Borgerligheten har fler segrar att vinna

Självfallet är ideologin och idéerna viktiga i det politiska arbetet. För oss moderater handlar det om att öka friheten för människorna och att sätta henne i centrum. Individen ska få mer att säga till om, förutsättningarna för det skapas enbart genom att beslut flyttas från politik till människan. Vår tilltro till människan, individen, är stark. Men lika viktigt är det att vara tydlig på att människa också är bräcklig, där ska politiken och samhället vara stark. Ingen ska svikas och ingen ska lämnas ensam.

Det finns naturligtvis alltid skäl till att vara självkritisk, det är vi och kommer att fortsätta vara. Allt blir inte rätt jämnt, den politikern eller parti som påstår det ljuger eller har inget förstått. Vi vågar vara självkritiska och däri ligger vår styrka.

Alliansen har genom stort tålamod grundlagt för positiva samhällsförändringar under regeringsåren. Det mest tydliga är återupprättandet av arbetslinjen och ökandet av friheten i vårt land. Reinfeldt har med sitt ledarskap visat att borgerligheten är regeringsduglig. Det är bra och borgerligheten har all anledning att vara stolta över sina år. Nu gäller det att gå vidare. Det finns en rad utmaningar.

Moderaterna har en stark idetradition och en tydlig ideologisk kompass. Den ska vi vara stolta över och den ska vårdas. Moderaterna fortsätter därför sitt politiska förändringsarbete. Det handlar om att söka svaren på både dagens och morgondagens utmaningar. Moderaterna har vare sig stannat, somnat eller blivit regeringströtta. Vi fortsätter vår resa där målet är att ha en trovärdig och genomförbar politik som utvecklar samhället byggt på våra värderingar. För att få med svenska folket på den resan krävs tålamod och respekt. Förändringar kan skapa otrygghet och rädsla, det är därför den måste genomföras på människors villkor. Den som tror att moderaterna vill genomföra en revolution har fel, den som önskar det kommer att bli besviken. Vi kommer att fortsätta ta ansvar och angripa samhällsproblemen med genomförbara förslag. Vi kommer förbättra Sverige byggt på det som är bra. Vår ideologiska kompass leder oss framåt i denna svåra resa där vi kommer ta ansvar för ekonomin, jobben och välfärden. Sverige behöver inte en revolution, Sverige behöver politiskt ansvarstagande som sätter just människan i centrum

En del påstår att det därmed inte är någon skillnad längre i politiken. En del påstår att M blivit som S. Ingenting kan vara mer felaktigt. Möjligen är M på väg att ta över S roll, men utgångspunkten för vad politiken ska göra och hur Sverige ska utvecklas är olika.

Politik spelar roll och det har betydelse vem som styr. För vanligt folk har alliansens styre inneburit förändringar. Tack vare jobbskatteavdraget kan fler idag leva på sin lön. Alliansen gör det mer lönsamt att arbeta. Dessa förändringar hade vi aldrig fått uppleva under ett S styre. På område efter område har alliansen genomfört sin politik. Nu är det dags att fortsätta arbetet. Friheten behöver på område efter område bli större. Beslut behöver föras över från politik till människan. Jobben behöver bli fler, välfärden bättre och tryggheten större. Borgerligheten har fler segrar att vinna.

Media SvD , svd2 , svd3 , dn , dn , dn , exp , exp

Bloggar Högberg , Moberg , Thomas , Staffan , Peter s , Mary , Peter a

About these ads

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Borgerligheten har fler segrar att vinna

  1. Anders Nyman

    Det kan behövas tålamod och respekt. Jag tror ändå att det viktigaste är politiska förslag. Något som lyser med sin frånvaro från alliansen. Att sänka ungdomars löner visar bara att idéerna är slut.

  2. Ola

    Tack vare jobbskatteavdraget har dom rika blivit rikare och dom fattiga fattigare.. Så du har helt rätt Kent politik gör skillnad..

  3. Janne Björklund är inte så vidare Entusiastiskt över er Arbetslinje! Han anser att den är totalt misslyckad.. Så Moderaterna får det nog knepigt att hålla ordning på småpartierna till 2014. Så Alliansen blöder inombords med motsättningar…….Och P. Alhmark drar ner stora applåder i Västerås av kritiken på en annan misslyckad politiker Carl Bildt, så nu får ni ta dessa småpartier i örat om ni ska ha en chans 2014?????

  4. monkey_boy

    Om moderaterna är all about the frihet, varför är de då så ivriga att införa övervakning och nedrusta rättsstaten? I varje fråga där det gällt frihet så har (m) varit pådrivande för övervakning och repression: IPRED, ACTA, FRA, agerandet i copyrightfrågan, Pirate Bay-räden, datalagringsdirektivet, Asks gredelina kuvert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s