Problem som måste tas på allvar.

Det är givetvis bra att media granskar offentlig förvaltning, kommun och politik. De senaste dagarna har NA granskat Örebro kommuns fastighetsförvaltning. Där har det framkommit en hel del problem. Problem som måste tas på allvar. Därför måste kommunen se till at utreda problemen och rätta till dem.

På kort sikt handlar det om att agera snabbt. Örebro kommun har redan agerat. Den nya förvaltningschefen har uppdragit till Örhlings att göra en oberoende revision. Det är rätt och det är bra. När resultatet kommer från den utredningen kommer åtgärder att vidtas.

Långsiktigt finns det all anledning att fundera på hur kommunens fastighetsförvaltning i stort ska organiseras. Det ska kommunen utreda och det finns ingen anledning att gå händelserna i förväg. När den utredningen är klar ska ställningstaganden formuleras, diskuteras och fastställas.

Politiken bär alltid det yttersta ansvaret. Ansvaret för att följa upp och se till att det går rätt till. Sedan är det inte alltid lätt, men ansvaret måste politiken alltid ta. Det finns ingen anledning att acceptera mutor, bestickning, slarv eller dålig administration. Här måste politiken ta sitt ansvar och agera. Har det förekommit felaktigheter eller i värsta fall mutor så ska det åtgärdas. Det kan aldrig finns tolerans för vare sig fusk eller slarv i offentlig förvaltning.

Det är viktigt för Örebros trovärdighet att vi både på kort och lång sikt agerar och det gäller att agera med tydlighet. Det gör vi. När begärda utredningar är klara finns det skäl att återkomma.

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Örebro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s