Inte ens S själva har förtroende för sin ledning längre

Tar kaoset aldrig slut inom socialdemokratin? Inte ens en jul- och nyårsledighet verkar ha lugnat ner det interna kaos som råder inom S. Bilden av ett parti i total förvirring och förfall bekräftades igår när först DI avslöjar Juholts dribblande med s-budgeten. Senare på dagen kommer dock Tommy W ut som beskyddare och målvakt åt Juholt. Det var ju Tommy som var ansvarig, även om inte heller han gjort vare sig något fel eller ljugit om budgeten.

Snaran runt Juholt verkar nu dras åt ytterligare. Flera krav förs nu fram på att sanningen om S-budgeten måste fram. Tack och lov att S sitter i opposition. För deras budgetalternativ blir inte verklighet och Juholt leder inte landet. Tänk efter hur det varit, en svindlande tanke eller hur?

Opinionsläget är fortfarande svagt för S då de dessutom återigen tappar stöd. Inte så konstigt för är inte ens den socialdemokratiska partiledningen själva har ju förtroende för varandra, hur ska då någon annan kunna ha det?

Media svd1
svd2
dn
exp
dn2
ab
ab

Bloggar tokmoderaten
sörliden
Thomas

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Inte ens S själva har förtroende för sin ledning längre

 1. The Puker

  The Puker förstår inte varför jättebebisen Kent plötsligt har börjat ge sig efter Åsa-Nisse. Det finns inget som helst skäl för Nya Socialdemokraterna (f.d. moderaterna) att ge sig på Åsa-Nisse. Han gör det så bra själv och det måste ligga i Nya Socialdemokraternas intresse att Åsa-Nisse sitter kvar så länge som möjligt.

 2. Krister Nässén

  Visst pågår märkliga turer bland socialdemokrater.

  Andra märkligheter just nu:

  Vad händer i KD i striden mellan Hägglund och de högerkristna fundamentalisterna? Och hur går det med talet om kunskapsskolan om de högerkristna fundamentalisterna i KD får ökat inflytande?

  Själv kommer jag ofta att tänka på följande ord när jag lyssnar på vissa av KD:s företrädare:

  ” Till Årets förvillare 2005 utses Ella Bohlin, ordförande i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU), för hennes vilja att jämställa skapelsetro med vetenskap i svenska skolor. Bohlin intervjuades nyligen i tidskriften Humanisten, och sade då: ”Jag är kreationist. Men jag tycker inte att skolorna helt ska svänga om och ersätta Darwins lära med bibeln. Men jag tycker att man ska presentera båda förklaringarna utan att ta ställning för vilken av dessa läror som är korrekt.” Detta är en oansvarig hållning hos en person i hög politisk ställning.

  Kreationism är en pseudovetenskap som försöker ersätta vetenskaplig naturhistoria med skapelsemodeller utan vetenskaplig grund. Kreationismen är populär bland fundamentalister. I USA är kreationismen stark, och dess företrädare försöker målmedvetet föra in sina idéer i det offentliga skolväsendet, vilket lett till åtskilliga strider i lokala skolnämnder. I december 2005 avgjordes ett uppmärksammat mål i Dover, Pennsylvania, när domaren fastslog att införandet av kreationism (i sin nyaste skepnad, ”Intelligent design”) i de naturvetenskapliga skolämnena strider mot USA:s författning genom att stödja en viss religion. I Sverige finns kreationism inom t.ex. pingströrelsen och Livets ord.”

  Som naturvetare ryser jag vid tanken på att fundamentalister av detta skulle få inflytande över svensk skolpolitik.

  Hela motiveringen till förvillarpriset kan läsas här:

  http://www.vof.se/visa-forvillare2005

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s