Vi fortsätter att lyssna människor

I helgen skrev jag tillsammans med Sofia Arkelsten på NA debatt om det samlades 1 900 moderater i Örebro, för att samtala om hur vi ska möta väljarna och utveckla vår politik. Nya Moderaterna är ett parti som aldrig står stilla. Att ständigt ompröva våra ställningstaganden och att fortsätta att hitta lösningar på samhällsproblem är vår drivkraft.

Nyligen lanserades fem stycken arbetsgrupper som har som uppdrag att formulera ny politik inom varsitt område. Dessa gruppers arbete präglas av öppenhet och möjligheter för människor runt om i landet att påverka, lämna förslag och synpunkter. Att besöka verksamheter, möta människor och föra dialog är en viktig del i uppdraget, såväl i det ordinarie uppdraget som förtroendevald som för dem som är med och utvecklar ny politik i någon av våra arbetsgrupper. Vi siktar på att möta 900 000 personer över hela landet fram till valdagen 2014.

Våra fem arbetsgrupper arbetar med stora och viktiga frågor, för att täcka in ett så brett spektrum som möjligt. Det är av stor vikt att utveckla politiken för full sysselsättning och för att fortsätta ta ansvar för ekonomin. Vi måste hela tiden arbeta med att utveckla vår politik för världens bästa skola och för att ge lärare så bra förutsättningar som möjligt för att hjälpa oss att lyckas med det. Vår ambition är att ta ett helhetsgrepp kring hälsofrågor och utveckla en politik för ett friskare och hälsosammare Sverige. Vi ska förnya och förstärka Moderaternas politik för trygghet, både vad avser kraftfulla insatser mot kriminaliteten och mot dess orsaker. Och vi måste ständigt arbeta för att möta framtidens utmaningar kring miljöfrågor och vidga vårt hållbarhetsperspektiv.

Arbetsgruppernas slutsatser och förslag ska vara klara till Moderaternas partistämma nästa höst och därefter utgöra våra utgångspunkter och ingångsvärden för den politik vi tillsammans med de andra partierna i Alliansen vill möta väljarna med i valet 2014.

Vi ser redan idag att Nya Moderaterna, och Alliansen, har en bra politik som gör skillnad för människor på riktigt. Trots ekonomisk oro i vår omvärld var det fler som jobbade i Sverige 2011 än 2010 och utanförskapet minskar.

Den bästa politiken och politikutvecklingen hämtar sin näring från verkligheten. Därför är det så viktigt för oss att lyssna på människor. Det fortsätter vi med.

Media NA , dn , ab , ab ,

Blogg Martin , annarkia , Mary , Thomas , Tokmoderaten , Peter , dhe , Johan , Högberg , Peter

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Vi fortsätter att lyssna människor

 1. Det är goda målsättningar. Då jobbar vi vidare.Verkligheten ger signalen att vi inte kan leva på tidigare resultat. Vi blir piggare av konkurrens.

 2. Ola Bandola

  För småpartierna i Alliansen måste det bli en nervös tid av väntan.

  Att FP, C och KD först nästa höst får besked om politiken som de skall driva i valet 2014, blir nog många sömnlösa nätter för Björklund, Lööf och Hägglund.

 3. Jag hoppas att Moderaternas politik inte bara kommer att kretsa runt sänkta skatter år 2014? Den typen av politik kommer inte att gå hem hos väljarna. Det är ändå underligt att Stefan Löfven går så bra i opinionen. Det enda han har sagt är ”Jobben är den viktigaste frågan” och helt plötsligt så verkar det som en del människor förväntar sig att S ska kunna trolla fram jobb hur som helst?

 4. Ola

  Robin Nilsen

  Nu tror jag att Stefan Löfven har ett högt förtroende när det gäller jobben.
  Det är ju något han kan som gammal metall ordförande . Och så måste ju Alliansen inse att det inte längre går att trixa med arbetslösheten . Och istället erkänna att vi har högre arbetslöshet idag mot vad arbetslösheten var vid valet 06. Och erkänna att den arbetsmarknadspolitik dom fört är ett stort misslyckande. Och istället komma med nya ideer om jobben

 5. Hahaha! Därför är det så viktigt för oss att lyssna på människor?? Undrar om ni lyssnar på de som står i Soppköerna??? Och så står Jan Björklund på bästa sändningstid och Raljerar att Ungdomsarbetslösheten har Regeringen totalt misslyckats med… Han får säkert Creed för det av övriga Alliansare!!!

 6. The Puker

  @ Snushane!

  Regeringen försöker överta initiativet i frågan och då passar det bra att kritisera sig själv. Regeringen har dessutom en ganska fet kassa för olika reformåtgärder och lejonparten av dessa lär väl komma de tolv månaderna före nästa val. Med andra ord är enskilda regeringsmedlemmars självkritik helt enligt plan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s