En historisk dag i Örebro

Idag påbörjade första kullen av läkarstudenter på Örebro Universitet sin utbildning. En historisk dag för det 70-talet studenterna, för Universitetet och för Örebro som kommun. Örebro genomgår just nu en fantastisk utveckling. Örebro Universitet är en del av den utvecklingen och deras roll för Örebros framtid kan inte underskattas. Att vi nu har läkarutbildningen i Örebro kommer att förändra Örebro ännu mer och vi tar tillfället i akt.

Idag påbörjades resan in i framtiden. Idag bjöds läkarstudenterna på en lunch och de hälsades välkomna till Örebro. Jag deltog från Örebro kommun på den trevliga lunchen och det var spännande att få möta förväntansfulla studenter och universitetsanställda. Förväntningarna är stora och det ska de vara. Läkarutbildningen är av stor betydelse för många. Positiva effekter för Örebro är att läkarförsörjningen nu blir enklare att klara, forskningen ökar och till följd av det borde vi kunna locka till oss nya former av företagsamhet till Örebro. Växtkraften kring läkarutbildningen kan bli stor.

Nu har vi läkarutbildningen i Örebro. Nu gäller det att Örebro kommun, Örebro läns landsting och Örebro Universitet tillsammans gör det yttersta för att utbildningen blir den bästa och att vi också tar tillvara på all den kraft och möjligheter som skapas runt utbildningen.

Varmt välkomna till Örebro vill jag säga till alla studenter och varmt välkommen till framtiden vill jag säga till alla oss Örebroare.

Media: Radio Örebro och SVT Tvärsnytt

About these ads

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “En historisk dag i Örebro

  1. Historiska dagar 2 dar i rad nu :) Grattis Kent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s