Vi väntar med spänning på beskeden

Nu inför valen så plockas de politiska dreamteamen fram. Mona Sahlin kandiderar i Stockholm och ska agera vallokomotiv där. Kanske hjälper det S, kanske hjälper det alliansen. Jag är inte lika säker som socialdemokraterna att Sahlin är en populär storstadspolitiker. Snarare är det väl tvärtom. Den politik som Sahlin driver kan väl betecknas som storstadsfientlig. Höjda skatter för alla är knappast något som Stockholmarna gillar.

Den jobbpolitik S driver kommer ju knappast bli mer slagkraftig efter det den har förhandlats med V. Redan nu kan vi ju ana att det rödgröna alternativet snarare kommer handla om höjda bidrag än en förstärkt arbetslinje. Redan nu kan vi ju ana att låg- och medelinkomsttagarna kommer att drabbas av skattechocker. Hur det ska kunna skapa fler jobb är för mig en gåta.

Vi är nog många som ser fram emot de kommande debatterna mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Då möts alternativen. Då blir det inrikesdebatt. Då måste även Sahlin visa upp vad hon vill. Just det väntar vi på med spänning.

Bloggar: Peter och den hälsosamme ekonomisten

About these ads

1 kommentar

Filed under politik

One response to “Vi väntar med spänning på beskeden

  1. Pingback: Det spelar roll hur man röstar « Moderata Perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s