29. redirectpage

  Piratpartiet är ett patetiskt parti. De vågar inte ta någon kritik heller och det är toppstyrt. Om nu Falkvinge är ultrakapitalist, varför bad han sina anhängare om ekonomiskt stöd för att klara sig sist?

 30. Oldtimer

  Nej, mer TV-tid åt Fredrik Reinfeldt! Era oponionssiffror störtdyker ju varje gång den tomten visar sig i rutan.

  Snart är ni bara en historisk parentes. Saknad av ingen.

 31. jimmy

  ni moderater och sossar skryter om välfärd kallar ni det här välfärd jag blev sjukskrinen för 8 år sedan och nu mår bättre och vill jobba och med hjälp av nya lagen så skulle jag få hjälp av facket och försäkringskassan när vi kom på reab möte på jobbet så sa min chef att han inte ville ha med mig att göra och se till att jag inte får jobba på swebuss över hans döda kropp nu står jag utan pengar är det välfärd tack moderaterna (ironisk)

 32. Johan

  Det är häpnadsväckande hur man inte kan hålla med Falkvinge om detta. Givetvis är grundläggande rättigheter viktigare än allt det andra.

  För övrigt: Kan vi sluta tjuta om demokratin som om det är ett styrelseskick utan brister. Demokrati innebär i princip att 51% kan kontrollera de övriga 49%.

 33. Hmm det tycks inte som att poängen i det Falkvinge uttryckte riktigt nådde dig.

  Och han har rätt! Frågan om det fria informationssamhället och därigenom demokratin är mer AKTUELL än många andra frågor just nu. Och det är just DET han uttrycker.. INTE att välfärden är skit.. utan vad som är mest aktuellt just NU!

 34. Robban

  Hej, Kent!

  Kommer tyvärr inte kommentera själva bloggen utan istället ser jag det mer intressant att möta din första kommentar.

  Att media skall granska nya partier och nyheter är ju självklart, men på det sättet vi har sett dem göra detta på senaste tiden är verkligen underligt i min mening.
  I nästan alla artiklar jag har läst via bland annat Aftonbladet och SvD så verkar artiklarna handla om alla de negativa vinklar som partiet har partiet har.

  Varför vill/kan man inte redovisa de positiva vinklarna? Eller praktiskt taget de åsikterna Piratpartiet verkligen står för?
  Är det för att det säljer så dåligt?

  Varför kan man belysa deras ”kärnfrågor” och berätta om vad partierna verkligen tycker i frågorna?

  Jag har inte sett till några granskningar gjorda av några tidningar angående de andra partierna, utan helt enkelt få leta reda på dem själv.
  Och av de få artiklar ändå nått fram verkar de flesta handla om inrikespolitik?

  Och varför granskar och kritiserar man inte de etablerades integritets politik?

  Är det en så oviktig fråga i dagens samhälle att den försummas?
  Eller att dagens partier inte tar någon vidare ställning eller ansvar hur individerna skall behandlas idag?
  Vad innebär folkvald idag egentligen?

  Jag tror att det är ett par mycket viktiga frågor vi väljare ställer oss idag.

  Jag fastna lite för ett citat du nämnde:

  ”Tro mig vi är många som upplevt att man ryckt enstaka uttalanden och gjort det till nyheter förr och det kommer hända igen. Jag har läst intervjun och jag tycker det är så att hela hans inställning är långt ifrån vad jag gillar.”

  Vi är många som inte gillar er Partiledares uttalanden som bland annat:
  ”Vi skall inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration” och
  ”Alla tjänar på om debatten lägger sig” av Fredrik Reinfeldt.

  Jag kan inte på annat sätt tolka dessa uttalanden
  som både ohederliga och lögnaktiga sätt mot väljarna.

  Men det är som sagt inte Moderaterna själva som ligger bakom dessa åsikter, utan de har byggts upp av ”ett fegt” Socialdemokratiskt parti vilket Thomas Bodström stått bakom.

  Mer tv-tid åt Reinfeldts åsikter om medborgarrättighets och integritets frågor!

  Det kan bli mycket spännande….

 35. Cyniker

  Kanske dags att titta på originalet?
  DN har ju sin tydlig agenda, men de hänvisar iaf till källan. Här är den.

  http://www.fokus.se/2009/06/hjarnan-bakom-piraterna/

 36. Petter

  Vilken pajas du är!
  Bättre än så kan du väl!

  Läst hela artikel hos Fokus? eller bra chansar att andra inte har gjort det?

  PP in i EU :)

 37. Tobias

  Bäste Kent,

  Ditt parti pissar på hela svenska folket! Övervakning är melodin. Svensken kan enligt er inte tillåtas få allför fira tyglar. Ni skyller på alltmöjligt ni kan komma på för att övervaka och öka statens makt. Om ni inte står för det är er flathet i EU pinsam, era lagförslag ett skämt.

  Ni fick min röst förra valet vilket uppenbarligen varit ett misstag. Kommer förvisso aldrig rösta på kommunister, gröntalibaner eller sossarna så det blir väl PP eller blank röst nästa national val.

  Rick har min röst för EU.

  Tobias

 38. aprumpa

  haha

  nu skrattar jag faktiskt bara åt hur sur du låter kent. trist att ditt parti svikit sina ideal, men ni har ju karl sigfrid, tills ni mobbar ut honom.

  det framgår att du inte gillar pp:s icke-inställning i de frågor pp inte tar ställning i. hur ser du på frågorna pp TAR ställning i? Säg inte att de ”inte är lika viktiga för mig som de andra frågorna”, för det kan vi säga tillbaka.

  förklara istället hur moderaternas internetpolitik är liberal, progressiv och samtida.

  eller lägg ner hatkampanjen innan du skämmer ut dig helt.

 39. Arvid Rosengren

  Notera att Rick säger att ”…som de har pratat om i 40 år, säger Falkvinge.” För det är ju vad ni gjort. Pratat, och tagit betalt. Och med alla mått så har vi det sämre på alla fronter nu än för 40 år sedan.

  Men fortsätt prata ni… för all del, låt inte oss störa.

 40. Andreas

  Ni etablerade partier har pissat på välfärden ganska länge nu. Välfärden är någonting som var, inte någonting som är. Ni byggde ett land av korthus. Jag lät mig förledas av era ord.

 41. Har alla sveriges gammelpolitiker plötsligt blivit ungdomsförbundare, eller finns det någon annan orsak till att nivån på argumenten plötsligt blivit bottenlös?

  Jag misstänker iofs att det här väl representerar nivån, men att jag varit förskonad från den eftersom bloggandet inte blivit poppis bland politiker förrän nu.

 42. gastlind

  Arvid: Med alla mått mätt? Hur tänker du då? M är ju i regeringsställning så lite bättre borde det väl vara även om man nu skulle ha ett ”ultrakapitalistiskt” synsätt?

 43. Gertkvist

  a) Skråväsendet försvarar sig mot uppstickarna. Det viktigaste är inte att behålla regeringsställningen, utan att behålla det system som garanterar partiet makt, pengar och inflytande oavsett hur valet går. Smakfullt – inte!

  b) Politiker har diskuterat / tjafsat om stora systemfrågor i decennier – helt i onödan. ATP visste alla i minst 20 år var dödsdömt, innan något gjordes. Kärnkraften är en politisk zombie. Problemorienterade piratpartister ser detta som fullständigt obegripligt. Det gör i och för sig en hel del människor utanför partiväsendet också …

  c) Om Alliansen och moderaterna inte hade betett sig som Storebror á al 1984 _och_ dumdrygt skulle Piratpartiet haft 0,6% i opinionsmätningarna. Vi har Kent och många andra politiker att tacka för Piratpartiets framgångar.

 44. hjälp!

  vi behöver inte ett mörkblått – eller värre – missnöjesparti

  som pp allt tydligare blir

  i en tid av oro och finanskris är det det sista vi behöver

  jag hoppas folk tar sitt förnuft till fånga och röstar i morgon: på partier som skyddar och säkrar såväl nätet som välfärden

  jag är poet

  och inte moderat: alls

  men jag bor i det här samhället och vill inte se det destruerat av anarkokapitalister: vare sej på nätet eller afk

  jag hoppas att alla nyktra och förnuftiga människor och politiker inser allvaret i att rösta

 45. Arvid Rosengren

  gastlind, Sveriges välfärd (världsledande i många årtionden) byggde på att neutralitet och fega allianser under andra världskriget. Är det någon som kan påstå att vi i något hänseende (skola, vård, omsorg etc) inte har halkat efter under de senaste 40 åren? Sakta men säkert. Men ändå försöker politikerna sko sig själva genom att lura oss (och säkerligen sig själva) att de faktiskt kan göra någon avsevärd skillnad utan att ändra modellen.

  Visst, moderaterna har väl gjort en del gott, men alldeles för lite. Och det är oförlåtligt för en sann liberal att acceptera vad de gjort med medborgarrätten i vårt land. Helt oförlåtligt och oförenligt med fundamental liberal ideologi. Moderaterna har helt enkelt glömt sina ideal.

  När demokratin i Europa står under konstant hot så blir faktiskt frågor som vård, skola och omsorg sekundära.

 46. Pingback: Piratpartiet gör skillnad « Ord av Jerry

 47. Bo

  Jag står nu med piss från alliansen upp till anklarna och försöker rensa kloakerna. Inte bara piss förresten, även skit.
  Det luktar faktiskt riktigt illa här, och jag är orolig för hygienen och hälsan.

 48. Tor

  Nu förlorade du nog mycket av ditt förtroendekapital. Piratpartiet säger inte att andra frågor än deras är oviktiga – bara att deras politik är viktigare än _skillnaderna_ mellan andra partier.

  Sedan är det upp till var och en att ta ställning till om man håller med eller ej. Men att uttrycka det i termer av att ”Falkvinge pissar på välfärdssverige” är helt absurt och visar antingen på en dålig respekt eller dålig förståelse tycker jag.

  Förresten tycker jag som liberal att Falkvinges term ”digital kommunism” är väldigt missvisande och olämplig, men det kanske bara var ett sätt att försöka appellera till väljargrupper både till höger och vänster. Dumt ordval hur som helst.

 49. emil

  Jag är Piratpartist och kan säga att jag står nära Falkvinge poltiskt, men jag hoppas ändå att hans uttalande inte skrämmer bort väljare från andra kanten, PP är trots allt ett parti bortom den förlegade ”höger-vänsterskalan” och det är ett misstag att göra något som kan få nån att tro något annat, speciellt så här nära valet

 50. Pingback: adventskalendern :: Rick Falkvinge (Piratpartiet) kallar sig ultrakapitalist :: June :: 2009

 51. stefan

  Kent det är inte konstigt att du tycker pp har en konstig politik då de är emot det du gillar. Dvs att gräva i folks privatliv och avlyssna på vad de har för sig.

 52. moksha

  Nej. Det är ni moderater som pissat på välfärdssverige ganska länge vid det här laget. Tillråga på allt pissar ni nu också på vår integritet också. Detta måste få ett slut.

  Så STFU

 53. Språkbruket i det här kommentarsfältet säger ju en del. Kapitalister mot ultrakapitalister. Då blir det krigiskt och ociviliserat för att inte säga barbariskt.

 54. degis

  ”They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.”

  Ben Franklin var mer moderat än vad moderaterna någonsin varit. Dags för er att forska lite i varifrån ni kommer. En start kan ju vara att sparka ut Raj-Raj och återinföra ”bunkergänget” eller ännu hellre FMSF.

 55. Välfärdsfrågorna är inte skit, och det tycker inte Falkvinge, eller Piratpartiet som helhet, heller. Däremot är de skit i jämförelse med RÄTTEN TILL ETT PRIVATLIV – något som alliansen pissar på.

  Milt uttryckt.

 56. Jerker Montelius

  När en moderat hävdar att välfärdsstaten är viktigare än frihet och demokrati då vet jag att jag gör rätt i att lämna moderaterna och rösta på piratpartiet. Ska man döma efter kommentarerna på det här inlägget så är jag inte ensam. Kent Persson är snart en av PPs bästa rekryterare.

 57. Pingback: Välfärd OCH demokrati – inte Piratpartiets ‘ultakapitalism’ « Nemokrati

 58. Jesper

  Kan faktiskt hålla med Falkvinge, dessa frågor ÄR viktigare än vård, skola, omsorg, kärnkraft, försvarspolitik.

  Speciellt då ni drar in på vården, sänker bidragen till skolorna, omsorgen blir bara sämre, kärnkraften verkar ni skita i fullständigt och försvarspolitiken går ut på att se hur lite pengar och resurser vårat försvar kan klara sig på.

  En jävligt tafatt politik om man frågar mig. Kan bara hålla med Jerker Montelius här ovanför…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s