Veckans bloggdebatt: HBT-frågor och Pride

Veckans bloggdebatt handlar denna vecka om HBT-frågor. Denna vecka genomförs Pride-festivalen i Stockholm. Tycker du att politiken tar dessa frågor på allvar? Finns det mer att göra? Kommer HBT-frågorna få något utrymme i valrörelsen och kommer Pride-festivalen påverka den kommande valrörelsen något?

Skriv ett inlägg och länka hit. På söndag sammanställs inläggen.

Alla är välkomna!

Media: DN-debatt, DN-ledare och DN1 och SVD1 och SVD2 och SVD-brännpunkt och Expressen-debatt och Expressen-ledare och SVT och ABledare och AB1 och ABdebatt och AB2

About these ads

27 kommentarer

Filed under Veckans bloggdebatt

27 responses to “Veckans bloggdebatt: HBT-frågor och Pride

 1. Pingback: Personligt och politiskt — ETR.NU

 2. major Kadawerhielm

  Det här är en ickefråga för politici. Men under prideveckan så spelar de intresserade. Och veckan därpå skall de träffa kyrkfolk och håller med de i allt.
  Politiker är nog de mest ryggradslösa personer jag träffat. De håller med den de sist talade med.
  Jag hoppas vi moderter inte är värst i a f.
  Om själva pridejippot tycker jag ingenting. Låt bögarna spela upp en vecka per år, så är de förhoppningsvis lugna resten. Tycker inte bögar ska få adoptera. Eftersom de inte kan få barn, så är det inte meningen att de ska ha några. Att tycka om barn och vara barnkär är en annan femma.

 3. Martin

  Trots ett massmedialt utrymme och en uppbackning utan motstycke är HBT en ickefråga för svensken i gemen. Det finns många frågor som engagerar och berör fler människor i vardagen och som knappt omnämns, än mindre kan räkna med några festivaler.

 4. gastlind

  Tror PP har mer att erbjuda HBT-personer än de flesta riksdagspartier. Nåt så grundläggande som att få ha privat kommunikation på internet, när ganska många HBT-personer söker partners på just internet.

 5. Elisabeth

  Politikerna röstfiskar. Typexemplet är Mona som ena stunden klär sig i slöja och besöker moskén på Söder. Muslimer tar avstånd från homosexuella. Strax därefter deltar hon i Prideparaden.
  Så nu förstår ni varför politikerna vill tala vid Pride. Inte för att de är engagerade i HBT folkets situation iaf. Heder åt Göran Hägglund som inte vänder kappan efter vinden.

 6. Pingback: Dina åsikter behövs! « Moderata Perspektiv

 7. Pingback: Happy Pride, pirater! | Anna Troberg

 8. Anders Nyman

  major Kadawerhielm uppvisar stora kunskapsbrister i biologi. Jag kan upplysa om att bögar visst kan få barn och då ramlar ju ditt argument i adoptionsfrågan rätt så hårt i backen. Jag skulle nästan vilja påstå att det kraschlandar.

 9. major Kadawerhielm

  Anders Nyman. Skulle gärna vilja veta hur två karlar kan få barn med varandra på ett naturligt sätt !

 10. Anders Nyman

  major Kadawerhielm.
  Okey. Ditt argument byggde alltså på att de endast ska få adoptera om de kan få ett biologiskt barn på ett för major Kadawerhielm naturligt sätt.
  Vad är din uppfattning om provrörsbefruktning? Är det ett naturligt sätt?

 11. Sebastian Bonnier

  Anders Nyman: Nej, det är inte ett naturligt sätt. Hur kan du ens behöva fråga?

 12. Anders Nyman

  Sebastian Bonnier. Jag tycker att vi kan låta majoren utveckla sin ståndpunkt på egen hand. Jag tror han klarar det utmärkt utan vare sig mops eller tapper gårdvar :D

 13. Pingback: Stockholm Pride 2010 « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

 14. Pingback: Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna & Pridefestivalen. | Sverige är inte världens navel!

 15. major Kadawerhielm

  Anders Nyman. Vad jag menar med ett naturligt sätt är naturligtvis att en man och en kvinna har samlag. Allt annat är onaturligt och är av naturen inte meningen.
  Jag ger dessutom faen i om folk är bögar eller flator bara de inte kommer och fjollar sig på regementet. Då skickar jag dagofficeren på dem. Den store krigaren Karl XII lär ju haft vissa bögdrag men han var klok nog att hålla sig ute i fält större delen av livet så han hann inte med att göra bort sig i hovlivet.

 16. Anders Nyman

  Major Kadawerhielm. Då får vi konstatera att många människor kommer att omfattas av adoptionsförbud med ditt sätt att se på det. Jag tänker på sterila o.s.v.
  För övrigt finns det ju ett flertal homosexuella som har fått barn just genom samlag med det motsatta könet så barn kan de få.
  Får väl för ordningens skull berätta att jag själv har fyra barn med en kvinna.
  Jag tycker bara att det är kul att se hur människor resonerar när de låter fördomar styra. Därför mina frågor.
  Ha en trevlig dag.

 17. major Kadawerhielm

  Anders Nyman. Om det är fördomar att följa naturens ordning, då vet jag inte längre vad som är fördomar.
  Ha en trevlig dag själv ! Heil myself !

 18. Pingback: Politikerna måste stå upp för HBT-frågorna « Jakob Lundgren

 19. Pingback: Pride <3 « Viktor Tullgren

 20. @major Kadawerhielm

  De flesta par som adopterar gör det för att de inte kan få egna barn. Om ”naturen” säger att förmågan att skaffa egna barn är ett krav för att få adoptera så är det nog snarare ett totalförbud du vill se.

  Men jag förstår att det inte alls handlar om konsekvent etik eller om vad ”naturen” säger. Det är helt enkelt så att du tycker illa om homosexuella.

  Naturen har ingen åsikt i frågan. Det finns homosexualitet överallt i naturen. Istället fungerar ”naturen” bara som ett sätt att legitimera egna åsikter.

 21. Åfan

  Det främsta argumentet för adoption brukar annars vara att hjälpa barnet. Inte att tillfredställa vuxnas egon! Feminister hävdar ofta att det inte är en mänsklig rättighet att få barn. Gäller det inte även hbt-folk?

 22. @Åfan

  Vem har sagt något om att det är en mänsklig rättighet att få barn? Att däremot förbjuda en somliga att bilda familj med hänvisning till naturen är bara diskriminering baserad på fördomsfulla antaganden om hur naturen ser ut. I själva verket är det ganska vanligt att homosexuella par adopterar övergivna ägg och ungar i djurriket (se Bruce Bagemih, ”Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity”).

  Det finns ingen motsättning mellan att vilja adoptera ett barn för att man inte kan få egna och de föräldralösa barnens behov av adoptivföräldrar. Men det är ytterst sällan som barnens behov är det som motiverar par att ansöka om adoption. Det vanligaste är att paret försökt skaffa egna under många år men efter utredning kommit fram till att det inte går (ungefär 15% av alla heterosexuella par har svårt att få egna barn, 8% kan inte utan ”onaturlig” hjälp).

  Den absolut främsta anledningen till adoption är att ett par vill skaffa barn. Det handlar om egoism och inte om altruism. Att man faktiskt gör en god gärning och hjälper ett barn i nöd är en bonus. Det gäller såväl heterosexuella som homosexuella adoptivföräldrar.

  Bäst att påpeka att egoism inte är något dåligt. Att vilja ha det bästa tänkbara livet åt sig själv är ett bra motiv för att göra något.

 23. Pingback: Hoten mot ett fritt internet hotar även hbt-rörelsen | Anna Troberg

 24. Pingback: Det var på tiden. « Kent Persson (m) blogg

 25. Pingback: HBT-frågorna har gjort framsteg | Christian Gustavsson

 26. Pingback: Pride – var tog toleransen vägen? | Medborgarperspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s