Idrotten är fantastisk

Idrotten har en stor betydelse för många människor. Många av oss idrottar eller hart idrottat själva. Ett av de bästa sätten att ha en god hälsa är att ha en god motion. Men förutom att idrotten är bra för hälsan så är idrotten en stor social verksamhet för barn och unga samt för vuxna. I idrotten möts vi och umgås och utvecklas på många sätt.

Idrotten bjuder också på glädje och sorg. Stora idrottshändelser lockar stora skaror av tittare. Jubel och suckar löser av varandra när vi hejar fram våra favoriter. Så ska det vara och så ska det förbli. Idrotten är kanske den största och viktigaste folkrörelse vi har i Sverige och den ska vi värna.

I Örebro har vi ett bra idrottsliv. Vi har bredd och vi har elit. Det ska vi fortsätta utveckla. Som kommun kan vi stötta idrotten med bidrag, anläggningar och engagemang. För att investera in idrotten är att investera i framtiden. Många barn och ungdomar får en bra sysselsättning som följer med i hela livet. Därför är det viktigt att kommunen tar sitt ansvar för att se till att idrottsrörelsen har goda förutsättningar. Det ansvaret ska vi fortsätta ta i Örebro. Det finns säkert mer saker vi kan göra för att idrotten ska kunna utvecklas och kunna locka fler.

Kvällens Idrottsgala har bjudit på många minnesvärda idrottsögonblick under året. Alla som fick pris var värda det. Egentligen tycker jag att alla som var nominerade var värda att få priserna. Kvällens viktigaste pris tyckte jag ändå delades ut till Ingemar Stenmark som fick hederspriset. Stenmark är en historisk idrottsman. Men han vann inte bara många och stora segrar. Stenmark var och förblir också ett föredöme för just barn och ungdomar. Jag är stolt över att Sverige har en idrottsman som Stenmark. Han är värd priset till fullo.

Idrotten ska ha sin givna plats i livet tycker jag. Därför finns det all anledning för Örebro kommun att fortsätta utveckla sitt stöd och ansvar till idrottsrörelsen i Örebro. För ju fler som kan vara med och idrotta desto fler vinnare får vi. För alla som är med och idrottar är vinnare i stort och i smått. För idrotten är fantastisk.

Media: SVD och Exp och DN och AB

About these ads

11 kommentarer

Filed under Uncategorized

11 responses to “Idrotten är fantastisk

 1. Björn

  Och när kommer media att på samma storslagna närmast vulgära sätt att utlysa ett pris för bästa elev/student/forskare, får man fråga sig? Nej just det, endast idrottare skall belönas…

 2. Idrottsgalan i Globen/SVT var mycket väl genomförd.
  Idrottsutövandet genom livet ger glädje och besvikelse men visst är det en del av livet från barnaåren till dess man stänger. Först tränarman en mängd olika sporter – så småningom hittar man sin favoritsport. Sedan blir det mest TV- men att följa med vad som händer är en resa det med.

 3. Stig Palm

  Tur att du skrev ”för många människor” om nyttigheten med att idrotta?
  Jag har aldrig idrottat och är 77 år samt 98% frisk. Inga utslitna leder m m.
  Brukar gå till bilen förstås.
  Fast klart, cyklade och arbetade fysiskt som ung. Detta gör inte så många längre då behövs nog idrottandet som kompensation?

 4. The Puker

  Fetknoppent Kent borde motionera mera och prata mindre.

 5. Stig Palm

  Är du en fetknopp Kent?
  Kanske därför du inte visar hela kroppen i bild på bloggen här..hö..hö

 6. Hans Holberg

  The Puker och Stig Palm: Det där var taskiga påhopp! Ge er på hans åsikter och politik, det brukar räcka för att få honom på kant.

  Hans Holberg, politisk trätobroder

 7. Stig Palm

  Hans Holberg,
  Visst har du rätt och, speciellt idag när fysiskt arbete i gammal mening, är reducerat till knapptryckning. Och visst, är det bättre att idrotta än föra bus på gatorna. Se det som en social gemenskap med ”spinn off”, röra på kroppen.
  Mitt ”påhopp” vara väl att retas lite, fast då bättre med politiska medel till en politiker.
  Så tacksägelsegudtjänsten från Riksdagen när Mona tackade för sig. Borde förbigåtts med tystnad och där Jimmy Åkessons parti sparade egna pengar med att dela ut en verbal present som tydligen, enligt Mona själv, var den mest uppskattade presenten? SD vet hur att spara. Mer av den varan tack?

 8. Tänkte bara informera er moderater som hänger här att det finns en tämligen nyskriven krönika om vänsterns uppgång och fall i Sverige. Du når den genom att klicka på mitt namn, skrolla ned och sedan klicka på första länken, ELLER gå till denna länk:

  http://snaphanen.dk/2011/01/15/s%c3%b8ndagskronik-vansterns-tragedi-del-i/

 9. The Puker

  @Pernilla!

  Det är högern som fallit eftersom moderaterna tyvärr tagits över av ett gäng vidriga smygsossar. Riktiga moderater hade tagit bort fastighetsskatten/avgiften och begärt palmedjäveln utlämnad från Nord Korea.

 10. Pingback: Att göra en Billström « Röda Berget

 11. Pingback: Inte blir ungdomars hälsa bättre av slaktade föreningsbidrag « Röda Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s