När skadeglädjen är den enda sanna glädjen

De rödgrönas önskedröm kommer inte att falla in. Just nu glädjs de rödgröna åt problemen som Centern befinner sig i. Att skadeglädjen är den enda sanna glädjen är kanske mer sann än vad man vill erkänna. Socialdemokraterna har egentligen ingenting att vara glada åt. Snarare så ser problemen för Sahlin ut att bli större ju längre in i valrörelsen vi kommer. Den senaste veckans problem de har i frågan med hushållsnära tjänster är bara början. Så i brist på annat så firar man centerns och kristdemokraternas problem i opinionen.

Moderaterna ligger stabilt över valresultatet. Fusket Stockholm verkar inte ha påverkat stödet för M alls. Jag trodde heller inte det. Förtroendet och stödet är rejält för M och för Reinfeldt. Jag är övertygad om att det både stör och bekymrar de röda strategerna på Sveavägen.

Alliansens styrka är just alliansen. Väljarna kommer att säkerställa att alla fyra partierna tar sig in i riksdagen och det med marginal. Lika säker är jag på att MP kommer att tappa tillbaka väljare till främst C när valet drar igång. Begreppet ”latteliberaler” kommer att vissa sig vara ett begrepp som snarare ställer till det för MP än det skapar möjligheter. Anledningen är att liberala väljare vill ha en liberal politik. Det kommer inte Miljöpartiet att erbjuda väljarna, snarare tvärtom. De rödgrönas erbjudande till väljare kommer att vara en gammalvänster politik som inte kommer att locka ”latteliberaler”.

Bloggar: annarkia och Fredrik och martin och johan och lena

About these ads

5 kommentarer

Filed under politik

5 responses to “När skadeglädjen är den enda sanna glädjen

 1. Tittar på de länkar du visar. De konstaterar hur den senaste mätningen ser ut.

  Det är inga kommentarer som kan beskrivas som skadeglädje. Det är något som du tänker dig att de rödgröna upplever idag.

  Låt se vilka åsikter du knuter till detta.

  1. De rödgrönas önskedröm kommer inte att falla in.
  2. Nu glädjs de rödgröna åt problemen som Centern befinner sig i.

  Kommentar till 2.

  De rödgröna analyserar följande på den länken du hänvisar till.

  Slutsats 1 av Odd Juteland.

  ”Moderaterna minskar med 1,6 %, vilket enligt Socialdemokraternas opinonsanalytiker Odd Guteland beror på att medieuppmärksamheten kring valfusket minskat partiets förmåga att mobilisera väljare.”

  Slutsats 2

  ”Man ser också att Moderaterna tappat väljare till Sverigedemokraterna, som ökar i mätningen.”

  Slutsats 3

  ”Kristdemokraterna och Centerpartiet har nu legat under 5 % i samtliga DN/Synovates mätningar sedan oktober.”

  Slutsats 4

  ”För ett år sedan, i februari 2009, hade de rödgröna partierna 3,9% ledning mot allianspartierna i DN/Synovates mätning. Nu är ledningen 6,6%.”

  Fråga: Var är skadeglädjen ?

  SvDs slutsats (oberoende moderat)

  Slutsats 1

  ”De rödgröna partiernas övertag till stor del beror på en större mobilisering bland sympatisörerna än hos de borgerliga. Störst problem har Centerpartiet. Mer än var femte väljare som röstade på C 2006 är nu soffliggare och vill inte uppge något parti.”

  Slutsats 2

  ”Sverigedemokraterna får 5,6 procent, vilket är den högsta noteringen hittills hos Synovate.”

  Slutsats 3

  ”- Partiet (Sd) har nu legat över riksdagsspärren i fyra mätningar i rad och verkar ha etablerat sig på en ny nivå, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring till DN.”

  Slutsats 4

  ”SD:s uppgång är inte statistiskt säker, och samtliga förändringar för enskilda partier är små sedan januarimätningen.”

  Slutsats 5

  ”Mediestormen kring fusket i provvalet hos Stockholmsmoderaterna inte påverkat opinionssiffrorna.”

  Det verkar som analyserna säger att Centern har en massa soffliggare det låter på mig som en förhoppning som jag undrar hur de egentligen kan belägga det.

  Du säger att Centerpartisterna har gått till Miljöpartiet och att Maud och company kommer att locka över folk från Mp till Centern.

  ”Latteliberaler” vem använder det begreppet ? Jag har hört stureplanscentern men inte det andra begreppet.

  —–

  Latte Liberal

  An financially comfortable person who claims to support liberal causes, then acts completely different.

  latte liberals disapprove of school vouchers for kids in poorly run urban schools yet take their children to private schools, therefore avoiding the problems of public schools.

  Protesting the war in Iraq, yet support Tibet freedom from China, which would be even more bloodier

  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=latte+liberal

 2. essbeck, vad förvånad man blir att sossarnas egen analys uttalar att M är i problem när opinionsinstitutet inte säger det…

 3. Vi kan säkert konstatera att Moderaterna blir valvinnare i årets riksdagsval. Vi blir säkert störsrta parti. Men var har odlingen av Allianspartierna tagit vägen? Storebror ser och tar det mesta. Vi får nog göra ett ryck för att väljarna skall stötta Centern,Kristdemokraterna och Folkpartiet. Har vi 30% M så krävs det 21% C,KD och Fp. Valsamverkan hade inte varit fel.
  Det vore ju trevligt att få en Alliansregering även under nästa period. Så många bra saker som genomförts och genomförs. Sedan är det nästan garanterat att inga fläckar kommer att vidlåda moderata ministerkandidater. Det kan man följa på TV om man har licens.

 4. @Ekstedt

  Jäpp, att inte betala TV-licens är mer kompromitterande än att slösa bort miljarder ur statskassan.
  Att inte vilka betala för den statliga propagandan är fel och klandervärt.
  Om man däremot som Billström inte fattar när man är lurad och landet är offer för organiserad flyktingsmuggling – då får man hjälp av Schlingmann som t.o.m. hotar ändra rikets lagar.

  Man kan notera att Kent inte kommenterar SD längre. Det partiet ska tystas med tystnad.

  Av någon dum anledning hade jag en liten förhoppning om att Kent skulle kommentera problemen i Malmö, men det var ju som sagt dumt.

  Efter att ha kollat de senaste 10 ämnena Kent stoppat in, kan jag konstatera att det är mest en blandning av spekulationer om valet och ovanpå detta pajkastning på de rödgröna.

  Men jag, som väljare, vill vet vad (m) tycker i vissa frågor. Det frågor som jag anser viktiga – inte de som politikerna väljer. Jag är fullt kapabel att bedöma sådant, varandes en liten del av valboskapen.

  En sådan fråga är just problemställningen med Reepalu och Malmö, som Utlandssvensk tog upp.
  Men nähä…

 5. Jag är inte förvånad alls när sossarnas analytiker knuter Moderaternas 1,6% minskning från senaste mätningen till valfusket inom M. Framförallt därför att det varit en ganska media intensiv fråga som många pratat om.

  Jag är inte förvånad att moderaten Kent väljer att inte nämna 1,6% nedgången från förra mätningen utan lyfter fram att opinionsinstitutet själva inte anser att valfusket inom M var orsak till nedgången.

  Jag blir inte förvånad när moderaten Kent anser att det är en del latteliberaler som emigrerat till Mp men de kommer att ta ett steg tillbaka till C enligt dig där de kom från medans opinionsinstitutet beskriver C väljarna som flyttat från C som soffliggare.

  Du drar andra slutsatser än opinionsinstitutet men du retar dig bara på när sossarna drar andra slutsatser än opinionsinstitutet.

  Om du inte är nöjd med sossarnas förklaring på moderaternas nedgång på 1,6% från senaste mätningen så kan du ge dig på en egen förklaring.

  Tycker du beter dig mer som ”surt sa räven” istället för sossarna har skadeglädje.

  När skall du börja prata politik ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s