Veckans bloggdebatt: Jämställdhet

”Veckans bloggdebatt” fortsätter. Denna vecka är temat ”Jämställdhet”. Ett viktigt och angeläget ämne. Vad kan vi göra för att förbättra jämställdheten i Sverige? Vilken ansvar har vi för att hjälpa andra länder i arbetet? Hur mycket kan politiken påverka och är det nödvändigt att ta till kvoteringar för att lyckas? Frågorna är många i detta stora ämne. Ämnet känns dessutom extra angeläget och aktuellt med tanke på den internationella kvinnodagen.

Som vanligt skriver ni era inlägg och länkar hit. På twitter använder vi hashtagen #vbd

Alla är välkomna med sin inlägg!

Några av de som har deltagit i tidigare debatter:

 Kjellberg och Kent W och Mary och Maria och Linuz och Per och Lotta och Marcus och Eva och Moderata Perspektiv och Prärietankar och Tokmoderaten och Runo och Mark och seved och Thomas och Snällman och Pär och Arkelsten och Magnus och Peter S och Dayana och Mikael och politikerlith och Thomas och Törnqvist och smurfgodis och Magnus P

About these ads

10 kommentarer

Filed under Veckans bloggdebatt

10 responses to “Veckans bloggdebatt: Jämställdhet

 1. Pingback: Internationella kvinnodagen: Det är dags att agera mot kvinnovåldet! « Kent Persson (m) blogg

 2. Jocke

  Det ser illa ut för alliansen Kent, enligt Sifo & SvD

  Drygt 54 procent av kvinnorna sympatiserar med de rödgröna, medan bara knappt 42 procent av kvinnorna stöder något av de borgerliga regeringspartierna.

  Så nu är det verkligen dags för Reinfeldt att ta fram den stora stekpannan för att steka valfläsket reserverat till kvinnorna.

 3. Läste i morse Dick Erikxon och fann en beskrivning av en drivande person som klarade av få England på fötterna. Margareth Tatcher. Med åtta M.Tatcher skulle männen nog behöva puffa för könskvotering -annars kom de inte längre än
  40% i styrelserna.

 4. Det första och radikala man borde göra för jämställdhet, är att tillämpa maskeringslagen på muslimska kvinnor, som av sina män tvingas att springa runt bland folk på allmän plats som upp-och-nervända sopsäckar. Schal/huvudbonad kan jag acceptera, men inte sopsäckar med titthål.

  I detta land har man sedan urminnes tider visat sitt ansikte på allmän plats om man inte är bankrånare. För att kunna fungera som individ i Sverige, måste man visa sitt ansikte, både under utbildningar och t.ex. på banker för identifikation.

  Passar det inte att ”ta seden dit man kommer”, rekommenderas personerna i fråga flytta till ett land som ser annorlunda på saken.

 5. Jag funderade lite runt det här med jämställdhet. Själv har jag åsikten att ”rätt person på rätt plats” är det som ska gälla, oaktat kön, bakgrund, religion, eller vad katten som helst.

  Jag har under mitt yrkesverksamma liv tyvärr drabbats av ganska många ”fel person på fel plats”.

  Det finns dessutom en regel som säger att en person kommer alltid ett steg för högt i karriärstegen. Anledningen är att så länge personen är duktig på sin position, kommer denne alltid flyttas upp i en organisation till dess personen hamnar på en position denne inte klarar av, och hålls sedan bakom ryggen av högre chefer och HR.

  Sedan har vi ju den könsrelaterade frågan om ”sängvägen”. Personligen har jag sett ett antal damer klättra tappert på denna karriärsstege, vanligtvis i kombination med konferenser och kongresser. Det är ju inget som får nämnas eller ifrågasättas, men att förneka att det finns är bara naivt.

  Men jämställdhet då? Tja, det är ju en sak som svensk propaganda drivit i minst 30 år, framför allt via Public Service och politiker. Det har gått så långt att man kvoterat med avseende på kön, och kommit med rent larviga saker som varit ren diskriminering. Men under jämställdhetens fana är det givetvis ok, att bryta mot de mest fundamentala förutsättningarna i ett samhälle, och svensk lag. Har man indoktrinerat medborgarna under 30 år med jämställdhetssvammel, är det givetvis så att man kan tvinga en tjej till att bli plåtslagare, eller en kille att bli vårdbiträde.

  Det intressanta är alltså inte egentligen könsfördelningsdebatten. Det intressanta är hur man med ren propaganda kan påverka medborgarna. Hur många gånger de senaste tio åren har du sett rubriker som ”Bäst på jämställdhet”, ”Sämst på jämställdhet” eller liknande? Lite kul är när det är män som är feminister, Lars Ohly t.ex. Han paddlar bara på indoktrineringsvågen och försöker värva röster med ett sådant ställningstagande. Schyman är det inte ens värt att nämna, hon är dummare än en gråsten.

 6. Jag önskar mig 365 jämställda dagar, förutom när det är skottår. Då vill jag 366 jämställda dagar!

 7. Pingback: Jämställdhet byggs underifrån och inte via rödgrön elitism! « Edvin Ala(m) 3.0

 8. Pingback: Jämställdhet – veckans fråga « Emil Isberg

 9. Pingback: Läsvärda blogginlägg om jämställdhet « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s