Vi är stolta, men inte nöjda

En förutsättning för att Moderaterna har kunnat fördubbla sitt väljarstöd mellan 2002 och 2010 är den förnyelse som vi har genomgått. Efter valet 2002 var det tydligt att människor inte hade förtroende för vår politik. Det var med den vetskapen i bagaget vi arbetade om vår politik, utvecklade arbetslinjen och samtalade med människor i deras vardag för att lyssna på deras erfarenheter. Vi fortsätter givetvis den förnyelsen inför valet 2014. Med vårt nya idéprogram gör vi vår förnyelseprocess till kärnan av vårt parti, samtidigt som vi nyfiket pekar på fler utmaningar.

Det moderata idéprogrammet är framtidsinriktat, det fördjupar vår syn på jobb, välfärd och miljö samtidigt som det lyfter fram en modern frihetssyn. Människan är utgångspunkten och politikens uppgift är att skapa ett sammanhållet, och modernt samhälle där varje människa kommer till sin rätt.

Vi skickar en tydlig signal till våra politiska motståndare: Nu stärker vi arbetslinjen och ansvarstagandet ytterligare. Vi har lyssnat på svenska folket och tar med vårt nya idéprogram steget mot en bättre välfärdspolitik. När fler jobbar är det fler som betalar skatt och då finns mer pengar till vår gemensamma välfärd. Socialdemokraterna fortsätter att attackera arbetslinjen, trots att svenska folket två val i rad har sagt att den är grundläggande för att framtiden ska bli bättre.

Idéprogrammet är en av flera förnyelse- och framtidspunkter i vårt arbete inför valet 2014. Viljan att utveckla politiken, berika Alliansregeringen med nya idéer och ta oss an fler samhällsproblem är stor. Tillsammans med idéprogrammet har vi ett nytt kommunalt handlingsprogram och har arbetsgrupper igång med fortsatt förnyelse. Det blir ett starkt framtidsfokus och en tydlig signal till väljarna: Vi fortsätter att lyssna, vi utvecklar vår välfärdspolitik och vi gör politik av svenska folkets stora vilja att visa internationell solidaritet och leva i ett mer öppet samhälle.

Vi är tydliga med att vi tror på en praktisk och lösningsinriktad politik. Vi tror inte på vänsterpartiernas uppskruvade tonläge där människor spelas ut mot varandra, där stad ställs mot landsbygd och generationer hetsas mot varandra. Med en tydlig arbetslinje och en gemensamt finansierad välfärd går det att skapa goda förutsättningar för fler jobb och hög livskvalitet i hela Sverige. Det finns heller ingen motsättning mellan en ambitiös miljöpolitik och goda villkor för människor och företag att bo och verka i hela Sverige.

Idag tydliggörs också vår förnyelse när vi ger vi tillsammans med C och FP ger besked om att ensamstående kvinnor också ska få möjligheten till insemination.

Vi har i nya moderaternas nya idéprogrammet slagit fast grunderna för moderaternas politik. Utifrån dessa kommer vi att fortsätta utvecklas för att möta de problem som människor möter i sin vardag. Vi är stolta över det vi lyckats åstadkomma hittills, men vi är inte nöjda. Istället vill vi nu ta nästa steg i vår förnyelse.

Media: SVD och SVD2 och AB och ab2 och svd och SvD, SvD, DN, DN, DN, SVT, AB, AB, Expr, N24,

Bloggar: DHE ochMoberg, Högberg, Böhlmark, tokmoderaten

About these ads

17 kommentarer

Filed under Uncategorized

17 responses to “Vi är stolta, men inte nöjda

 1. Anders Nyman

  Jag sitter och funderar på om inte moderaternas diskrepans mellan retorik och politik är unik i modern svensk historia.
  Den tydliga signalen om att stärka arbetslinjen kommer knappast att ge några politiska motståndare stora skälvan. Det beror helt enkelt på att arbetslinjen är ett misslyckande. Om tron på arbetslinjen finns kvar hos moderaterna så kan nog de politiska motståndarna sitta lugnt i båten. Kent bekräftar här, om än något desperat, att idéerna är slut. Nu gäller det enbart att fortsätta trumma in ett mantra i hopp om att få behålla nog många röster.
  ”När fler jobbar är det fler som betalar skatt och då finns mer pengar till vår gemensamma välfärd.” Ja det stämmer. Problemet är att under moderaternas styre är det inte fler som jobbar. Då förutsätter jag att vi använder oss av procent av befolkningen, vilket är vedertaget. Retoriska krumbukter accepteras ej då de är vilseledande.
  Att socialdemokraterna ”attackerar” arbetslinjen är naturligtvis ingen sensation. Det vore tjänstefel av socialdemokraterna om de inte påtalar att arbetslinjen är ett misslyckande.
  Att moderaterna överhuvud taget vill använda ordet välfärdspolitik? Det känns inte bra med tanke på att moderaterna steg för steg monterar ner den gemensamma välfärd som vi tillsammans byggt upp i Sverige.
  Jag hoppas och tror för Sveriges bästa att vi nu byter ut dessa människor som ständigt balanserar på sanningens ytterkant. Det är dags att via röstsedeln byta ut denna regering 2014. Moderaterna behöver nog en lång vila och rekreation för att på så sätt få lite nya impulser.

 2. Pingback: Flanera.se

 3. Moderaterna må vara stolta, men tyvärr verkar de samtidigt tondöva.

 4. Per Kjellén

  Jag upprepar min kommentar till din blogg häromdagen. Jag har inte detaljstuderat det nya idéprogrammet – jag nöjer mig med att påvisa ett symtom:

  I sak att maktdelningsprincipen övergivits.

  I attityd att retoriken är viktigare än verkligheten.

 5. Dan

  Anders Nyman,

  Högre skatter och högre bidrag till dom som inte jobbar kommer aldrig någonsin ge fler jobb. Det borde till och mer du erkänna.

  Sedan kan man ha synpunkter på om det verkligen är riktigt att strama åt exempelvis sjukförsäkringen.

  Men högre skatter och högre bidrag kommer alltid minska incitamenten till jobb, vare sig du vill eller inte.

 6. Anders Nyman

  Dan. Det kan diskuteras och jag håller definitivt inte med. Däremot kan vi vara överens om att sänkta skatter och försämrade försäkringar definitivt inte fungerade.
  Jag tycker att det är en dålig prioritering att sänka försäkringar för de som inte har ett jobb och sänka skatten för de som har ett jobb. Det ökar klyftorna i ett samhälle men skapar inga nya arbetstillfällen.

 7. JonasE

  Den tydligaste signalen från Moderaterna, år en ökad arbeslöshet, ökat utanförskap, och ökande klyftor…..det kan knappast kallas för lyckat !!.

 8. Vad var det för fel på en obligatorisk A-kassa ?
  Det var ju mantrat för ganska länge sedan- rent av ett sockerpiller för att få fler väljare. Moderaterna har lyckats med det mesta men när det blivit fel så vänder man bortblicken och kollrar bort en nöjlighet att rätta till felen och börja om. Tänk att det skall vara så svårt?

 9. The Puker

  Så här sitter jättebebisen Kent och bajsar på´den politik som moderaterna bedrivit i årtionden.Alla äkta moderater har vid det här laget insett att moderaterna inte är det skattesänkarparti som det var på 70-90-talet. Anders Nyman har många förtjänster men han tycks inte förstå att moderaterna faktiskt har förändrats till många äkta moderaters stora sorg.

  Det är en djup olycka att smygsossen Reinfeldt har blivit partiordförande.

  Vidare är det en djup olycka att palmedjäveln och vissa moderater har samma intressen i krigsindustri och på 80-talet var inblandade i för Sverige mycket nyttiga och goda aktiviteter utom riksdagens medgivande. Dessa aktiviteter har medfört tre kända mord (klassade som olyckor/självmord) samt ett flertal andra mord runt om i världen. Tack vare att moderata intressen och sosseintressen gick hand i hand kunde palemdjäveln fly med moderaternas goda minne när sanningen började komma ikapp honom.

  Det är tragiskt att denna verksamhets pris har kommit att bli att palmedjäveln får leva i landsflykt på skattebetalarnas bekostnad. Östtyskland finns ju inte längre och att östtyskar gick lite för långt och puttade folk över perrong och kajkanter… ja det är väl inte en sak som skall hindra att vi begär palmedjäveln utlämnad från Nordkorea och ställd inför rätta för sina handlingar!

 10. Kent! Kan du precisera vad nästa steg i förnyelsen blir?? Eller är det samma tjat om Arbetslinjen, jobbskatteavdrag och restaurangmomsen?? Eller han ni något annat valfläsk i byrålådan som kan lura folket?? och ”Trötter” Reinfeldt kom inte med några större nyheter i Agenda, så Sossarna kan sitta lugnt och njuta fram till valet…. och mätningen i Förtroendet mellan Reinfeldt och Löfven var heller ingen höjdare för Alliansen…

 11. 2002 års val för Moderaterna var deras sämsta val i modern tid, en onaturligt låg dip som inte varit innan och inte hänt efteråt heller.

  Visst kan man ta den ”onaturliga dippen” siffran för 2002 och då får man ett moderaterna som växt jättemycket.

  Det hände mycket då 2002 med Josefssons valstugediskussion med moderater med dold kamera som gav en stor impakt som gjorde att moderaterna blev mer eller mindre paria. Moderaterna hade också en partiledare som bara pratade om att sänka skatter på ett sätt att det inte lockade folk till partiet.

  Får väl se om moderaterna kan öka i 2014 års val men risken är ju att de gör det på bekostnad av de andra allianspartierna och då är det inte en ökning som kommer till gagn för Alliansen i sin helhet.

 12. Dan

  Anders Nyman,

  Jag noterar att du inte argumenterar mot det jag säger, att högre skatter på någonting alltid minskar intresset och incitamenten. Ta alkohol och tobak tex. Varför tror du man hela tiden höjer skatten på det? För att folk ska handla mindre sprit och tobak såklart. Sen att det öppnas en svart marknad struntar man i. På samma sätt kommer också den svarta jobbmarknaden öka i samma stund som vänsterblocket höjer skatten på arbete.

  Jag vet att du egentligen förstår. Svårt att erkänna bara.

 13. Anders Nyman

  Dan
  Självklart använder man ibland skatten för att det ska bli dyrare för att minska en konsumtion. Däremot kan vi se att ett samhälle med låga inkomstskatter alltid leder till större klyftor och ökad segregering. Något som kan få ett samhälle att vittra sönder.
  Det finns också tydliga data från det stora landet i väster som visar att BNP ökar vid höjda skatter och sjunker vid sänkta.
  Höjda skatter kan dessutom höja kvalitén i offentlig sektor. Vi kan dessutom anställa fler i offentlig sektor istället för att betala bidrag till människor som blir allt mer passiva i det moderata Sverige. Vi har också råd att hålla anständiga försäkringar till människor som är sjuka eller är arbetslösa.
  Sänkta skatter finns det också siffror på i Sverige. Många tror att fler jobb kan skapas. Tyvärr är erfarenheten den motsatta. Skattesänkningarna som våra höginkomsttagare fick gick inte till varor och tjänster som skapar nya jobb. Överskotten samlades i fonder och aktier.
  Det är oftast den stora skillnaden mellan privata och offentliga pengar. Offentliga pengar kan användas till att investera och skapa nya jobb medan privata pengar påfallande ofta hamnar i kassavalv. Då har vi inte tjänat något.
  För att sammanfatta det hela så anser jag utifrån de fakta som finns att du har fel. Svårt att erkänna bara :D

 14. Anders Nyman

  Ett litet tillägg till Dan. En arbetslöshet på 8% är också ett ganska bra incitament för en svart marknad kan man konstatera.

 15. Vi är stolta, men inte nöjda??? Du menar väll mer (M)issnöjda med den förda politiken….

 16. Info

  Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten.

  — Artikel 16(3) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

  Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från ”dem som vet” och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

  Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.

  Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.

  Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.

  Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.

 17. Pingback: Privata problem med Örebro kommun | Magnus Callmyr - om missbruk och beroende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s