Återställare.

Återställare. Det är vad de rödgröna kommer att erbjuda väljarna i valet 2010 i Stockholms läns landsting. Dagens debattartikel från de rödgröna är mer av arten ”tomma tunnor skramla mest” än något innehåll. Tråkigt kan jag tycka som ser på landstingspolitiken i Stockholm på behörigt avstånd. För tråkigt blir det för väljarna när valen handlar om återställare och ett nostalgiskt tillbakablickande.

Budskapet som nu körs ut är säker samma budskap som de rödgröna kommer att köra i hela riket när det gäller sjukvården. Det är mer retorik än konkreta förslag. Ett löfte är dock tydligt. Valfriheten ska begränsas och mångfalden ska stoppas. De som vill hjälpa till och göra sjukvården bättre i en annan regi än landstinget gör sig icke besvär i de rödgrönas värld.

Jag undrar jag om man kan vinna val på återställare.

De röda bloggar: Peter och Fredrik och s-buzz och martin och Johan och Robert och Högberg

About these ads

3 kommentarer

Filed under Sjukvård

3 responses to “Återställare.

 1. ”Valfriheten ska begränsas och mångfalden ska stoppas”

  Det var en lite väl överdriven skrivning, Kent. Sanningen är att vi gör precis som dina partivänner och alliansen gör i Skåne och inte minst i Halland: ser till att politiken kan bedöma hur skattepengar ska användas och var.

  Det vi talar om nu är förstås kommande etableringar. När det gäller den största andel som nu är privat efter de ideologiskt motiverade privatiseringarna, återstår inte så mycket av egenregi.

  Om du sen utvecklar vad du menar med att ”valfriheten ska begränsas” så är jag nyfiken med tanke på att patientens valfrihet betonas också i vårt förslag. Däremot inte vårdgivarens ”valfrihet” att promt få finnas på östermalm….

  /P

 2. Kent

  Lite humor blir det när nu Birgitta Rydberg (FP)går ut och påtalar att vårt förslag är precis det som ”Alliansen kommer att genomföra 2011″ om jag lägger den bredvid din.

  Hur ska ni ha det?

  mvh

  Johan

 3. Pingback: Fredagstankar… « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s