Finns ingen anledning att jubla över andras problem

Politik är en förtroendebransch. Förtroende tar lång tid att bygga upp, men kan raseras väldigt fort. Just nu ser vi hur Socialdemokratin snabbt rasar ner i opinionen som effekt av Juholt-affären. Väljarna känner uppenbarligen inget större förtroende just nu för vare sig S eller dess ledare.

Frågan är hur långvarig effekten blir. Det beror väl dels på hur S själva agerar. Inser de att deras kris är djup och på riktigt, eller väljer de att blunda och hoppas att det reder ut sig av sig självt. Jag tror S bör ta varningen från väljarna på allvar och jag tror den bottnar i ett större problem än bara Juholt. Just nu vet ingen vad S driver för politik eller vilken riktning den har. Den politiska kompassen snurrar och olika besked ges hela tiden.

Men bara för att Socialdemokratin har problem nu så innebär det inte att valsegern 2014 är klar. Tvärtom. Moderaterna får inte slå sig till ro. Förnyelsen och utvecklingsarbetet måste fortsätta. För oss moderater är det samhällsproblemen som är vår största fiende. Våra svar till väljarna ska bygga på hur vi vill lösa dagens och morgondagens problem.

Jag är övertygad om att valet 2014 kommer att bli ett jämnt val. Socialdemokratin är en stor rörelse som inte ska underskattas. Får de ordning och reda på sin verksamhet, politik och ledarskap så kommer de att utmana oss i valet 2014 på allvar.

Moderaternas viktigaste uppgift nu är att fortsätta sitt eget utvecklingsarbete och att fortsätta bekämpa samhällsproblem. Att jubla över dåligt stöd för socialdemokratin i opinionsmätningar må vara roligt för stunden, men det är inte så val vinns. Att glädjas åt andras olycka kan snabbt ändras till att man själv sitter i problem.

Media: ABDNDNDNDNExp SvD.

Bloggar: EkonomistenLarsPeter APeter HP-OTokmoderaten. samt Thomas

About these ads

8 kommentarer

Filed under Uncategorized

8 responses to “Finns ingen anledning att jubla över andras problem

 1. Är orden riktade till Kent Persson själv kanske?!
  Få har väl kampanjat mot sossarna som han!

 2. Det är resultaten som räknas i det långa loppet. Nuläget säger att vi sitter säkert i sadeln. Håll hårt i ratten så håller det ända fram till valet 2014.

 3. Anders Nyman

  Fan vilken bra text till en raplåt: ”Kent flyttar fokus..Kent flyttar fokus” :D
  Förutom Kents låsning kring socialdemokratin som han naturligtvis borde söka för så finns det ju massor av kritik mot moderaterna just nu som Kent väljer att inte kommentera på bloggen. För att hälla lite salt i det sår som får Kent att skriva dessa bloggposter så ska jag givetvis beskriva några av dem. Sofia Arkelsten får klä skott för idéprogrammet som Kent varit inblandad i. Historierevisionismen har nytt nya nivåer och moderaterna har uppträtt oanständigt och oärligt. Det vore på sin plats att ta ansvar för detta och be om ursäkt. Många människor har kämpat för det som vi ser som självklart idag. Moderaterna har i princip aldrig deltagit i den kampen för att människor ska få ett bättre liv. Tvärtom visar historien.
  Carl Bildt och hans förehavanden möter en hel del kritik. Tror inte att jag behöver gå in på det närmare. Carl löser säkert det med sin sociala förmåga och sin ödmjukhet :D.
  Vidare kan man ju inte låta bli att nämna Tobias och hans fastighetsaffärer. Han kämpar iaf för att öka politikerföraktet. Jag tror att han lyckas.
  Moderaterna i Örebro är inte helt otippat rätt toppstyrt av Kent och några till. De utser glatt varandra till olika poster. De värgrar enligt uppgift att prata med Nerikes Allehanda om detta. Kritiken mot Kent inom partiet har funnits länge. Kent viftar alltid bort detta men Örebroare vet att det är en realitet.
  Fortsätt flytta fokus du Kent. Det blir ungefär som vanligt. Du lyckas inte. Trevlig helg

 4. Varför ser vi ingen Bildt-affär och Billström-affär? Varför går det inga drev efter dem?

 5. Jack N

  Ilskan beror på en väldigt enkel moralsanning: Lev som du lär.
  Detta gör ej (S). Då blir domen också hård. Att i detta läge likt ett barn ropa på drev åt andra hållet, ja det innebär endast att man målar in sig än mer in i hörnet. Att partiet dessutom betalar mellanskillnaden på ca 80000kr/mån för att (S) anser att deras partiledare skall ha lika mycket i lön som Sveriges statsminister. Det är rentav beklämmande. Inte ska jag ha lika mycket i lön som min chef bara för att jag tror att jag skulle kunna göra ett minst lika gott dagsverke. Så länge (S) tramsar på detta vis. Så får de inget förtroende.

  Självklart ska samhället ge sina medborgare trygghet i stort sätt av alla dess slag och valfrihet till sina medborgare. Lika viktigt är det att få känna skillnad att jag som kliver upp kl 06.00 ej ska kunna spara eller köpa mig någonting pga ett högs skattetryck som bokstavligen äter upp halva min lön. Medan grannen som inte orkar arbeta sover till 12. Självklart, så finns det mängder av dom som inget hellre vill än att få göra ett dagsverke. Det är ej dem jag syftar på. Glöm inte att minoriteten ibland förstör för majoriteten. Skjut inte på budbäraren!

 6. Anders Nyman

  Jackass. Jag gratulerar dig till dagens mest förvirrade inlägg. Ta ett glas till och somna om i soffan. Jag önskar dig en mycket god natt!

 7. Magnus

  Jaha… förtroende skapas nog inte genom att påtala andras eventuella brister…. det är bara….. tröttsamt… och förutsägbart….

 8. Pingback: Proffspolitiker gynnar inte demokratin — Mikael Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s