Fördel Alliansen och Moderaterna

Valspurten närmar sig med stormsteg och det ser bra ut för Alliansen och Moderaterna. Idagens SKOPökar Alliansen ledningen och M är största parti med marginal. Socialdemokraternas problem kvarstår.

Valet ser därmed ut att bli en rejäl rysare. Just nu är det fördel Alliansen i matchen om vilka som vinner valet och i kampen om vilket parti som blir Sveriges största är det fördel Moderaterna. Jag ser fram emot att få möta väljarna i valrörelsen.

Bloggar: Tokmoderaten och Ankersjö

About these ads

15 kommentarer

Filed under Uncategorized

15 responses to “Fördel Alliansen och Moderaterna

 1. Märk väl att frågan som ställs Kent är vilket parti man tycker bäst om rikspolitiken. En fråga som inte riktigt är den samma som den som ställs på valdagen.

 2. Sveriges Radio uttalade i dag på morgonen att ” det är jämt mellan blocken”. Det förefaller som Sveriges Radios medarbetare jämt tycker att
  sanningen kan knådas med vänster hand.

 3. Mikael Valtersson

  Krassman: Skop har förvisso en annan frågeställning än övriga institut och vi inom SD brukar vara skeptiska av samma skäl. Denna skepsis förstärks självfallet av att Skop i snitt ger SD lite över en procent sämre siffror än summan av alla opinionsinstituten.
  De senaste månaderna har det dock vuxit fram en rätt tydlig tendens om man tittar på summan av alla mätningar. Moderaterna har passerat socialdemokraterna i storlek. På samma sätt har alliansen hunnit ifatt och passerat de rödgröna. Sd har återhämtat sig från en viss försvagning under våren och närmar sig de toppsiffror vi hade i slutet av förra året.
  Det blir förvisso en spännande valrörelse, men sannolikheten att de rödgröna får egen majoritet bedömmer jag som liten. Alliansen har troligen en större chans, men det mest sannolika är nog en situation där SD blir vågmästare.

 4. Leif:
  Det går utmärkt att dra den slutsatsen givet att förändringarna inte är statistiskt säkerställda. Det borde betyda att a-b=0 finns inom intervallet för statistisk osäkerhet, det vill säga att skillnaden mellan blocken är noll. Det vore snarare tjänstefel att inte påpeka det.

 5. …därmed inte sagt att SR-folket är ett gäng muppar. Det vore tjänstefel av en statistiker; hittar du en artikel där en statistiskt icke-säkerställd undersökning refereras under rubriken ”rödgröna drar ifrån” så har du beviset du söker.

 6. Visst är det tillfredsställande att undersökningarna ser ut som de gör just nu. Det är dock på valdagen som vi vet, så därför får vi ta det för vad det är…

 7. Jocke

  Det är alldeles utmärkt att Alliansen överskattas inför valet. Falsk trygghet och favoritskap är bara positivt sett ur vänsterperspektiv.

 8. Jocke – ja, tänk om Ohlyckan kommer farande :-)

 9. Jag tror inte nämnvärt på opinionsmätningar. De är bara ett av alla verktyg i propagandans tjänst! Men Alliansen tar säkert hem det trots att svenska folket blivit misshandlat i fyra år. Frågorna man måste ställa sig då är: Är svenska folket ett korkat folk som fortsätter att rösta på dem som misshandlat dem, eller luktar det valfusk? Vi vet ju alla hur George W. Bush tog hem sin ”seger”!

 10. Pingback: Dagens största händelse var ändå dagens scop.. « Lotta Olsson (m) Blogg

 11. Pingback: Skop: Kompis, det går bra nu! « Frihet är inte gratis.

 12. Kast skit går alltid och att Alliansen skulle ”misshandlat” svenska folket faller på sin orimlighet. Säkra och stadiga finanser (Borg är en klippa) och mera i plånboken till de som släpar och sliter är en helt förträfflig politik. Bidrag får vi även nu, men siktet ska vara att arbete ska alltid löna sig. C 1500 mera i plånboken varje månad är en liten hälsning från från makthavarna. Är det fel – försök inte!

 13. Pingback: Vi ser fram emot valrörelse! « Moderata Perspektiv

 14. soli01:
  Släpar och sliter? Har du städjobb eller hämtar du sopor? Jag vet mängder med folk som sitter och fikar och sladdrar hela dagarna på jobbet och får betalt för det!

  Släpa och slita skulle de flesta sjuklingar göra också, om de kunde! De skulle gladeligen byta med dig, om de kunde trolla!!! 1500:- mer i plånboken per månad räcker inte långt när individen själv ska betala allt mer av det som tidigare ingick i välfärden.

  Inte ens min nära släkting, som inte är speciellt begåvad när det gäller empati, kan njuta av det han får extra i lön. Han mår illa av att han som är högavlönad redan sen innan, på bekostnad av andra, ska ha ännu mer pengar att slösa bort på en massa skit som ingen människa egentligen behöver. Men du är totalt fri fån sådana tankar, märker jag :D Man får väl gratulera!

  Så vida du och dina kompisar inte är robotar så kommer även ni falla offer för sjukdomar framöver, då blir det kanske annat ljud i skällan när verkligheten hälsar på!

 15. trorjaginte

  HumanLabRat
  Om din nära släkting tycker att han får för mycket pengar över kanske ni två ihop kan leta upp någon lämplig välgörenhetsorganisation att skänka pengar till. Jag för min del behåller gärna dom få kronorna jag får in på mitt jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s