En naturlig utveckling

Att EU och NATO ska närma sig som försvarsministern Sten Tolgfors föreslår är en naturlig utveckling. En utveckling som gynnar freden och stabiliteten. I en tid där de militära hoten kan tyckas små kanske en del funderar på varför vi ska närma oss NATO. Av de enkla skälet att hoten ser annorlunda ut nu och att samarbete är bättre än konflikt. Det återstår många segrar för demokratin att vinna runt om på vår jord. Sverige och EU är knappast intresserade av att anfalla något land. Men mycket intresserade av att skapa fred och demokrati på vår jord. Det är vår styrka och det är just det vi kan bidra med.

Bra jobbat Sten!

About these ads

2 kommentarer

Filed under politik

2 responses to “En naturlig utveckling

  1. Shaun

    Att närma sig NATO är ingen naturlig utveckling. Vad har Sverige att vinna på det internationellt?
    Jag tror att en ‘neutral’ hållning fortfarande är bäst. Jag tror Sverige har mycket lite att vinna på att närma sig NATO, eller några andra. Som självständig nation har man större spelutrymme och större egen chans att påverka t ex Kina vid eventuell konflikt.
    Att närma sig NATO som inte har gjort de smartaste bedömningarna av läget senaste tiden tycker jag verkar lite dumt. Såvida man inte får STOR egen kompensation för det. Då kan det vara bra för nationen.
    Det finns inga hot.

  2. Jag har ju min personliga ”konspirationsteori” om saken. Den går ut på att alliansen fortsatt låtit försvaret förfalla i samma takt som sossarna, med det bakgrundsmotivet att svenskar nu snart känner sig tvingade att acceptera NATO-anslutning. Om försvarsmakten är oförmögen att kontrollera och försvara Sveriges territorium så måste detta lösas genom en försvarsallians. EU är en väg men givetvis lockar NATO hos gammelmoderater. Jag är inte lika säkert på att det är den smartaste vägen att gå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s