Med sorg i hjärtat

Som moderat kan man idag återigen glädjas av höga opinionssiffror. Som humanist kan man dessvärre vara mer nedstämd. För det finns en trend efter valet i opinionsmätningarna vi inte vill prata om. Sverigedemokraternas stöd verkar vara stabilt och dessutom något växande. Idagens mätning är SD nästan lika stora som FP och större än KD, V och C. Nog för att opinionsmätningarna inte är annat än dagsnoteringar, men jag kan inte låta bli att känna både oro och sorg.

Risken är uppenbar att Sverigedemokraternas intåg i riksdagen kommer att lede till förändringar av det politiska klimatet. Jag tror att vi kommer att se en hård konflikt mellan de sju etablerade partierna och SD. Jag är inte säker på att en sådan hård debatt gynnar de sju partierna. Risken är uppenbar att vi spelar SD i händerna. Ett hårdnande politisk klimat kommer att leda till ett hårdare tonläge där respekten för varandra sakta tynar bort. Om detta bara stannande i politiken vore väl skadan begränsad, men jag är rätt övertygad om att det hårda tonläget sprider sig ut i samhället. Konflikten mellan ”vi” och ”dom” kommer att bli större, hårdare och allt brutalare. Invandrare kommer att ställas emot ”svenskar”. En konflikt som SD söker och önskar.

Lika uppenbar är väl också risken att politiken från alla håll kommer att påverkas medvetet eller omedvetet av SD´s närvaro i riksdagen. Jag är oroad för att såväl retorik som politiskt innehåll kan komma att förändras åt fel håll. Jag hoppas att jag har fel. Jag hoppas att politiken nu orkar stå upp för ett öppet samhälle där alla människor är lika mycket värda. Avsteg från de principerna vore att ge upp. Främlingsfientlighet ska bemötas med tydlighet och vi ska stå upp för våra värderingar. För deras åsikter och värderingar är lika oförenliga med våra som eld är med vatten.

Det är med sorg i hjärtat jag ser dagens opinionsmätning. En sorg över att krafter som är främlingsfientliga och emot vårt öppna samhälle har ett stöd som är alltför stort. Nu gäller det att vi tar strid för ett öppet samhälle där alla människor är lika mycket värda. För mig är det grunden i vårt svenska samhälle. Det om något är svenskt.

Bloggar: Magnus och Thomas och Tokmoderaten och Sjöstedt

Media: SVD och Exp

About these ads

24 kommentarer

Filed under Uncategorized

24 responses to “Med sorg i hjärtat

 1. gotiskaklubben

  Grattis till siffrorna, med Bildt och Billström i partiet kommer ni nog att sno en massa röster från SD!

 2. Pingback: Tweets that mention Med sorg i hjärtat | Kent Persson (m) blogg -- Topsy.com

 3. Du skriver att:

  ”Ett hårdnande politisk klimat kommer att leda till ett hårdare tonläge där respekten för varandra sakta tynar bort.”

  Vilken respekt för SD är det du talar om? De sju riksdagspartierna och mediaetablissemanget har ju behandlat SD på ett rent av skamligt sätt värdigt fullt i paritet med det politiska klimatet i Kina, Vitryssland eller Nordkorea. Denna behandling av ett demokratiskt invalt parti med en politik som inte skiljer sig nämnvärt från den våra grannländer för kan förmodligen förklara både 1 och 2 procent av sympatierna. Folk gillar inte mobbare, varken på skolgården eller i politiken.

 4. Pingback: Framåt, inte bakåt « Moderata Perspektiv

 5. Hans Holberg

  Hej Kent!
  Kanske den här artikeln på Newsmill av Peter Bowin kan lindra din sorg? Eller åtminstone ge lite perspektiv på hur det kommer sig att Jimmie Åkesson & co har tagit sig in i de politiska församlingarna.
  http://www.newsmill.se/print/32330

  Hans

 6. Pontus

  ”En sorg över att krafter som är främlingsfientliga och emot vårt öppna samhälle har ett stöd som är alltför stort. Nu gäller det att vi tar strid för ett öppet samhälle där alla människor är lika mycket värda. För mig är det grunden i vårt svenska samhälle. Det om något är svenskt.”

  Du skriver att vi skall ta striden för det öppna samhället?
  Vet du hur ihåligt det här låter när du inte klarar av att skriva en rad om Bildt och Billströms syn på irakflyktingar?

  Inte ett fördömande, inte en förhoppning om att de var felciterade, inte ens ett försvarande.

  Ingenting. Det är inget annat än fegt.

 7. mikael

  Kent!

  När du använder dig av uttryck som ”ett öppet samhälle där alla människor är lika mycket värda”, så kanske du och Moderaterna skall ta och städa framför er egen dörr först.

  Det jag tänker på är att ni inom Moderaterna ju argumenterar för att arbetssökande/arbetsslösa och sjuka inte har något mänskligt värde.

  Ni bara utförsäkrar människor ut ur trygghetssystemen och kastar ut dem i utanförskap utan någon chans att komma därifrån.

  Ni kastar ner folk i FAS 3 och mindre än 1 procent kommer därifrån levande, resten kommer därifrån i en kista/liksäck. Så ser det ut i ett Moderat Sverige.

  I ett Moderat Sverige är ungdomar och studenter de som ni motarbetar allra mest.

  I ett Moderat Sverige så blir arbetssökande/arbetslösa mobbade och trakasserade på internet varenda dag…det är ständigt angrepp på person, ära och heder….ständigt förtal och förolämpningar från högerkanten.

  Till skillnad från dig och resten av Moderaterna så är jag en god medmänniska och jag bryr mig om mina medmänniskor.

  Jag vet hur de arbetslösa och långtidsarbetslösa har det. Jag har egen erfarenhet av att vara arbetslös och att bli mobbad, kränkt och förtalad varje dag. Jag har tröttnat på det ”näthat” som kommer ifrån högerkanten mot de arbetslösa.

  Ni drar ju alla över en kam, och det är omänskligt och djupt kränkande.

  Jag är varken slö, eller lat eller någon parasit. Jag är mer aktiv med mitt professionella jobbsökande än någon annan. Det har jag mycket goda bevis för då jag har ”gigantiska” travar med alla NEJ TACK svar jag får från alla håll på hela den reguljära arbetsmarknaden i Sverige. Att när man är så aktiv som jag är…..och som svar på detta hela tiden få utstå ”näthat” från högerkanten är fullständigt oacceptabelt.

  Jag är varken höger eller vänster….utan jag är en människa som lever i verkligheten, och du och resten av de inskränkta Moderaterna förstår inte hur djupt kränkande det är att bli systematiskt och organiserat bortsorterad överallt på arbetsmarknaden trots att jag är extremt aktiv med mitt professionella jobbsökande.

  Skall man verkligen behöva utvandra från Sverige och EU, för att bli väl behandlad och respekterad? Svaret på frågan verkar idag vara ”JA”.

  Vi har verkligen skapat ett system i Sverige som leder till en massa ”lost generations”. Personer som oavsätt vad de gör, oavsätt hur hårt det anstränger sig med att investera i utbildning av hög kvalitet….så får de dörren stängd i sitt ansikte varenda gång de söker jobb. De har ingen på sin sida utan de har 100% av Sverige emot sig, inte ens arbetsförmedlingen eller de kompletterande aktörerna hjälper dem.

  Det kallar jag varken medmänskligt eller humant. Enligt mitt sätt att se på saken så är det inget annat än organiserad ”mobbning” och avsiktlig ”exkludering” av människor.

 8. soleniwest

  Öppet samhälle?
  Kanske är så att man är för det öppna samhället som Islam är emot.
  Förstår ni inte va ja menar, så besök några muslimska länder.

  Ni kan inte kanske tänka er att man också röstar på SD av ekonomsika skäl, vad hade inte alla dessa miljarder (kom inte och påstå att det inte kostar otroligt mycket pengar att försörja 100,000-tals invandrare som har i snitt 8år till sitt första jobb) kunnat ge i avkastning om dom satsades på forskning, sjukvård, skol, polis.

  Nej dagens invandring kan sammanfattas med, för många, fel eller inga kvalifikationer, inga resurser och merparten bär på en inkompatibel kuturell ryggsäck.

 9. Herr Höger

  @ Kent Persson
  Herr Persson. Ni pratar om att Sverigedemokraterna bidrar till att förändra Sverige & att skapa ett ”hårdare & brutalare klimat”. Det är visserligen sant att ni i dom sju riksdagspartierna har länge ignorerat Invandringsfrågan & fortsätter att göra visserligen inte offentligt såklart. Jag undrar också varför du fortfarande kallar Sverigedemokraterna för främlingsfientliga, då Sverigedemokraterna inte har yttrat sig något främlingsfientligt. Bara för att man kritiserar den förda invandringspolitiken gör det väl inte någon till rasist,Homofob,Xenofob,Nazist mm?

  Det är sant att Sverigedemokraterna har ändrat synen på invandringsfrågan för 1 år sedan kunde man inte ännes nämna den eller islamiseringen utan att bli stämplad & att därefter kunna förvänta sig attacker ifrån AFA & andra anarko-kommunistiska organisationer.

  Det är fortfarande inte försent för Regeringen att erkänna sin nuvarande invandringspolitik har varit fel & öppna ett samarbete med Sverigedemokraterna på invandrings & kriminalpolitiks området. Med tanke på dom senaste dagarnas utspel ifrån Herr Migrationsminister Billström & Friherre Utrikesminister Bildt så skulle det nog löna sig med ett samarbete & det skulle kunna gynna Moderaterna med ett samarbete.

  Angående Centern & Kristdemokraternas fall så är det väl rent självklart att dessa partier har sett sina glansdagar i riksdagen & kommer med all sannolikhet att försvinna ifrån svensk politik vid valet 2014. Kristdemokraterna har ändrat enormt mycket i sin politik & istället för att gå mer åt höger så har man bestämt sig för att bli ett socialliberalt parti som resten utav Sveriges riksdagspartier är.

  Centern har lämnat mycket utav sin gamla politik & blivit ett innerstads latte-liberalt parti, även om det finns vissa små grupper som är mer inne i den friedmanistiska skolan & delvis några få gamla konservativa ute på landsbygden. Dessa två grupper kommer inte få något att säga då partiet kommer bli mer ett Socialliberalt parti som rasten utav partierna i riksdagen.

  Efter valet 2014 så måste Moderaterna bestämma sig för att ett alternativ med Sverigedemokraterna är nödvändigt.
  Om ni nu med all tvekan vill samarbeta med Miljöpartiet & forma en Regering med dom så kommer moderaterna & folkpartiet förlora enormt många röster till valet 2018. Då många utav era kärnväljare både inom Folkpartiet & Moderaterna kommer att lämna partiet & rösta på Sverigedemokraterna.

  Miljöpartiet är ett parti som inte har någon fungerande politik eller realistisk politik. Detta parti kommer bli förödande för Sverige om det skulle kunna komma in & bilda en regeringen både för invandrings,Miljö, energi,försvar, & Ekonomi frågor.
  Det finns ett alternativ som finns tillgängligt & en person som väntar på ett samtal ifrån Regeringskansliet dag & natt .

 10. Roger Svennson

  Jag förstår och delar Kent Perssons oro och sorg. Utveckling bär skrämmande likheter med den vansinniga ”perestrojka” och ”glasnost” som fick den Sovjetiska folkdemokratin på fall! Det börjar nu synas oroande tecken på att inte enbart folkfienderna i Sd utan även andra offentligt börjar våga ifrågasätta mångkulturalismen och invandringspolitiken. Visst skall man kunna debattera, men debatten skall handla om hur vi skall nå det mångkulturella samhället och på bästa sätt skall hantera och öka invandringen från tredje världen. Dock måste det råda total nolltolerans mot dem som ens kan misstänkas ifrågasätta mångkulturalismen och invandringspolitiken i sig!

  Här delar jag inte Kent Perssons försiktiga optimism. När till och med högt uppsatta funktionärer i de statsbärande riksdagspartierna, låt vara inofficiellt, ger intryck av att ifrågasätta den förda politiken så är detta MYCKET farligt. Det är av högsta vikt att man inte tvekar att låta dessa offentligt ta de yttersta konsekvenserna av sitt förräderi för att avskräcka andra!

 11. Pingback: SD etablerar sig ? | Jan Rume´s Blogg

 12. The Puker

  @ Mikalen!
  Tråkigt att läsa det du betecknar som nätmobbing! I praktiken är det väl så här att det mynt som på ena sidan har texten ”arbete måste löna sig” på sin andra sida har texten ”det måste straffa sig att inte arbeta”. De två uttrycken är ju synonyma. Beroende på vilken sida av myntet man befinner sig framstår det som hemskt eller positivt.

  Sanningen är dock att vi lever i en värld där vissa personer (främst i Asien) upplever en kraftig tillväxt medan äldre industrinationer upplever att arbetstillfällen ständigt förloras. Denna utveckling kan vi inte rå på. I synnerhet inte som vi håller på att få råvarubrist.

  Det kommer därför att bli mycket värre.

  I den situationen ser de som kan om sitt hus och vi får ett två tredjedelsamhälle. Politikerna strävar efter majoritet och anpassar sig därför efter att plocka röster bland dem som har arbete.

  Det behövs därför inte någon nätmobbing för att konstatera att de arbetslösa får bära bördan av konkurrensen från Asien, dels omedelbart och dels som pensionärer när de inte tjänat in något alls.

  Vi går en mörk framtid till mötes!

  Allt blir så enkelt när The Puker förklarar!

 13. Magnus A

  Apropå ”hårda tonläget” kan jag nästan förstå SD:are som är besvikna på att t ex Reinfeldt i princip sagt att SD:are får skylla sig själva när man kastar sten på dem för att SD:arna har fel åsikt in invandringspolitiken.

  Kanske även du har sagt något liknande?

  Jag tänker inte fråga dig om vad du anser om hårdhet i detta… tror aldrig att jag kommer att få något svar av dig här på bloggen (har ju inte hittills fått det) annat än kollektiva ”svar” i form av upprepning att de som inte hållit med dig är främlingsfientliga.

  Jag är själv inte förtjust i flera SD:are eller den allmänna hatstämning som finns i på vissa håll där SD:are brukar hålla till. Samtidigt har jag när jag sökt diskutera sakliga objektiva problem inte fått annan respons från moderater, eller för den delen dig här på bloggen, än möjligen de kollektiva svar riktade till de som du kallar främlingsfientliga och som du — utan att specificera vilka du avser men där det är tydligt att det är alla som inte håller med dig eller vill ta diskussion med dig — drar över en kam som odemokratiska (sic!).

  Frågan är om inte detta visar att du är inkapabel att föra en diskussion eller bete dig på ett slags rationellt, balanserat och öppet sätt som bör krävas av politiker i demokratier?

  Detta bara ett krasst konstaterande och jag avser inte nu att söka initiera diskussion om det som borde diskuteras. Det har jag, kanske dumdristigt, försökt kanske dussintalet gånger tidigare utan annat resultat än det jag nämnde ovan.

  /mvh, Magnus A

  PS. Vad känner förresten en demokrat i hjärtat när politiker ignorerar och med olika invektiv bemöter rationella frågeställningar? … Tänk till!

 14. Erik Gertkvist

  När nästan alla partier sätter en ära i att vara så mittenpolitiska som möjligt, dumpa alla ideologiska principer och centrera perspektivet på Stockholm, framför allt riksdagen, är det faktiskt förvånande att SD inte fick fler röster. Och när butlers i tunnelbanan på fullt allvar lanseras som vallöfte av det största partiet öppnades gigantiska möjligheter för de som ville vända sig till ”verklighetens folk”.

  Sedan är det tydligt att svensk politik varit en skyddad verkstad, närd av partistöd i olika former och omgärdad med stora svårigheter för nya partier (4%-spärr, regler för valsedelsutdelande etc). Jag hade hoppats att Piratpartiet skulle bli det nya IKEA som med sina platta paket slår ut 1900-talspartierna, men det blev tyvärr SD.

  Hårdare tonläge är något jag välkomnar. När Bohman och Palme slet tarmarna ur varandra var svensk politik intressant. Nu somnar jag direkt av politisk ”debatt”. Mer seriöst – Danmark har inte märkt detta trots massor av år med Danskt Folkeparti. Danskarna har blivit mer postivit inställda till invandrare (”skulle du låta din dotter gifta sig med en invandrare”-frågor) under 2000-talet.

 15. En hårdare stämning i riksdagen oroar dig. Men ett hårdare samhälle är ju precis det ni skapat i Sverige under er mandatperiod, så varför skulle det inte återspeglas i riksdagen? Varför ska riksdagsmännen leva i en skyddad verkstad? Varför ska de inte få smaka på sin egen medicin? Äntligen har det blivit lite polemik, lite liv i riksdagen sedan SD kom in. Det var för väl att de väckte liv i den gubbiga, sovande och dammiga församlingen.

  Ett öppet samhälle säger du att Sverige är. Ja, möjligen öppet så till vida att dörren står öppen för kreti och pleti som vill ta sig in utan id-handlingar och leva på de svenska bidragen.

  Men INGALUNDA öppet vad gäller diskussionsklimatet. Det är så slutet som det kan bli. Tyck rätt, annars är du i kylan. Annars kan du få höra lite invektiv, så har vi effektivt tystat dig, lille vän – tycks etablissemangets mantra vara. Så var det med den öppenheten. Ljug och bluff och blå dunster. Det är precis vad öppenheten handlar om. En frihet att ljuga väljarna rakt i ansiktet. Att köra med dubbelspel, en åsikt utåt och en annan bakom lyckta dörrar (Bildt och Billström). De ord som osökt dyker upp är: Fy f-n för er politik.

 16. janrume

  Christer Ewe glömmer vi aldrig. Men folk tycks glömt valstugeprogrammet 2002 tyvärr

 17. Pingback: Låt se här nu. « essbeck

 18. Anonym

  ”Konflikten mellan ”vi” och ”dom” kommer att bli större, hårdare och allt brutalare. Invandrare kommer att ställas emot ”svenskar”. En konflikt som SD söker och önskar.”

  Konflikten har skapats av den multikulturalistiska politiken. SD är ett symptom, inte orsaken. Det är med andra ord bl.a. ni moderater som är orsaken, försök inte skylla ifrån er.

  Multikulturalism eroderar samhällsgemenskapen, solidariteten människor emellan och den sociala tilliten. Människor blir hyperindividualistiska, skiter i andra och försöker roffa åt sig så stora delar av kakan för sig själva. Och där syftar jag inte bara på finansiella aspekter, utan man försöker även påverka lagstiftning och samhälle till att bli så fördelaktigt som möjligt för den egna etniska, kulturella och/eller religiösa gruppen. De som blir förfördelade kommer naturligtvis inte att ta detta med ro.

  Just nu ser vi hur ni etablerade politiker kryper och vurmar för islam, en ideologi förklädd till religion som går emot allt vad svenska värden som demokrati, rationalitet, jämställdhet, osv, heter. Trodde ni verkligen att ni inte skulle orsaka en motreaktion?

 19. janstefans

  Jag kan inte begripa att jag en gång röstade på er, moderater. Jag tyckta Reinfeldt var bra. Men som tur var vaknade jag upp inför valet 2010.
  Och jag kan lova dig Kent Persson och Freddan R med för den delen. Jag kommer aldrig att rösta på er någon mer gång trots att jag kan förvänta mig misshandel och knivattack också för att jag röstar fel, visst var det ungefär så Fredrik R menade.

 20. Instämmer med janstefan ovan. Har röstat på moderaterna men kommer aldrig aldrig aldrig mer att göra det,
  INTE
  ENS
  UNDER
  PISTOLHOT!!

 21. Jimmy Y

  ”Främlingsfientlighet ska bemötas med tydlighet och vi ska stå upp för våra värderingar. För deras åsikter och värderingar är lika oförenliga med våra som eld är med vatten.”

  Vad poetiskt och vackert. Kent pratar om ett öppet samhälle. Att vi skall försvara den. Det är motbjudande hur ord används utan förankring och hur så enkelt politiker sopar under mattan och som inte har rent mjöl i påsen kommer undan.

  Ett öppet samhälle betyder kanske för Kent ett två/tredjedelssamhälle som han är rätt nöjd med? Folk som inte får den sociala ersättning de behöver. Folk som hamnar i utanförskap, som Moderaterna på ett fiffigt sätt säger ”minskar”? Ungdomar som ser fram emot fina framtidsutsikter med 20% arbetslöshet med inga hyresrätter tillgängliga? Nyfattigdomen som breder ut sig? Industrijobb som läggs ned/outsourcas? Välfärden som privatiseras/monteras ned?

  Främlingsfientlighet är som tidigare har nämnts, ingen orsak, utan ett symptom av en höger- och nyliberal politik med total avsaknad av mänsklig solidaritet, jämlikhet och full sysselsättning som politiska mål. Det finns en stor skillnad på sverigedemokratiska politiker och sverigedemokratiska väljare.

  Främlingsfientlighet uppstår också pga ekonomisk kris (titta på 30-talet) tillsammans med en degradering av social rättvisa och jämlikhet. Lägger man därtill rådande individualistiska värderingar istället kollektivistiska värderingar är inte avståndet långt till att folk börjar skylla på den ”andre”, utan att man grundligt har resonerat kring vem man kritiserar.

  Folk flyr hit/flyttar hit för att få ett bättre liv. Man skall i sammanhanget definitivt inte glömma bort förutsättningarna för ett bra liv i många av de länder folk kommer ifrån. De finns nästan inte. Titta på Afrika, Mellanöstern, Främre Asien. Där rikliga råvaror finns, finns också ett enormt ekonomiskt intresse. Det innebär också att den demokratiska makten hålls ifrån medborgare för att inte riskera en rättvis fördelning av gemensamma resurser. Då gynnas multinationella storföretags intressen och diktatorers fortsatta maktposition, då de båda går många gånger hand i hand.

  Jag är mer oroad för multinationellt koncentrerat kapital än multikulturalism
  Jag är mer oroad för det nyliberala ekonomiska projektet än islam
  Jag är mer oroad för moderater än sverigedemokrater

 22. En mamma

  Jag blir bara så trött på hyckleriet från moderaterna ni borde skämmas grundligt mycket för hur ni degraderar mitt samhälle till att bli sämre än det borde vara i ett modernt samhälle.

  Något som inte pratas om vad gäller Fas3 är att även de timanställda åker in där om de inte lyckas få tillräckligt många jobbtimmar under en period ändå bidrar de så mycket de får lov på dagens existerande arbetsmarknad. 1 tjej som gick utbildning kom till den punkten att när hon var klar med allt så åkte hon ändå in i Fas3 eftersom utbildningen i sig inte ansågs som något som skulle kunnat bidra till samhället en dag iaf min tolkning av det. Fas3 innefattar massor mer än bara långtidsarbetslösa och det är ett straff för folk som inte lyckas komma åt de få fasta tjänster som står till förfogande.

  Något jag personligen anser är märkligt runt Fas3 är att arbetsgivarna får betalt/slav och det är hemligstämplat varför är det så för att inte medborgarna i landet enkelt ska kunna ta reda på vem det är ni sätter under dessa slavliknande förhållandena? Eller kanske för att ni återigen inte vill ta fullt ansvar över konsekvenserna av era medborgarfientliga beslut!

  Att man så till den grad kan ljuga sina väljare rätt upp i ansiktet ang nya sjukreglerna borde vara rent kriminellt senast idag träffade jag på ett äldre par där mannen satt med rulator han är cancersjuk fick så låg sjukpension troligen efter sk arbetsprövning (där många blivit av med sin tidigare ersättningen efter att den återinsats till en löjligt låg summa) att han hade lite pengar kvar efter att hyran var betald så dom gick till socialtjänsten för att få hjälp till mat/livsnödvändiga medeciner och blir nekade rakt av!

  Där är en liten bit av dagens Sverige och dom börjar bli väldigt många nu!

  Min man har fast anställning sen många år och han skulle aldrig förnedra sig med att någonsin rösta på moderaterna när de systematiskt förstör landet vi borde dela tillsammans och där man kan vara trygg med att veta att ens barn kan leva tryggt när de växer upp. Ingen normal funtad person väljer cancer, MS, EDS eller annat med alldeles för ofta svåra konsekvenser i ens vardag och inte blir man friskare av ett rubbat sjukförsäkrings system som moderaterna är ansvariga för att det genomfördes. Många börjar det bli som har tagit livet av sig pga detta och inget jag någonsin kommer acceptera. Jag vet hur det känns att nära anhörig tar livet av sig under andra omständigheter och detta är bara ändå värre!

  SD må vara invandrarfientliga har ingen direkt åsikt om det, men moderaterna är i allra högsta grad medborgarfientliga utan någon särskiljning på vilket land medborgarna kommer!

  Snacka om andra först när ni kör rent spel själva och börja stå upp för era beslut med dess konsekvenser ist för att hela tiden fegt skylla på någon annan är ni inte vuxna människor eller..

  Anstiftan till mord är en brottslig handling är inte anstiftan till självmord detsamma om än en ”mildare” brottslig handling..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s