Det som göms i snö kommer fram i tö.

Det som göms i snö kommer fram i tö. Så är det med politiken också. I de överenskommelser som de rödgröna finns följande ställningstagande med :

”En rödgrön regering kommer att kräva att USA avvecklar sina kärnvapen och militärbaser utanför landets gränser”.

Att socialdemokraterna nu försöker tona ner innehåller förstår jag. Konsekvensen är en kraftig förändring av svensk säkerhets- och utrikespolitik. Ansvarstagandet är som bortblåst. Konsekvensen av ett ställningstagande av Sverige i denna riktning kommer förmodligen i sak inte få någon som helst betydelse mer än att Sveriges förtroende internationellt kommer att försvinna och det totalt.

Det är både bekymmersamt och sorgerligt att se hur socialdemokraterna i fråga efter fråga viker ned sig för vänstern. Ska freden och demokratin kunna fortsätta vinna segrar i världen krävs ett starkt FN och ett stort engagemang från USA. Det är ingen lösning att kräva att USA ska dra sig tillbaka från sitt internationella engagemang, snarare tvärtom.

Bloggar: Adam och Johan och Magnus och Thomas och Frykman och André och Daniel och Tokmoderaten

About these ads

11 kommentarer

Filed under politik

11 responses to “Det som göms i snö kommer fram i tö.

 1. ja, nu är ju världen i Sverige större och viktigare än en mening i någon avsiktsförklaring/ställningstagande.

  Kan man tycka i alla fall…
  http://insolvenssthlm.blogspot.com/2010/05/blott-sverige-svenska-krusbar-har.html

  Vi har liksom större och värre problem än om s vill hytta med pekfingrarna åt USA. Typ.

  //Ulrika

 2. Pingback: Tweets that mention Det som göms i snö kommer fram i tö. « Kent Persson (m) blogg -- Topsy.com

 3. lena

  Hej!

  Missa inte tävligen på Nightlife. De söker Örebros bästa blogg. Nominera din favorit här: http://nightlife.se/content/12191 !

 4. Sven E

  Frågan är bara om det är en korrekt tolkning att socialdemokraterna ”viker ner sig” för vänstern eller om det finns ledande krafter inom partiet som aktivt drar långt åt vänster.

 5. Pingback: Lärlingar och marinsoldater | Sagor från livbåten

 6. The Puker

  I snön försöker moderaterna gömma att de har en islamist som gillar sharialagar och tycker det är OK att klå upp frun. Vågar Kent ta upp det ur snön och rensa bort sådana ur partiet som inte håller på kvinnofriden?

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.270692-malin-lernfelt-fa-muslimer-ar-islamister

 7. frk Faasanswärd

  Varför kräver inte vänstern att Ryssland avveklar på samma sätt ? Vet man inte eller låtsas man inte om att Europa lever under USA´s kärnvapenparaply ?
  Varför nämner man inte det krigiska Nordkorea ? Och hur tror vänsterkrafterna att det skulle gå för lilla Israel, om inte USA vakade det. På en enda dag skulle massorna från omländerna i ordets verkliga mening trampa sönder lilla Israel. Inte större än Småland och Östergötland.

 8. Pingback: Oberoende Moderat finner en överenskommels … « essbeck

 9. Pingback: Israel vs Vänsterexperimentet. - Frihetsbloggen

 10. @frk Faasanswärd

  Du menar att Ryssland skall avveckla militärbaser i andra länder som de inte har ?

  De saker som Rödgröna ställer som krav på USA om de vinner valet är att de skall avveckla Guantanamofängelset, ansluta sig till den internationella brottsmålsdomstolen och en relation till USA som är en aktiv dialog för att bidra till fred, säkerhet och utveckling i världen.

  Krigiska Nordkorea nämns som en totalitär diktatur tillsammans med Burma.

  De punktar upp många åtgärder när det gäller Israel Palestina.

  Att Israel skall dra sig tillbaka från ockuperat område, att de skall häva blockaden av Gaza, sluta bygga på västbanken och östra Jerusalem, att de upphör att bygga muren på ockuperat område i enlighet med Haagdomstolens utslag från 2004, att alla parter får delta i fredsförhandlingar på lika villkor, att Sverige skall upphöra med försvarsrelaterat samarbete med Israel, sluta exportera vapen och ta hem den svenska militärattachén i Tel Aviv, kräva att Hamas och övriga palestinska parter skall respektera ingångna avtal, avstå från våld och erkänna Israels rätt att existera, verka för att uppgraderingarna mellan EU och Israel inte kommer till stånd innan de har uppfyllt sina förpliktelser enligt associationsavtalet och internationell lag och genomför verklig förändring på marken när det kommer till respekt för mänskliga rättigheter och folkrätten, erbjuda konstruktivt samarbete med en palestinsk stat om de får en demokratiskt vald regering, att Sverige skall vara beredd att sätta fredsbevarande trupper där under FN mandat om möjlighet finns.

 11. Pingback: De rödgröna borde stöttat Ron Paul 2008 « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s