Många partiledare har mycket att fundera på inför hösten

Snart tar politiken semester. Skönt och välbehövligt. Dagens opinionsmätning är en rätt dyster läsning. Socialdemokraterna går framåt och vi tappar. Alliansen har uppenbara problem i opinionen just nu. Dock ska man väl påminna sig om ett par saker. Det långt till nästa val och det är som bekant på valdagen som val avgörs, inte vi opinionsmätningar 3 år innan ett val.

Efter valet 2006 såg det ut så här också, fast faktiskt ännu värre. Socialdemokraterna ledde i opinionen hela mandatperioden. Statsvetare efter statsvetare dömde ut Alliansen som förlorare. Alliansen vände det hela från stort underläge till seger.

Trots siffrorna idag så tror jag att en och annan sosse är orolig. Just med tanke på hur det gick förra gången. Att vara bäst på träning hjälper inte. Det handlar om att vara bäst när det gäller. Att toppa formen i fel tid i politiken är ödesdigert och kan kosta jobbet för en och annan partiledare. Men jag tror också sossarna är oroliga för att SD befäster sin position som vågmästare. Ett nyval kan säkert låta lockande för en och annan sosse, men alla vet att det förmodligen skulle leda till ett ännu svårare läge.

Snart är det midsommar. En och annan partiledare har mycket att fundera på inför hösten som kommer att bli en stor utmaning för egentligen alla partier. För många är dessa år en vandring på ”plankan” med små marginaler. Valet 2014 kan bjuda på en hel del överaskande valresultat.

Men en sak är säker, opinionen kommer och går, däremot så består valresultat. Alliansen är inte rökta denna gången heller.

Media: SVD och SVD2 och SVD3 och DN och DN2 och Exp och AB

Bloggar: Tokmoderaten och Mikael och Martin och Peter och Göran och Högberg och Thomas och Johan och Alliansfritt och jag själv

 

About these ads

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Många partiledare har mycket att fundera på inför hösten

 1. Ola Bandola

  Jodå, denna gången är dom rökta, reptricket funkar inte längre.

 2. Ja denna gång så är det nog kört! Eran urusla skattesänkningar o Välfärdspolitik blir eran grav 2014. Så gläds åt era 3 år ni har kvar, och säkert så blir det svåra stunder för er att få igenom en del frågor i Riksdagen… Och det kan vi tacka SD för att inte Moddarna demolerar Sverige totalt…

 3. JonasE

  De borgeliga partiledarna bör nog fundera över hur sänkt skatt och bibehållen välfärd skall gå ihop i verklgheten!!.
  Sänkta inkomster(skatt till staten) betyder vanligtvis sänkta utgifter(minskad välfärd), men det kanske finns en speciell matematik för Moderater??….annars så kan ni pröva 1+1 !!!

 4. Tyvärr blir det ingen sänkt skatt, Det kommer SD se till, sug på den :)
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 5. Martin

  Det är så hiiiiiiiimla konstigt. Trots den SÄNKTA skatten, så har skatteintäkterna ÖKAT http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Snabba-fakta/Skatteintakter/ med 156 miljarder 2005-2010. Alltså har inte pengarna som går till kommuner och landsting minskat, tvärtom, regeringen kunde ge kommunerna extra pengar under finanskrisen för att just klara av densamma.

  Kolla i grekland, DÄR har man låga skatteintäkter.

 6. The Puker

  @ Martin!

  Japp, så är det smygsossen Reinfeldt håvar in mer pengar än Göran Persson beroende på att fler kommer över brytpunkten för statlig skatt + ett antal nya skatter.

  Se särskilt på fastighetsskatten/avgiften som faktiskt ökar under smygsossens tid. Han borde ställas inför riksrätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s