Nej till att blanda olika åldrar på Risbergska skolan

Idag ger Maria Haglund besked om hur vi moderater ser på Socialdemokraternas förslag att Risbergska skolan ska göra plats till en friskola för elever F-6. Vi säger nej till detta eftersom vi anser att det är oklokt att blanda yngre barn med äldre elever på detta sätt. Det lyser igenom att detta är en konstruktion för att rädda de ekonomiska följderna av att majoriteten i Örebro inte orkar att fullfölja en nedläggning av Rudbecksskolan.

Det är fel att yngre barn ska få ta konsekvensen av att gymnasieskolan inte klarar av att anpassa sina lokaler till antalet elever. För mig är det viktigt att de lokaler där våra yngre elever går ska vara anpassad efter deras behov. Konstruktionen på Risbergska kommer med största sannolikhet att innebära att matsal, skolgård mm samutnyttjas av yngre och äldre elever vilket vi tycker är olämpligt.

Den föreslagna konstruktionen på Risbergska är inte heller bra för de äldre eleverna. Vi ser en stor risk att elever kommer att välja bort skolan i kommande val av gymnasieskola.

Vi ser i flera förslag att S föreslår blandning av elever olika åldrar vilket får till följd att skolmiljön för de yngre eleverna blir dålig. Ett förslag är att i Rudbecksskolans lokaler starta årskurs 7-9. Även detta är olämpligt av två skäl. Vi anser att elever ska ha möjlighet att gå i skolan så nära hemmet som möjligt och inte behöva ta sig in till centrala Örebro för att gå på högstadiet. Vi anser också att miljön kring Rudbecksskolan är direkt olämplig.

För oss är det viktigt att vi i Örebro har en bra och trygg miljö för eleverna i våra skolor. Arbetsmiljön för våra elever måste anpassas efter ålder och vi säger nej till konstruerade lösningar där de yngre eleverna hamnar i kläm.

Media: SVT

Bloggar: Staffan

About these ads

Lämna en kommentar

Under Örebro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s