Några ord om sänkta skatter, terror och politiska debatter

Debatten om skatterna ska sänkas eller höjas kommer att bli en av de stora frågorna i valet 2010. Alliansregeringen har under mandatperioden visat att det går att sänka skatterna samtidigt som välfärden värnas.

I grunden handlar det om att öka den ekonomiska friheten för alltfler människor i vårt land. Genom att sänkan skatterna för låg- och medelinkomsttagarna mest så ökar möjligheten för fler att kunna leva på sin lön. Detta borde inte vara en fråga som skiljer mellan blocken, men det är det. Det är en ideologisk fråga. Alliansen sätter människan i centrum, de rödgröna systemet. Det är en klassisk skiljelinje där individens rättigheter och möjligheter ställs emot kollektivismens idéer. Politik gör skillnad. Därför är denna debatt bra. Med en valseger för alliansen kommer skatterna fortsätta att sänkas för vanligt folk. Med en rödgrön seger så kommer skatterna att höjas mycket för just de som har de lägsta lönerna. Det är faktiskt en omvänd Robin Hood politik de rödgröna driver. Man tar från de fattiga och delar ut till alla, fattig som rik. Förloraren blir de med de lägsta inkomsterna.

Kritiken mot de sänkta skatterna från de rödgröna är att de inte är rättvisa. Alla får inte sänkta skatter. Skattesänkningen är riktad mot de som jobbar. Pensionärerna får inte samma sänkning av skatterna. Enligt S så byggs inte ett sammanhållet samhälle upp på detta viset. Det de glömmer att berätta är deras egna förslag för att rätta till de skevheter som de beskriver. Det handlar ju inte om att sänka skatterna för de som inte fått skattesänkningar. Den som tror det kan känna sig grundlurad. Det handlar om att höja skatterna för alla. Så en missnöjd pensionär kan ju drömma om sänkta skatter, men då finns det bara ett alternativ om den drömmen ska förverkligas. Alliansen står för sänkta skatter och de rödgröna för höjda skatter. Hur mycket de kommer att höja skatterna vet vi dock inte.

Alliansen har satsat på att stärka välfärden. Efter Timbros rapport som idag SVD ledarsida hänger på måste man fundera på om det är rimligt att den offentliga sektorn blivit en ofantlig sektor på den administrativa sidan. Det kan inte vara rimligt. Här finns massor att göra. Jag bloggande om det igår. Mary bloggar med sin vinkel på temat idag.

Den politiska debatten om skatterna och välfärden lär fortsätta. Även om man igår kunde tro att politiska debatter inte förekommer. Felaktigt och märkligt. Även detta bloggade jag om igår både på min sida och på Moderata Perspektiv. Bloggaren Smurfgodis har kloka synpunkter.

Ett parti som delvis försvunnit ur debatten är faktiskt Piratpartiet. I SVD finns ett reportage om partiets första tid i Europaparlamentet. Engström bloggar själv på temat, så gör även Rick och HAX samt Aqua Vera.  Kanske är det som de delvis skriver att PP deltar, men i det tysta. Jag tror dock att inför valet 2010 så kommer de att dyka upp på den politiska arenan igen. Då kommer Sverigedemokraterna att få konkurrens om missnöjesrösterna. Jag tror nämligen att tre partier kommer att slåss om det utrymmet. Förutom PP och SD så kommer även Fi att blanda sig i. Det kan faktiskt komma att leda till att ingen av de kommer in. Hur man ska bemöta SD finns det olika synpunkter på. En del menar att andra partier ska bildas för att blockera vägen för dem och andra att helhetsdebatten måste tas med dem. Det senare kan man önska, men det går tyvärr inte. Det fick vi erfara i EP-valrörelsen där PP gick till val på sina frågor. SD kommer att göra likadant. Skillnaden är dock att om SD´s invandrarfientliga politik vädras så kommer färre att välja dem. Jag tror att SD förlorar i konkurrens med PP och Fi.

Terrordebatten blommar återigen upp efter attentatsförsöket i USA. Debatten om samhällens öppenhet ställs emot terrorismen syften. Syften att skapa slutna samhällen med så stor misstänksamhet att samhällen och demokratier till slut faller innefrån. Givetvis får inte detta hända med vaksamheten i debatten krävs. Krav på ytterligare integritetskränkande handlingar från staters sidor ska ställas emot individers rättigheter. Vice versa måste debatten om staters möjligheter att just skydda demokratier och individer mot terrorn debatteras. Dock får inte det godas syfte bli just den godas fiende.

Ett öppet samhälle måste klara av att debattera politikens innehåll och utmaningar. Det första kravet då är att var och en redogör för sin politik och sina ambitioner. Först då kan debatten emellan alternativen bli en givande debatt. Jag är övertygad om att valåret 2010 kommer att bjuda på många sådana debatter.

44 kommentarer

Filed under politik

44 responses to “Några ord om sänkta skatter, terror och politiska debatter

 1. GMorfeldt

  Det som dock stör mig är att vi som är sjukpensionärer får absolut ingen sänkt skatt! Kanske är det så att Alliansen skiter fullständigt i oss?
  vi är ju ändå ingen köpstark grupp som kan bidra till samhällsekonomin…

  Alliansen vill hävda att de ger till de svagaste lika mycket?!? Om inte mer. Här har de misslyckats men det är väl som sonen säger att vi är en så liten grupp att vi ändå inte kan påverka den totala bilden.

  Jag har hållit alliansen högt men detta gör att man kan börja tveka.

 2. Gert

  själv Moderat väljare.

  Men vi kan inte stoppa huvudet i sanden
  och inte inse problemen med svensk
  Asylpolitik.
  Man behöver inte vara främlings fientlig
  för att kritisera vissa saker.
  Samt kostnaden
  Tyvärr har inte Alliansen inte gjort något större
  förutom att Billström sagt att det inte skall gå å få ut 5 pass på ett halvår.
  Om man vill slippa SD så får man nog ta i det sura äpplet och ta tag i de delar som är fel i invandrings politiken eller intergrations politik eller vad man nu kan kalla den för.
  Jag kan säga utan att vara någon SD sympatisör.
  Vi måste kasta av oss blockeringen av denna fråga.
  Det absolut sämsta senariot är att Reinfelt står och
  vimsar bort i en debatt med Jimmie Åkesson

  Om alliansen inte gör något drastiskt så kommer SD in och då får vi tyvärr ingen stark regering
  som behöves i krisen.
  utan får se en flinande Mona sida vid en kommunist och 2 miljöfacister.

  Ok kämpa på i Alliansen

 3. Pingback: 2010 blir ett skitår för landets pensionärer « Röda Berget

 4. GMorfeldt

  Ska den totala tystnaden från dig Kent tas som att du håller med eller inte vill diskutera?

 5. Anders

  Kent, alla riksdagspartier brukar framhålla att det multikulturella ideal, som samtliga riksdagspartier hyllar gemensamt och i samförstånd, skall genomsyra all verksamhet i Sverige.

  Ni har därmed skapat en bumerang åt er själva. Ni klarar inte av att debattera, att den världsunika invandringspolitiken skapar en kolossal resursöverföring från fattiga svenskar (inte minst gamla och sjuka svenskar) till den etniskt förankrade underklass, som ni har importerat.

  Du skriver: ”Skattesänkningen är riktad mot de som jobbar. Pensionärerna får inte samma sänkning av skatterna.”

  Alliansen ser med tydligt förakt på kroppligt bräckliga människor – Ulf Adelsson var öppet hånfull mot svenska pensionärer i SVT.

  Väljarna inser detta. Alliansen har skapat ett guldläge för de rödgröna genom att Alliansen sparkar både på gamla människor och sjuka människor.

  Alliansen har framför allt försämrat de bidragssystem (och andra utbetalningar) som berör svenskar – gamla svenskar och sjuka svenskar.

  Samtidigt har Alliansen inte alls intresserat sig för det ymniga penningflödet till de icke-anställningsbara som arbetar och till det invandringsindustriella komplexet.

  Väljarna inser detta. Alliansen kommer att förlora valet pga sitt tydliga förakt för kroppsligt svaga svenskar.

  Bara ordvalet ”missnöjesröster” säger allt om er utblick.

  De bidragslevande invandrarna och det invandringsindustriella komplexet är idag så stort, att det fungerar inte att säga ”skattesänkningen är riktad mot de som jobbar”.

  Väljarna finner det stötande, att de svenskar som HAR jobbat – och jobbat mycket – skall behandlas sämre än de som invandrar och aldrig någonsin har jobbat något i Sverige.

  Alliansen varken kan (eller vill :-D motivera den prioriteringen – och det kommer Alliansen förmodligen att förlora valet på.

  —–

  PS Jag är anti-vänster. Det verkar som borgeliga politiker ofta tror (oklart varför) att endast vänstersympatisörer varseblir Alliansens förakt för kroppsligt svaga svenskar.

 6. Anders

  Ett ”inte” föll bort i ovanstående text.

  Det skall stå:

  ”Samtidigt har Alliansen inte alls intresserat sig för det ymniga penningflödet till de icke-anställningsbara som inte arbetar och till det invandringsindustriella komplexet.”

 7. ”Alliansen sätter människan i centrum, de rödgröna systemet. Det är en klassisk skiljelinje där individens rättigheter och möjligheter ställs emot kollektivismens idéer”

  Var passar FRA in i detta sammanhang? Individens rätt att bli avlyssnad?

 8. Jag ser det inte som SD har en ”invandrarfientlig” politik eller på något sätt är rasister. Det gäller här att skilja på sak och person.
  Nu har man jobbat från massmedialt och politiskt håll de senaste årtiondena på att sy ihop dessa saker, men det är fel. Jag blr lite beklämd när inte ens moderaterna verkar inse att det handlar om tvp helt olika saker.
  Det ena är den invandringspolitik som bedrivs och det andra är vad man tycker om invandrarna, deras kulturpåverkan o.s.v.
  Detta borde faktiskt (m) fatta och inse att man inte behöver tycka illa om invandrare som personer emedan man kan kritisera invandringspolitiken

  Idag tycker jag precis som SD, att hela invandringspolitiken gått helt över styr, och hur man kan försvara det Billström håller på med är för mig en gåta. Att statsministern inte åtgärdar problemet är minst sagt uselt och ren försummelse. För varje dag som går tar man emot fler och fler s.k. ”ensamkommande flyktingbarn”, vilket i själva verket är organiserad människosmuggling, och detta kostar enorma belopp i skattepengar. Bara de 2400 som anlänt under 2009 kostar samhället drygt 2 miljarder/år.

  Hade det varit lite ruter i Reinfeldt hade han sparkat Billström och spikat igen gränserna för denna organiserade illegala verksamhet för flera år sedan.

 9. Hittade denna sida hos Migrationsverket; http://www.migrationsverket.se/info/428.html
  Alltså vad staten betalar till kommunerna för omhändertagandet av de ”ensamkommande flyktingbarnen”. Hur jag än räknar kommer jag fram till en minsta kostnad på 1.2 miljoner per ”barn” och år. Och då har jag inte inkluderat tolkar, ”God man”, skolkostnader, och en del andra saker.

  Snälla någon…säg att jag räknat fel.

 10. Utlandssvensk

  Micke,
  Du verkar tyvärr ha helt rätt. Jag hade missat att ”Årlig ersättning på 500 000 kronor för ett kalenderår” tydligen betalas ut. Kombinerat med 1.900 kr i dagsersättning får vi, som du korrekt påpekar, en MINSTA kostnad kring 1.2 miljon.

  Så om vi antar att ökningstakten förtsätter på samma sätt som de senaste 4 åren (dvs. en ökning med 600% i antalet ”ensamkommande”) kommer vi redan 2013 att ha 14.400 anländande ”barn” till en kostnad av minst 17 MILJARDER.

  2017 får vi 86.400 anländande ”barn” till en kostnad av minst 103 MILJARDER.

  Troligen kollapsar Sverige innan 2017 om detta fortsätter……

 11. GMorfeldt

  Med risk för att bli tjatig. Ingen kommentar fortfarande. Varför???

 12. @ utlanssvensk.

  Javisst, men nu är det ju tur att det kostar drygt 100.000 att bli smugglad till Sverige. I de aktuella länderna är det en förmögenhet, med en vanlig årsinkomst på <800USD. Kanske måste de skuldsätta sig till organiserad brottslighet för att få smugglas.
  Men pengarna måste vara en mycket begränsande faktor. Alltså, kommer nog bara anhöriginvandringen öka på från dessa länder framgent. (De stackars barnen brukar ju alltid hitta sina 'nära och kära' när uppehållstillstånd beviljats..). Man kan ju hoppas att kurvorna planar ut.

  Men….vad du missat är att vi bara pratar om "flyktingbarnen". Alla andra flyktingar då? "Flyktingbarnen" är bara sådär en tiondel…

  / Micke

 13. Utlandssvensk

  ….vad du missat är att vi bara pratar om ”flyktingbarnen”.

  Ingen fara, jag har inte missat detta utan är fullt på det klara att ”flyktingbarnen” bara är en liten del av problemet. Men man kan ju inte debattera allt hela tiden…

  ”Men pengarna måste vara en mycket begränsande faktor”. Jo visst, för en väldigt stor andel av befolkningen. Men eftersom totalbefolkningen i Somalia plus Afganistan är kring 40 miljoner ser jag det INTE som omöjlig att vi kan se 50 till 100 tusen ensamkommande per år från dessa länder. Enbart heroinproduktionen i Afganistan räcker till MÅNGA biljetter.

  När nu M dessutom inför fri ”arbetskraftsinvandring” utan kompetenskrav kommer det säkert nya, mer kostnadseffektiva, metoder för att komma till Sverige. Väl i landet är det bara att söka asyl…..

 14. Jocke

  GMorfeldt: förstår du inte varför? Kent har ju redan svaret i sitt första inlägg:

  ”Med en valseger för alliansen kommer skatterna fortsätta att sänkas för vanligt folk.”

  Underförstått: Pensionärer, sjuka, arbetslösa och studerande mm klassar inte alliansen som ”vanligt folk”. Om du någonsin trodde det har du blivit lurad av alliansen.

  Alliansens syn på dessa grupper är väl snarast att de arbetslösa och studenterna ska svältas ut. Pensionärerna och de sjuka….. ja jag skulle inte bli förvånad om ättestupan införs igen snart.

 15. Anna

  Tidigare har vi hört samtliga i ”De7:s gäng” överrösta varandra att ”Vi skall ta debatten med dom främlingsfientliga” och ”Vi skall dra fram trollen i ljuset så att dom spricker” även ”Vi skall med våra argument avslöja dom mörka krafterna”, men nu när vi börjar närma oss september 2010 börja benen darra hos våra tidigare så kaxiga motståndare. Det finns bara en egenskap, som passar i sammanhanget: Dom är bara så PATETISKA!
  En sak har dom rätt i, det står redan nu klart att dom kommer att förlora ev. debatter, varför då undrar någon, jo, helt enkelt att SD har både SANNINGEN och VERKLIGHETEN på sin sida! Därför är våra motståndare dömda på förhand att förlora dom debatter, som dom trots allt ger sig in i. Jag ser med nöje fram emot valrörelsen, den enda risken är just att motståndarna backar, d.v.s. att det inte blir några debatter, så har det ju tyvärr blivit vid tidigare val. Jag tror att avgörande blir huruvida vi lyckas förklara sambandet mellan mångkulturens kostnader och ideliga besparingar inom välfärdens alla områden. (Den enda ekonomiska frizonen verkar vara just mångkulturen.)
  Dessvärre kan vi ej heller påräkna några sensationer av de s.k. ”fria” PublicService-medierna.
  Det enda vi dödliga kan göra är att hjälpa till med utdelning av flygblad, valfoldrar, etc. Vi står inför den stora FINALEN! Rösta SD 2010, medan det finns någon välfärd kvar att rösta om!!!

 16. The Puker

  LÖGN! Statens årsredovisning är offentlig handling och går lätt att finna via Google. Där framgår att toatala skatter/avgifter på arbete och boende ÖKAT under smygsossen Reinfeldts tid. Ökningen är högre än inflationen. Ungmoderater! Släng ut smygsossarna ur partiet!

 17. I dagens SvD i denna artikel kan man läsa om hur bra det är med multikulti: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/samhalle/fn-familjen-firar-flera-nyar_3975271.svd

  Uppenbarligen är en av vägarna propagandamaskineriet tar, att ”upplysa” medborgarna om hur bra och smärtfritt integration och blandningar av olika kulturer kan fungera.

  Jag ska övervaka vad som kommer från storebror framgent…

 18. Kolla! En höjdare från Newsmill:

  ”I måndags kväll anordnade vi en fest i Rinkeby Folkets Hus med musik och dans. Mona Sahlin kom till festen och överraskade alla när hon började dansa somaliska danser med dem. En kvinna blev så lycklig över att se Mona Sahlin att hon kastade sig över henne och sade ”Jag tror att jag kommer att dö ikväll för så stort är det för mig att du är här”.”

  Kent! Är det inte dags att leta upp något liknande ‘event’ i Örebro och passa på att svänga dina lurviga till exotiska tongångar? Du skulle få pluspoäng av Billström…

 19. Kent! Här har du en konkret fråga att svara på.

  Du brukar ju inte svara, utan bara komma med partifloskler, men man tänker ju ändå att du skulle kunna göra ett undantag.

  Jag är ensamstående och har tre barn under under 18år att försörja. Kan du se till så att Billström skickar 3.6 miljoner 2010 till mig, som han gör för det stackars ensamkommande flyktingbarnen?

  Gott Nytt År och tacksam för svar!

  / Micke

 20. Kent – du måste väl någon gång kunna svara på ställda frågor eller hur ser du på detta. Du är tydligen en etablerad politiker och då fordrar nog många att frågor ska besvaras även om de kan synes dumma. :-)

 21. Anders

  Kent (och Alliansen) klarar inte av att debattera, att den världsunika invandringspolitiken skapar en kolossal resursöverföring från fattiga svenskar – inte minst från gamla och sjuka svenskar – till den etniskt förankrade underklass, som riksdagspartierna har importerat. Denna borgeliga regering – liksom den förra – har inneburit en all-time-high för inflödet.

  De socialbidragslevande, förtidspensionerade osv invandrarna är idag så talrika och det invandringsindustriella komplexet så stort, att det fungerar inte att säga ”skattesänkningen är riktad mot de som jobbar”.

  Väljarna finner det stötande, att de svenskar som HAR jobbat – och jobbat mycket – skall behandlas sämre än de som invandrar och aldrig någonsin har jobbat något i Sverige.

  Kent varken kan eller vill motivera den prioriteringen – och det kommer Alliansen förmodligen att förlora valet på. Den världsunika invandringspolitiken är bokstavligen talat oförsvarlig – den GÅR INTE att försvara med sakargument – därför tiger Kent.

  Att försöka diskutera högskattesamhället kontra lågskattesamhället – och samtidigt inte låtsas om den bidragslevande etniskt förankrade underklassen och det skattefinansierade invandringsindustriella komplexet – detta är dömt att misslyckats.

  Det är som att diskutera hur sätena bäst bör vara utformade i en liten Fiat – men inte låtsas om, att man sitter och trängs med en elefant i bilen.

 22. The Puker

  ”Sex ha orsakerna till olyckorna i Sverige varit, äro och skola vara: 1. Egennytta, 2. Dolskt hat, 3. Förakt för lagarna, 4. Liknöjdhet för det allmännas bästa, 5. Tanklöst gynnande av utlänningar, 6. Inrotad avundsjuka mot landsmän”.
  Inskrift av Johannes Magnus (1488-1544) i
  Riddarholmskyrkan i Stockholm.

 23. Jobbskatteavdragen är en bra metod för,att få så många som möjligt i arbete. Finaniseringen av denna reform är till stor del att många arbetslösa fick inkomster och detta gav staten skatteinkomster. Den andra inkomstkällan för stat och kommuner utgör enligt den nya trenden höjda avgifter. Parkeringsavgifter.Höjda resekostnader,m.m. Pensionärerna drabbas av lägre pensioner samtidigt som avgiftstaxorna ökar.
  Men i Alliansens och Schlingmans kalkyl ingår väl,att försöka förmå pensionärerna till att fortsätta arbeta. Då skulle ju även de komma ifrån de ökade avgiftskostnaderna genom avväxlingen lägre jobbskatt. Kostnaden för att tillämpa jobbskatteavdraget även för pensionärer borde man räkna på sett från skatteverkets synvinkel.
  Det vore förmodligen inte så stor olägenhet att genomföra beslutet om jobbskatteavdrag för ålderspensioner. Högre konsumtionspotential ger staten högre intäkter. Anledningen för att detta ej genomförts är av Schlingmanpedagogisk skrämseltaktik.

 24. The Puker

  LÖGN! Finansieringen av jobbskatteavdraget är att inkosterna i Sverige ökat mer än inflationen. Staten stod därför inför kraftigt höjda intäkter i form av statsskatt. Jobbskatteavdraget har tagits av denna marginal, och ändå har statens inkomster av skatt på arbete ökat! Läs statens årsredovisning så framkommer fakta!

 25. soli01, jag svarar på de frågor som är relevanta att svara på. Vem ansvändaren är har också betydelse. Jag ger mig inte in i menningslösa debatter med folk som ändå inte lyssnar till vad jag har att säga.

 26. Hej Göran. ledsen för mitt sena svar. Har inte varit uppkopplad på ett tag. Nåväl, jag håller med dig. Var och en får jag bedömma sannolilkheten att någon annan än alliansen sänker skatten. För de rödgröna kommer rättvisa skatter inte innebära en skattesänkning för dig, utan en skattehöjning för alla andra. JAg vet inte om du blir lyckligare för att andra betalar högre skatter, det ger ju liksom inte dig mer pengar i plånboken.

 27. ulrika

  Jag må vara ett troll,men tycker endå att det tillhör vanlig enkel hyffs att svara på de frågor vi faktiskt ställer till dig! Vi är inte speciellt oförskämda i våra frågeställningar vi är bara genuint intresserade av hur ni som är satta att vara våra representanter
  totalt ignorerar de frågor vi ställer och VARFÖR ni gör det! Det som nu återstår för mig är ju SD, då ni inte förstår vikten av att lyssna och ta mig på allvar har jag inget annat val.

 28. Anders

  Kent skriver: ”Var och en får jag bedömma sannolilkheten att någon annan än alliansen sänker skatten.”

  Nej, de rödgröna kommer givetvis inte att sänka skatten. Men förutsättningarna för en debatt om högskattesamhället kontra lågskattesamhället har radikalt förändrats sedan Gösta Bohmans tid.

  Det förbluffar, att Kent verkar tro att den världsunika invandringspolitiken inte har förändrat utgångsläget för debatten

  Det verkar som Kent tror, att om man inte diskuterar invandringspolitiken, så kan Alliansen i debatten låtsas som om den bidragslevande etniskt förankrade underklassen och det skattefinansierade invandringsindustriella komplexet INTE FINNS. Men väljarna upplever den attityden som oerhört konstlad – varför det är dömt att misslyckas.

  Det är som att diskutera hur sätena bäst bör vara utformade i en liten Fiat – men inte låtsas om, att man sitter och trängs med en elefant i bilen.

  De rödgröna kommer att framhålla Alliansens styvmoderliga inställning till gamla och sjuka och väljarna kommer att tänka på, att Alliansen anser, att de svenskar som HAR jobbat – och jobbat mycket – skall behandlas sämre än de som invandrar och aldrig någonsin har jobbat något i Sverige. Alliansen har ingen kontroll över att folk är medvetna om, att ni prioriterar de icke-anställningsbara som invandrar på bekostnad av de svenskar som har jobbat.

  Det är sällan oppositionen som vinner ett val – det är den sittande regeringen som FÖRLORAR valet. Kent verkar märkligt omedveten om det.

 29. @Ulrika

  Precis! Som lök på laxen får man informationen av Kent ”Jag ger mig inte in i menningslösa (sic/ Micke) debatter med folk som ändå inte lyssnar till vad jag har att säga.”

  Vi väljare kräver svar på frågor. Kent kan ju tycka att vi är korkade eller vad som helst, men är man så flat att man flänger ur sig floskelhögar med jämna mellanrum men inte kan svara på enkla frågor är man rökt när jag står vid valurnan.

  Så, precis som du skriver Ulrika – nu återstår SD. De har i alla fall svar på frågorna jag ställt i detta forum.

 30. Magnusgus@AD

  För de som inte gillar tongångarna hos SD finns ju alltid Aktivdemokrati.
  Där bestämmer du själv politiken, ingen korrupt partitopp!
  Kom inte och säg att det inte finns alternativ till gammelpartierna eller SD!

 31. @magnusgus

  Ok, det var ju ett ganska intressant koncept. Men det handlar ju mer om hur man ska lösa problemet, enligt Schweizisk modell och med Intrenet, än att ge svar på de politiska frågeställningarna idag.

  Intressant koncept dock, som sagt. Tror det kan börja diskuteras på allvar om 5 år eller så. Vidare kommer ju nuvarande politiker hänga kvar vid befintligt koncept som iglar….så det dröjer nog ännu längre.

  / Micke

 32. Kent – jag hade aldrig för avsikt att köra någon debatt då jag troligen kan detta med moderaterna ganska bra under alla mina år där och vad de står för. Det gällde bara en enkel fråga ang sverigedemokraterna och vi får lägga den på sidan. :-)

 33. The Puker

  Det var ett j-la tjat om invandringen! Saken är den att sossepolitiken innebär att för lite pengar avsätts till pensionssystemet och andra trygghetssystem. Det kan bara lösas genom att fler och fler personer arbetar och betalar skatt. Det är då billigare att importera arbetare än föda upp arbetare med barnomsorg, skola osv.

  Se http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.508735

 34. The Puker

  P.S. Sossepolitiken = den politik som smygsossen Reinfeldt och Sahlin för.

 35. GMorfeldt

  Hej Kent!

  Menar du då att jag som skadad förtidspensionär kommer att få det sämre oavsett vilket parti eller block jag än röstar på?
  Däremot kommer jag att få det mindre dåligt om Alliansen vinner eftersom de kommer fortsätta sänka skatten för de som arbetar?
  Riktigt hur detta skulle gynna mig har jag svårt att se.

  När och var kan jag läsa mig till att de rödgröna kommer att höja skatten för mig som sjukpenionär? Att det pratat generellt om skattehöjningar men mest för dem som har mest vet jag men att de ska höja skatten för pensionärer, sjukpensionärer eller sjuka har jag inte sett eller hört.

  Då innebär det att jag måste läsa, lyssna, titta så mycket det går fram till valet som vanligt och sluta lyssna när det pratat privatekonomi eftersom den ändå inte gäller mig med andra ord?!?

 36. Alexander

  Kent

  Vet inte om du anser mig vara ett troll,men provar med två frågor.Anser du att det finns någon gräns för hur många invandrare Sverige kan ta emot?Hur många miljarder/år har vi råd att lägga på invandringen?Vore kul att få svar…..

 37. The Puker

  @Alexander!

  Försörjningsbördan, det vill säga antalet pensionärer och bidragstagare dividerat med antalet arbetande personer kommer bara att öka och öka och öka. Invandringens syfte är att snabbt fylla på antalet arbetande personer. Sverige är idag helt underfinansierat. Det är därför inte ens Ohly talar om sex timmars arbetsdag längre. Smygsossen Reinfeldt har dessutom slopat det systemskifte som skulle kunnat ha räddat oss!

 38. Magnusgus@AD

  Micke,
  Jo, konceptet lite för intressant för att ignoreras av t.ex gammelmedia. De kommer att tvingas närma sig ämnet förr eller senare dock, i takt med att människor börjar få klar för sig vad representativ demokrati går ut på, och vill byta ut den mot en modern styrelseform utan för mycket mellanhänder.
  Att en glad amatör ofta kan fatta bättre beslut än en proffesionell tyckare, det har vi många exempel på, (”Ge mig hellre en glad amatör, en som inga strategiska utspel gör, som kan vara spontan, säga det var som fan. Ge mig hellre en glad amatör!”
  Tage Danielsson), och om man då kopplar ihop amatörerna får man en mkt stor kollektiv kompetens.
  Vi har ju haft den här kompetensen hela tiden, bara inte tillåtits använda den till mer än WikiPedia och OpenSourcerörelsen, ännu.

  Att gammelpartierna eller ens SD skulle vara intresserat av att ens låtsas om möjligheten till verkligt folkstyre håller jag för osannolikt, det är ju strikt hierarkiska strukturer som är helt beroende av respekt och tilltro till LEDAREN, därför måste ett eget parti, utan personkult, för ändamålet väljas in i riksdagen.
  Sedan kan ju de andra försöka bilda ett ”Antiparti” emot folket om de känner för det…

  Visa dem därför vad du tycker om deras strategier redan nu höstens val, så kommer fler och fler att få upp ögonen! Varje mandatperiod utan ett medlemsstyrt parti i riksdagen är en förlorad mandatperiod, titta på utvecklingen.

 39. Hej Göran, attacken från de rödgröna ang skattesänkningar är ju att de är orättvisa. De kommer att höja skatterna för att få rättvisa, så din glädje i så fall blir att andra får betala mer i skatt. Alliansen kommer att fortsätta sänka skatterna. Hur återkommer vi till. Arbetslinjen måste givetvis fortsätta, men skatte bör även sänkas för pensionärer och din grupp.

 40. GMorfeldt

  Låter bra det Kent!

 41. Pingback: Från terrorism till demokrati « Under den lugna korkeken

 42. Klar i knoppen

  Vem har hjärntvättat den här mannen, för det första kan han ju aldrig ha gått i skolan, för det andra, kan han aldrig ha haft ett arbete, för så totalt insnöad människa som skriver om sånt han inte har en susning om är förmodligen bara något han gör för att verka fisförnäm.
  Vore det inte bäst för alla parter att du stängde ner den här bloggen & överlät till någon som kan historien, du skulle bara ha varit en fläck på lakanet om er regering regerat när du blev till för ingen skulle ha vågat skaffa barn med en sån statsminister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s