Bra jobbat av Reinfeldt, nu gäller det att lyckas i Köpenhamn också

Fredrik Reinfeldt lyckades med det som flera experter och politiska motståndare bedömt på förhand var omöjligt. Reinfeldt lyckades efter ett långt och hårt arbete få ihop ett klimatavtal inom EU. Ett avtal som stärker möjligheterna till framgångar på Köpenhamn mötet senare i höst.

Miljö och klimatfrågan är en ödesfråga. Att Reinfeldt lägger ner stort kraft och ett stort engagemang i dessa frågor glädjer mig. Jag hoppas verkligen att han lyckas hela vägen. Det vore en stor framgång för världen.

Bra jobbat så här långt av Reinfeldt, nu gäller det att lyckas i Köpenhamn också. Reinfeldt kommer att ta krafttag inför kommande toppmöte i Köpenhamn för där kommer mycket att avgöras hur den rika världen orkar agera för att minska miljö och klimathoten.

Bloggar: Fredrik Axelsson och Svart på vitt och MinaModerataKarameller

About these ads

4 kommentarer

Filed under EU

4 responses to “Bra jobbat av Reinfeldt, nu gäller det att lyckas i Köpenhamn också

 1. elina

  Nu väntar Köpenhamn som kan bli knäckande, men i alla fall min tilltro på hans +regeringens förmåga har ökat. R. ror ju i land alla EU frågorna godkänt.

 2. Reinfeldt är utomordentligt bra…

 3. robotnr7312

  ja va bra! HEj o hå o dundra fram över stad o land. Från hjärta ej signalen gå. Därför ej ögon signalen få. Därför ej ögon våga se. Bortom näsan de have de.

  NEj gott folk. REinfeldt har varit det värsta som hänt Sverige sen Carl Bildt lurades som värst.

  Mage till narcissim får man leta efter.

  Skärp er nu. Eller hitta någon som smeker o lindrar….

  Varför det finns vissa individer som verkligen inte vill leva för sig och ifred med andra…är en mkt svår fråga att svara på. MEn att GE BORT makt och dessutom hylla de hämndlystna…

  …det kan ju inte vara bra? Eller vad tror ni gott folk?:-)

  Kram! :-)
  robotnr7312

 4. Peter Strobl

  Kent , kalla saker vid dess rätta namn. Vad man har kommit överens om är ett gemensamt förhandlingsmandat inför det globala klimatkonferensen i Köpenhamn.

  Den springande punkten i är det sk klimatbiståndet vad de rika länderna ska bidra till u-länderna med för att uländerna ska utveckla tex vind och solkraft och alternativa energikällor.

  EU har inte lyckats med att preciserar detta klimatbistånd med mer än att stödja de tidigare EU kommisionsuträkningarna som säger att det behövs 100 miljarder euro årligen för att u-länderna ska kunna begränsa sina koldioxidutsläpp.

  Eu har deklarerat att man är beredd att betala en skälig andel av dessa 100 miljarder och uppmanar samtidigt USA, Japan, Kanada etc att precisera vad de är villiga att betala.

  Problematiskt är dock att de östeuropeiska länderna inte anser sig ha råd att bidra till detta klimatbistånd pga av finanskrisen.

  Notera bör man också göra att Miljöorganisationerna kritiserar EU starkt för att man inte har preciserat sig mer och ställer för låga krav.

  Kalla det inte klimatavtal, för där är vi inte. Kalla det en överenskommelse för ett gemensamt förhandlingsmandat inför Konferensen i Köpenhamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s