Det moderata humöret är på topp!

Humöret på den moderata valkonferensen i Stockholm var på topp. Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann var båda mycket glada och nöjda. Det har de dessutom all rätt att vara. Fredrik och Per leder partiet på ett mycket bra sätt och det grundlägger för fortsatta framgångar.

Man måste ju säga att dagen startade bra med en stark opinionsmätning för både moderaterna och Alliansen. Moderaterna är nu det parti som har ökat mest sedan valet 2006. Rekordresultatet från 2006 ligger vi nu över 5% över och vi är jämnstora med socialdemokraterna. Det är alltså inte miljöpartiet som är det parti som skördar störst opinionsframgångar, det är faktiskt moderaterna. Dessutom är det så att idagens mätning ligger Alliansen över sitt valresultat från 2006.

Lägg där till att svensk tillväxt är starkast i Europa och till och med starkare än USA. Tack vare att Alliansregeringen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen har tagit ansvar så står Sverige sig nu starkt. Alliansen har fört Sverige igenom den globala krisen på ett mycket bra sätt visar det sig nu. Jag är rätt säker på att väljarna upplever detsamma.

När tillväxten inte är god är det regeringens fel och när den nu är stark har regeringens agerande inte spelar någon roll alls enligt Östros. Med den retoriken tror jag att det är svårt att vinna väljarnas förtroende. Det Östros säger stämmer inte alls med den verklighetsbild de allra flesta har.

Fredrik Reinfeldt ser ut att göra det alla påstått vara omöjligt. Under hela mandatperioden har Alliansen dömts ut som förlorare. Nu ser det annorlunda ut. Moderaterna går starkt och kan faktiskt göra det inget parti gjort förut. Nämligen att återupprepa en valframgång med ännu en framgång.

Jag har känt både Fredrik och Per sedan MUF-tiden. Jag blir knappast förvånad över att de lyckas. De kompletterar varandra bra. Fredrik med sin utstrålning, strategiska tänk och det trygga ledarskapet. Per med sin förmåga att kommunicera politiken. Men det finns en grundläggande faktor som är helt avgörande för de moderata framgångarna. De besitter modet att förnya partiet och kontinuerligt ompröva politiska ställningstaganden.

Just förnyelsen är den viktigaste delen i framgången. Idag påminde Fredrik oss om igen att förnyelsen måste fortsätta. Det är endast så vi kan fortsätta att locka väljarna och han har så rätt.

Hemma i Örebro måste förnyelsen sätta fart och fördjupas. Det handlar om både sakpolitiken, attityden och att ge fler möjligheten att få vara med att utforma partiets politik. Det är helt avgörande för om moderaterna ska kunna växa och bli starka i Örebro. Min målsättning är nämligen det.

Framgångar kan leda till nya framgångar. Moderaterna är just nu det parti som växer mest i stöd av alla partier. Så Wetterstrands effekten i all ära, men Reinfeldt effekten är större. Mycket större och den kan leda till historiska valresultat. Wetterstrand kan möjligen bidra till det genom att fortsätta stjäla röster från S. Det tillsammans med att Moderaterna går bra kan faktiskt leda till att M blir större än S i valet. Jag tror att det är många sossar som ångrar att man gifte ihop sig med MP och V. Det ser just nu ut att leda till trippla förluster för S. Man går förmodligen mot sitt sämsta valresultat någonsin. Man kommer inte vinna valet och man kan tappa positionen som det största partiet. Hur många tror att Sahlin kan sitta kvar efter ett sådant valresultat?

Efter en dag i Stockholm åker jag nu hem för att vila ikväll. Imorgon är det nya tag med kampanjer och debatter. Valrörelsen är sannerligen igång och det känns väldigt roligt.

 Bloggar: Moderata Perspektiv och Mary och Tokmoderaten och Magnus

3 kommentarer

Filed under moderaterna

3 responses to “Det moderata humöret är på topp!

 1. Pingback: Man kan inte äta BNP « Röda Berget

 2. The Puker.

  @ Kent!

  Att svensk tillväxt är högst i Europa beror på den flytande kronan. The Puker röstade mot en svensk euroanslutning och kan därför ta åt sig en del av äran. Moderata Samlingspartiet var dock för en euroanslutning, men vi skall vara glada att det misslyckades.

  Tack för övrigt för svaret om den moderate/islamistiske riksdagskandidaten Abdirisak Waberi på valbar plats på moderaternas riksdagslista i Göteborg.

  Svaret var dock inte bra. I korthet är ditt svar att du inte kommenterar det hela eftersom islamisten är i ett annat (moderat)förbund än ditt eget. Det är ett dåligt svar. Du har ju tidigare anmärkt på centerpartister och sverigedemokrater med konstiga idéer. Vad du i praktiken visar är att du och moderaterna inte kan kritisera eller hantera personer med konstiga idéer inom partiet.

  För de flesta normala människor har en person inget i ett demokratiskt parti om han
  a) tycker det är OK att klå frun
  b) gillar sharialagar
  c) vill att sharialagar skall gälla i Sverige.

  Vilket som helst av ovanstående är tillräckligt för att inte få vara riksdagskandidat.

  Sedan har vi det där med inställningen till kvinnor och äpplet faller aldrig långt från trädet…

  Det var ju en lättklädd dam som mördades den 30/12 2009… Gissa vem som är halvbror till mördaren…

  https://www.flashback.org/t1098686p5

  OK Var och en skall dömas efter sina egna gärningar, men har man en taskig kvinnosyn och en halvbror som mördar och våldtar… ja ja…

  För oss andra är det lätt men för dig är det tydligen svårt att ta ställning mot kvinnoförtryckare.

 3. Kul med engagemang och grattis till det positiva resultatet i opinionsmätningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s