Vad innebär vänster om i sak?

De rödgrönas gemensamma utrikespolitik uppges ligga till vänster om Carl Bildts. Vilken överraskning att vänsterns inflytande över socialdemokraternas utrikes och EU-politik leder till en politik som ligger till vänster om Alliansens. Ingen borde bli förvånad.

Nu påstås det att man är överrens. Om vadå kan man fundera på. Kommer Vänstern att acceptera det svenska medlemskapet i EU? Kommer V och MP acceptera den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken EU driver? I så fall släpper man alla sina åsikter i dessa frågor. För det är inte EU som är problemet, det är just V och MP som har avvikande uppfattningar.

Fortfarande väntar vi på beskeden om Afghanistan och om de rödgrönas krav på USA att lämna alla sina militära intressen i världen kvarstår. Viktiga frågor som inte bara förändrar Sveriges utrikes politik, den sänker förtroendet fullständigt för Sveriges röst i världen.

 Nej, det räcker inte med att ge besked om att man vill driva en politik till vänster om Alliansen. Man måste ge besked i vad det innebär i sak också.

Bloggar: Mark och Norah4you och Göran och Peter och tokmoderaten

About these ads

13 kommentarer

Filed under Uncategorized

13 responses to “Vad innebär vänster om i sak?

 1. Pingback: Kan man lita på Vänstern? |

 2. Pingback: De rödgröna och kompromisser… « Lotta Olsson (m) Blogg

 3. Mig veterligen väntar vi fortfarande på några som helst besked från alliansen, men det kommer väll i augusti eller hur var det nu?

  Och hur blir det med Bildt, kommer han sitta kvar som utrikesminister efter valet med tanke på de anklagelser som riktats mot honom, och med tanke på att han är delaktig i en förundersökning? Vore det inte passande om alliansen klargjorde detta redan innan valet.

 4. Viktor, våra 4 partier är väl såpass eniga i den här frågan att det inte behövs några uppseendeväckande pressmeddelanden för att låta folket veta…? Trams. Å vad håller Calle Bildt så får väl tiden utvisa hur det blir. Oavsett vad så blir det samma utrikespolitik vem som än är ansvarigt statsråd, till skillnad mot ett annat gäng.

 5. Pingback: Gamla björnar sover länge « Under den lugna korkeken

 6. Eniga? Jag hade för mig att ni hade ett parti som vill gå med i Nato och Euron ASAP, men det kanske de andra också vill?

  Eller kan det vara så att vi inte bör överdriva folkpartiets krav på samma sätt som vi inte bör överdriva vänsterpartiets?

 7. Pingback: EU-politik i rödgrön tappning. | annarkia

 8. Pingback: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Per Gharton tillbaka i EU-politiken

 9. Pingback: Den socialdemokratiska desperationen växer i takt med att de sjunker i opinionen « Kent Persson (m) blogg

 10. Fredrik och Victor

  Jag måste ge Victor rätt. Fredrik (och även M som helhet) viftar bort (FP) avvikande mening lite för lätt men hänger gärna ut (V) som ett hot mot enigheten.

  Det känns allt annat än trovärdigt faktiskt, framför allt när självaste statsministern uttalar sig i negativa ordalag mot sin partner (FP)så fort (FP) ordförande uttalar sig inom utrikes- och säkerhetspolitiken.

  Men det kanske är så, med Anders Borgs senaste utsago om Euron i DI att även (M) vill köpa in sig i ett hus som står i ljusan låga (Euron) och hoppas på att brandkåren kommer i tid…..

  mvh

  Johan

 11. Pingback: Hur de än vänder sig… « Per pladdrar på

 12. Pingback: EU är något viktigt! « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

 13. Pingback: Vänster om betyder elände « Smurfgodis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s