Förnyelsen fortsätter!

Moderaterna förnyar sig och byter nu partisekreterare. Per Schlingmann går vidare till andra uppgifter till vad vet vi inte ännu. Jag hoppas att Per stannar kvar i partiet och att han till exempel blir statssekreterare hos Reinfeldt. På så sätt garanteras den fortsatta förnyelse av moderaterna som är nödvändig.

Sofia Arkelsten blir ny partisekreterare tillsammans med Gunilla Sjöberg som bli biträdande. En bra kombination av förnyelse och stabilitet. Sofia får säkert ansvar för den politiska utvecklingen och Gunilla för den organisatoriska. Partiet måste nämligen förnya sig i båda delarna. Organisationen står inför stora utmaningar och behöver därför både förändras och förstärkas.

Stort lycka till önskar jag Sofia, Gunilla och Per!

Bloggar: Tokmoderaten och Mary

Media: AB1 och AB2 och DN och SVD och DN2 och SVD2 och SVD3 och Exp och AB3

About these ads

11 kommentarer

Filed under Uncategorized

11 responses to “Förnyelsen fortsätter!

 1. The Puker

  Härligt att smygsossen Slyngelmann går. The Puker hoppas att han snart efterföljs av smygsossen Reinfeldt och smygsossen Borg.

 2. Pingback: Högbergs tankar: Högbergs Odds del 13: mr ambassador

 3. Pingback: Dockskåpet Sverige « Under den lugna korkeken

 4. Sofia Arkelsten är ett spännande namn men i praktiken har det varit mycket snack och lite verkstad från hennes håll i miljöfrågor under den gångna mandatperioden. Hon duckar i regel för de svåra frågorna där aktiv handling krävs och ger inte intryck av att vara särskilt påläst om hur komplexa miljöproblem i allmänhet är. Samtidigt måste man ge henne att hon faktiskt är uppriktigt engagerad i miljöfrågor och att jag därför tror att det kan vara ett smart val om moderaterna har en seriös ambition att på sikt närma sig miljöpartiet i riksdagen.

 5. Martin Forsman

  Sofia Arkelsten ska enligt sidan Alliansfritt Sverige ha förlorat en miljöpolitisk debatt mot en gymnasist. Hon klarade inte av att försvara Alliansens miljöpolitik vilket inte är så märkligt då något sådant inte existerar i praktiken. Istället försökte hon på sant Alliansmanér att gå till angrepp på Miljöpartiets miljöpolitik vilket hon inte heller klarade.

  Kort sagt så är Arkelsten bara ännu en i raden av ”mycket snack och lite verkstad”-politiker som Allianzen vaskar fram i frågor man inte behärskar.

 6. Pingback: Sofia Arkelsten har ett tydligt mandat att fortsätta förnyelsen! « Edvin Ala(m) 3.0

 7. Inte kan väl ett parti som moderaterna vara utan Schlingen! Han får säkert en ministerpost!

 8. Pingback: SVT grattar Arkelsten genom att smäda henne

 9. Hej!

  Bedömer att detta kommer innebära en hel del problem för M framöver. Per Schlingmann är en mycket skicklig strateg och jag tror inte Sofia Arkelsten kan fylla det tomrum som uppstår.

  Har skrivit en debattartikel på Sourze om De nya Moderaterna: http://www.sourze.se/Vad_%C3%A4r_nytt_med_de_Nya_Moderaterna_10724666.asp

  Får se hur detta skifte påverkar deras politiska färdriktning.

 10. Pingback: Nya förutsättningar för politiken — Mikael Persson

 11. Pingback: Allas vår Sofia Arkelsten « Moderata Perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s