Det är fel att lägga ned WUC

För en vecka sedan uppmanade vi Socialdemokraterna att hitta gemensamma lösningar med oss på hur gymnasieverksamhetens utmaningar ska lösas. Socialdemokraterna bemödar sig inte ens med att svara oss. Det är så det varit hela tiden. S har bestämt sig för att lägga ner WUC, detta trots att det inte finns underlag som visar att det är klokt.

Idag så togs beslutet om nedläggningen av WUC. Jag beklagar det. WUC är en av Örebros bästa skolor. Fastigheten är utmärkt och verksamheten lika så. Jag beklagar att S inte vill hitta breda lösningar, utan väljer att gå fram och lägga ner bra kommunal verksamhet utan att kunna visa på goda argument varför.

Den demokratiska förankringen i nedläggningsbeslutet är dessutom alldeles för svag. Två av de tre partier som idag beslutat att lägga ned Wadköpings utbildningscenter säger öppet att de ogillar beslutet men hellre vill styra Örebro än stoppa ett dåligt förslag. I gymnasienämnden är en majoritet emot en nedläggning av skolan. Det är med minsta möjliga marginal som majoriteten kan ta beslut om nedläggning. Det är en för bräcklig grund för att kunna bygga framtidens gymnasieskola.

Vår hållning kvartstår. WUC ska inte läggas ned. Örebro kommun borde göra en ordentlig utredning som ge svaren på hur de kommande utmaningarna ska lösas. Idag saknas svaren. Det enda rimliga hade varit att gjort om från början för att kunna göra rätt.

Media: NA och SR och SVT

About these ads

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Det är fel att lägga ned WUC

  1. Pingback: Ett år vid makten och ni har redan tappat takten…. | Fredriks gröna hörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s