Valet kommer inte vara avgjort innan sista rösten är inlämnad

Svensk politik står inför spännande tider. Att kampen inför valrörelsen 2014 redan är i full gång är uppenbart. Löfven och socialdemokraterna har presenterat sin laguppställning, en uppställning som innehåller positiva överraskningar men även en viss förvåning. Man kan ändå gissa att det så småningom blir samma gamla visa som spelas igen från socialdemokratin. Även om vi nu kan se visa tecken på förnyelse inom S. Det återstår dock att se om S orkar hela vägen. Det finns dock all anledning att ta socialdemokratin på allvar. De har nu lämnat det misslyckade ledarskapet bakom sig, det återstår att se om S också orkar lägga sin misslyckade politik bakom sig.

Jag har tidigare varnat för moderat hybris. De moderata opinionsframgångarna tidigare har inte byggt på att M varit bra, utan att S varit urusla. Opinionen är nu på väg att svänga. Det är återigen jämnt mellan blocken. Jag tror dessutom att vi under våren kommer att få se opinionsövertag för S och de rödgröna. Det är faktiskt bra, det kommer att väcka borgerligheten och påminna alliansen och de fyra partierna om att val vinns på valdagen och att inga valsegrar kan tas ut i förskott.

Det finns nu krafter som försöker sätta en bild av att regeringen är trött och har slut på idéer. Måhända kan man tycka att Alliansen varit passiv en period. Den passiviteten måste brytas och regeringen måste återigen bli den kraft som leder opinionen och som tar både dagens och morgondagens problem på allvar. Samtidigt ska man dock komma ihåg att när Aftonbladet angriper Reinfeldt så presenterar moderaterna ytterligare steg i sin förnyelse. Nu har vi som partistyrelse tillsatt ännu en arbetsgrupp som ska gå igenom vår politik. Denna gång handlar det om vår politik för barnen.

Motbilden mot att Alliansen är passiv är att alla fyra partier är inne i sitt arbete med att förnya sin politik. Det är i grunden bra och måste få ta tid. Den politiska hemläxan måste göras. Det har alliansen gjort tidigare och kommer att göra igen. Det är just här som kontrasten är som störst mellan alliansen och socialdemokratin.

Valet 2014 är ett öppet val och kommer bli jämnt. Den som räknar ut sina politiska motståndare riskerar att förlora valet. Socialdemokratin kommer utmana och vara fyllda av revansch lusta. Alliansen kommer att gå in i en valrörelse med en gemensam vilja och politik för att få fortsätta styra landet. Valet kommer inte vara avgjort innan sista rösten är inlämnad.

Media SvD

Bloggar moderata perspektiv , Thomas , tokmoderaten , Lotta , Peter s ,

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Valet kommer inte vara avgjort innan sista rösten är inlämnad

  1. Varför inte låta de äldre jobba till de fyllt 90 år så blir fler ungdomar arbetslösa. Kan inte låta bli att skratta åt alliansens politik. Sedan de övertog makten så har precis ALLT blivit sämre och de fattar ingen ting. Snacka om små hjärnor.

  2. Kent!!!!!!!!!!!!!! Se det kört 2014… Det är inte bara Reinfeldt som har tappat sugen, utan även stora delar av Svenska Folket… Hur ser Moddarnas vision ut efter 2014… Berätta????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s