Den siste kommunisten avgår

Lars Ohly har nu lämnat beskedet att han inte ställer upp för omval som partiledare. Därmed har valresultatet 2010 krävt ytterligare en partiledares avgång. Nu är det väl få som blir överraskade av att Ohly lämnar sitt partiledarskap. Ohly har faktiskt inte lyckats i ett enda val sedan han blev partiledare.

Med Ohly så försvinner kanske också kommunismen från den svenska politiken. Ohly måste nog ändå betecknas som den sista kommunisten. Förmodligen var det just kommunismen som var en bidragande orsak till att Ohly och Vänstern misslyckades i val efter val. Kärleken till kommunismen är det få, om ens någon nu för tiden, som känner.

Jag känner inte Lars Ohly. Det sägs att han är en trevlig kille, säkert är det så, jag önskar honom all lycka i sitt fortsatta arbete vad det nu än blir. Frågan som nu återstår är om Ohly slutar i tid eller om det är så att Ohly tar med sig Vänstern i sitt eget fall. Ohly uppger att han tänker sitta i riksdagen till 2014. Vem vet den sista kommunisten kanske tar med sig Vänsterpartiet ut ur riksdagen.

Media: SVD och SVD2 och DN och DN2 och DN3 och AB och AB2 och AB3 och AB4 och Exp och Exp2 och Exp3

Bloggar: HAX och Sjöstedt och Kjellberg och Peter S och Anders och Tokmoderaten och DHE och Johan och Sebastian och Thomas och Röda Berget

About these ads

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Den siste kommunisten avgår

 1. The Puker

  Siste kommunisten? Vänstern, socialdemokraterna, några folkpartister är bara några kommunister The Puker kommer att tänka på.

  Som vanligt har jättebebisen Kent noll koll.

 2. The Puker

  Fast The Puker håller för en gångs skull med dig på en punkt. Det vore bra om vänstern åkte ur riksdagen vid nästa val. Att ett sådant tjuvparti ens är tillåtet är förvånande. Men å andra sidan är det ju samma flathet som gör att Hells Angels kan köra omkring på gatorna.

 3. Pingback: En chefspappas vardag… » En kommunists avgång

 4. Nja, den siste kommunisten är ha nog dessvärre inte. Min bild är att partiet fortfarande består av en gammalkommunistisk kärna, de andra, som ville ha ett mer allmänt vänsterradikalt parti, har steg för steg hoppat av eller tvingats bort. Kamraten Ohly berömde sig idag av att han gjort sig av med ”fraktionsstriderna” och att partiet nu stod ”enat”. Frågan man ställer sig är ”enat” om vad? Själv är min bild att denna ”enade” front är kamraten Ohlys till nöds kamoflerade kommunistiska linje.

 5. Ola

  Nu är det ju rätt många år sedan Ohly sa att han inte var kommunist längre.
  Tydligen har Kent väldiga problem att fatta. Tycker du fortfarande att Moderaterna består av Fasister? Antar du mins vilken sida M stod på när det gäller Chile och Sydafrika.

 6. Pingback: Den siste kommunisten lämnar skutan… « Lotta Olsson (m) Blogg

 7. Pingback: Bye bye Ohly | Martin Edgélius – Konservativa Tankar | Nyheter24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s