Sahlins sista 112 dagar som partiledare?

Frågan är om Sahlins problem bara har börjat. När valrörelsen nu är på väg att dra igång visar väljarna sitt tydliga ställningstagande. Väljarna verkar ha tyckt att det var kul så länge de rödagröna inte visade sin politik. Nu när det politiska alternativet börjar ta form så inser väljarna vart den vägen leder. Vänster ut och det rejält. Skattehöjningar som skulle drabba någon annan visar sig nämligen drabba i princip alla.

De rödgröna har ägnat sig åt nysvenska. Förmögenhetsskatten ska inte införas, däremot ska en skatt på förmögna införas… inga skatter skulle drabba inkomsttagarna… den visar sig drabba 3 miljoner löntagare…

Men det stannar inte där. För ungdomar fördubblas arbetsgivaravgifterna. Vem tror att det blir enklare för unga att få jobb då? Kilometerskatten höjs med 14 kronor milen och bensinskatten med 49 öre. Är det någon som tror att dessa höjda skatter drabbar någon annan?

Möjligen är det så att dessa skattehöjningar ytterst drabbar Mona Sahlin. Förtroendet sjunker. Om 112 dagar är Sahlins problem slut. Antingen vinner hon valet och blir statsminister eller så leder hon socialdemokraterna till sitt sämsta val någonsin och får avgå. Jag tror på det senare.

Bloggar: Thomas  och Lars och Peter S

10 kommentarer

Filed under val 2010

10 responses to “Sahlins sista 112 dagar som partiledare?

 1. The Puker.

  Fy vad elak du är! :-)

 2. Anders Nyman

  Detta sagt av en man som är allmänt känd för att balansera på sanningens ytterkant. Mannen som är vår blivande oppositionsledare i Örebro kommun.
  Skämt å sido. Det förvånade mig verkligen att Mona Sahlin blev vald till partiledare. Gick det verkligen inte att hitta någon annan i socialdemokratin? Det var nog inte det bästa strategiska valet som de kunde göra. Visst är Mona, trots vad alla säger, en erfaren och kompetent politiker men vad hjälper det när det politiska drevet mot henne är på samma nivå som mot Olof Palme? Därvidlag har allianssvansen lyckats väl. Svansen som följer alliansen i kommentatorsfälten i sin jakt på Sahlin påminner mycket om en svans tillhörande ett tveksamt parti. Nu är ju inte detta alliansens fel bortsett från tobleroneretoriken. Jag lastar inte alliansens politiker för denna hatkampanj men jag tycker att den är mycket tråkig att bevittna. Vi vet alla vad som hände 1986. Jag hoppas innerligt att ingen svensk politiker oavsett partitillhörighet ska behöva drabbas av detta.

 3. Kent Karlsson

  Kent

  Tänk om det för er otänkbara händer, att de rödgröna vinner valet! Jag menar vad säger det om er och er politik om de vinner trotts en mindre populär statsministerkandidat! Vore inte det lite skymf mot er i allmänhet och Reinfeldt i synnerhet?
  Jag vet inte, men vore det inte mer sansat av er om ni väntar till det kommit flera mätningar som pekar i samma riktining som den senaste innan ni utropar er som valets vinnare!

 4. Alliansen kommer att vinna valet. Inte för att det gjort en del fel utan för att det klarat av det mesta till väljarnas belåtenhet. De borde sätta upp ett plakat med de som utlovades till valet 2006 och inte är genomfört. Löftet om att driva frågorna får kanske revideras men det bör redovisas i god tid före valet.

 5. Jan

  Jag kan inte se några fel med Mona förutom att hon har blivit befordrad ett par snäpp över sin kompetensnivå. Ordförande för tex. Nacka arbetarkommun hade troligtvis varit en mer lämplig tjänst än att kanditera till statsministerämbetet,. Men att befodra polare långt över deras kompetensnivå är inget som S har monopol på. Det hittar vi inom alla partier,

 6. Pingback: Ring 112 ? « essbeck

 7. Erik

  Det är ju märkligt, att (S) trots alla protester mot kommande stora skattehöjningar inte har något annat än ideologiska förklaringar. Typ kläm åt de rika !
  Men tror någon, att det bekymrar medelsvensson. Vi har nog med skatter här i landet. 3.000.000 får högre skatt, kilometerskatten höjs och grädde på moset höjs bensinskatten ( best. av MP) med 49 öre/liter.
  Men vi borgliga är bara tacksamma ju mer skattehöjningar som avslöjas !

 8. Att Mona kommer att förlora är nog ingen högoddsare och detta faktum att bra för vår demokrati då sossarna är det överlägset sämsta partiet när det gäller intern demokrati och toppstyrning med M som god 2:a. så låt dom förlora och då kan man hoppas att dom verkligen går tillbaka och gör om sitt parti i grunden.

  Sedan 2014 när vi spyr på teflonmannen så kanske Alliansen behöver göra samma sak.

  Partierna är inte längre folkrörelser vilket de aktuella skandalerna vittnar om.

 9. @Erik

  Skillnaden är att Moderaterna inte kommer att lova att de kommer att behålla eller sänka skatten på bensin på den nivån som den är nu om alliansen vinner valet.

  Skatten på bensin kommer som en otrevlig överraskning efter valet med förklarningar att det är tuffa prioriteringar och att de var tvungna att höja skatten därför att det skett en indexuppräkning av priset under året som gått för bensin.

  Kom ihåg att Moderaterna och Kristdemokraterna lovade att sänka skatten på bensin under valrörelsen 2006 för att sedan höja skatten mindre än två månader efter valet 2006.

  Det finns två faktorer som förändrar priset på bensinen och det är priset på råvarorna och dollarkursen.

  Du kanske sett vad som hänt det senaste i mexikanska gulfen med läckan av råolja rakt ut i havet.

  Hur tror du att detta kommer påverka priset på råolja och vem tror du kommer få betala priset för uppstädningen av mexikanska gulfen som sker utan framgång av BP ?

  I slutet av varje år utvärderar man konsumentprisutvecklingen för bensin, om det blir så att priset på bensin kommer att höjas mycket under sommaren då priset brukar gå upp då kan det hända att det sker en indexuppräkning i slutet av detta år vilket medför en ökning av energi och koldioxidskattena.

  Du behöver inte tycka om det som rödgröna föreslå när det gäller skatter på bensin men du skall inte tro att du är immun mot skattehöjningar på bensin för att alliansen sitter vid makten.

 10. Pingback: Peter Andersson - med rätt att tycka....: Moderat valstugeprat ger (S) fler medlemmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s