Dags att stoppa fullblodsgalningen

Det är skrämmande bilder vi ser från Libyen. Gaddafi hotar nu inte bara sina egna utan hotar också omvärlden. När FN´s beslut igår kom tändes hoppet för befolkningen i Libyen. Idag försöker Gaddafi med alla tänkbara medel släcka det hoppet. Löftet om eldupphör bröts och nu bombas den civila befolkningen återigen. Det är bara en fullblodsgalning som kan göra så och det är därför som omvärlden måste ta sitt ansvar och se till att Libyen befrias från denna galning.

För varje timme som nu går innan FN kan gå in med åtgärder riskeras mångas människoliv. Lidandet är enormt och västvärlden önskar nog att vi kunde agera än snabbare. Många länder sluter nu upp i insatserna som krävs. Carl Bildt utlovar att Sverige ska ta sin del av ansvaret, det återstår dock att de på vilket sätt. Kanske kommer även svenska stridsplan att kunna sättas in. Oavsett vad så är det viktigt att Sverige tar sin del av ansvaret och att vi agerar med tydlighet. Sverige kan aldrig acceptera att diktaturer och än tydligare måste det avståndstagandet bli när diktaturerna använder våld mot civila.

Det är bara att nu hoppas att FN´s insats hinner genomföras i tid så att Libyens befolknings lidande snabbt kan få ett slut.

Bloggar: SVD-ledarbloggen och Fagerberg och Jerry och Sjöstedt och Chris och Röda Berget och Bildt

Media: AB och AB2 och SVD och SVD2 och SVD3 och DN och DN2

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Dags att stoppa fullblodsgalningen

 1. Mr B

  Vad tycker du om att sätta in JAS? Danskarna och Norrmännen (som ger ut Nobels Fredspris) sänder ju sina plan… borde inte vi skicka våra också?

 2. Martin Forsman

  Vad tycker du om att vår Utrikesminister haft affärer med Gaddafi genom sin position i Lundin Oil ?

  Vad tycker du om att Sverige under Allianzregeringen haft omfattande försäljning av övervakningsutrustning till Gaddafiregimen ?

 3. Pingback: Att tvinga mörkrets krafter på defensiven | Gunnar Hökmark

 4. Pingback: Vill Urban Ahlin fortfarande stänga USA:s baser utomlands? |

 5. Mållgan

  Men vem skall sedan i sin tur skjuta ned de Franska planen om de dödar civila?

 6. Erik Edqvist

  Jag tycker det är ynkligt att vår regering skall behöva vänta på en ”förfrågan från Nato” för att eventuellt kunna sända iväg de åtta plan plus underhåll och ledningspersonal som behövs för att hjälpa till. De skulle precis som de danska, norska och kanadensiska redan vara på väg/framme på Sicilien.

  Jag tycker Bildt har varit undfallande och hela tiden tyckt att det är någon annans uppgift att få dig icke flygzonen. Som moderat skäms jag. Nu behöver vi kalla in ”vår del” av Starlifter / hyra en IL-76 och dra ner grejerna till Italien ASAP och sätta igång. Dessutom behöver vi köpa minst ett eller två tankningsflygplan, att hålla på att tanka från Hercules verkar inte vara någon långsiktigt lösning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s