Öppenhet lägger grunden för att just friheten ska kunna vinna fler segrar i vårt land

För mig är det alldeles uppenbart att friheten har fler segrar att vinna i Sverige. På många områden har Alliansregeringen också ökat friheten för människor i vårt land. Genom jobbskatteavdraget så kan idag fler människor leva på sin lön och därmed har den ekonomiska friheten ökat för många. Vi har trots det fortfarande en av världens högsta skatter. Skatterna behöver fortsätta sänkas för att ännu fler ska känna sig trygga i att man kan leva på sin lön.

Friheten behöver dock ökas på fler områden. Valfriheten behöver utökas och omfatta fler välfärdsområden än idag. Men vi måste också ha en diskussion om integritetsfrågorna. Dessa är i allra högsta grad frihetsfrågor och här finns det sannerligen mer att göra. Debatten måste ständigt föras om just integritetsfrågorna och statens möjlighet att skydda landet och befolkningen samt statens skyldighet att låta människor får leva sin liv utan att bli övervakade.

Centern väljer nu en öppen process. Det är bra och det kännetecknar också borgerligheten. Öppenheten går före slutenheten. Ska man vinna människors förtroende så måste politiken kännetecknas av öppenhet. Det är enkelt att konstatera att socialdemokratin valt den slutna vägen. Valet av Juholt skedde bakom lyckta dörrar och förmodligen är det också det som nu gör att socialdemokratin är i ett gungfly politiskt. Debatten om budgetregler och socialismens företräde till att äga produktionen blir konsekvenser av just den slutna vägen. Frågan är, hade Juholt blivit vald i en öppen process och var hade socialdemokratin tagit vägen politiskt i en öppen process?

Öppenhet slår slutenhet. Ska friheten vinna fler segrar krävs att fighten för friheten tas och att det görs varje dag. Alliansen har möjlighet att genomföra ett värderingsskifte i Sverige, så mitt ända medskick till centern är att välja en ledare som kan utveckla både Alliansen och Centern. På så sätt läggs grunden för att just friheten kan vinna fler segrar i vårt land.

Media: DN och DN2 och SVD och AB och SVD2 och AB2 och SVD3

Bloggar: Jag själv igår och Ankersjö och Juholt

About these ads

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Öppenhet lägger grunden för att just friheten ska kunna vinna fler segrar i vårt land

 1. Kent Karlsson

  Kul att höra en från ett parti som INTE vill redovisa sina hemliga partibidragsgivare tala om öppenhet!?

 2. JonasE

  Den valfrihet som Moderaterna så gärna talar om, innebär inte en valfrihet för alla, det är en valfrihet för dom som har råd……för alla andra så finns det ingen valfrihet, bara fattigdom, för det är där man hamnar om man inte passar in i Moderaternas verklighetsbild!!.

  På tal om valfrihet förresten!!, -om man nu är för valfrihet, varför göra A-kassan obligatorisk??……..en Moderatlogik på alldelens egen nivå!!.

 3. Anders Nyman

  Kent Karlsson. Kent kommer givetvis att kämpa för att partibidragen redovisas. Öppenhet slår nämligen slutenhet har ju blogginnehavaren slagit fast. Jag väntar med spänning :D

 4. Kent Karlsson

  Anders Nyman
  Väntar också med spänning på detta. ”Allt kommer till den som väntar” brukar man ju säga!

  Så Kent gör oss inte besvikna. Höj rösten inom ditt parti för öppenhet även när det gäller partibidragen!

 5. Pingback: Det politiska ledarskapet spelar roll | Kent Persson (m) blogg

 6. Pingback: En våt dröm som inte kommer att bli sann | Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s