Den politiska hemläxan måste göras

Har idag varit på möte med den moderata partistyrelsen. Ett intressant och givande möte där vi bland annat tillsatte en arbetsgrupp som ska ta fram vårt nya handlingsprogram. Givetvis är detta en del i vårt kontinuerliga förnyelsearbete. För oss är det alldeles självklart att arbeta med att ta fram vår framtida politik, en politik som ska ge svar på dagens och morgondagens samhällsproblem. För ska man kunna ge väljarna besked om hur man vill förbättra samhället och kunna ge dessa besked med trovärdighet måste den politiska hemläxan göras.

Vi har en hög ambition med vår politik. Den ska vara trovärdig, genomförbar och fullt ut finansierad. Ska man kunna ta ansvar och kunna leda landet, kommun eller ett landsting så måste man ha en genomförbar politik. Jag noterar att alla partier inte tycker att det är så noga, men det tycker vi. Politik är för viktigt för att slarvas med. Jag är övertygad om att fler partier behöver vara självkritiska och att fler borde förnya sig.

Det är givetvis mycket roligt att få vara med i den moderata partistyrelsen och att därmed få vara med och utveckla de nya moderaternas. Den moderata förnyelsen fortsätter och den fördjupas. Inför valet 2014 kommer vi att ge besked på hur vi vill förbättra Sverige och hur vi ska bekämpa orättvisorna i samhället. Ska det gå, måste hemläxan göras.

Media dn ,

About these ads

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Den politiska hemläxan måste göras

 1. Kent Karlsson

  Det är alltid lika roligt att läsa din blogg!
  Din retorik är så vacker att man blir tårögd! Du skriver så vackert om att du vill förbättra Sverige och bekämpa orättvisorna etc!
  Men om, om du verkligen menade att ALLA skall få det bättre då får du nog byta partitillhörighet!
  Du förstår Kent, (du har i alla fall ett vackert namn) vi är många nu som ser att det faktiskt har blivit SÄMRE för allt flera medborgare i vårt vackra land sedan Alliansen tog över 2006!
  Många av oss har själva drabbats av er politik, många har släktingar och vänner som har drabbats! Du förstår kanske att jag bl a. tänker på er sjukförsäkringsreform, eran i högsta grad misslyckade arbetsmarknadspolitik etc (listan kan göras lång)!

  Ni har ju inte kommit längre i eran ”förnyelse” än till skattesänkningar, lönesänkningar och skattesubventioner för att lösa den höga (och stigande) arbetslösheten! Jo jag glömde ju att ni fortfarande också tror att jobbutbudet ökar för att man gör livet hårdare för de arbetslösa! För många är nu livet så hårt att de får söka socialbidrag för sin försörjning!

  Tycker du att det fungerat bra när vi snart har 8% och att den förväntas att öka än mera de närmaste åren?
  Ja, jag vet, ni har ökat sysselsättningen med allt från 170 000 till 200 000 personer (märkligt förresten att det också där figurerar olika sifferuppgifter)!
  Vad ni ”glömmer” är att Sveriges befolkning också har ökat!

  Var är ”förnyelsen”? Det här är i allt väsentligt det ni har drivet sedan M hette Moderata samlingspartiet!
  Det som HAR förnyats är eran retorik, i övrigt är det ungefär samma gamla ”skåpmat”!

  Återigen Kent så har ju stödet inte varit så starkt för er under era två mandatperioder! 2006 vann ni valet med lite drygt 2% majoritet. 2010 ”vann” ni med så lite att ni är en minoritetsregering!
  KD verkar ha parkerat sig på 3,5% ungefär. C har de senaste mätningarna legat runt 5%, i den mätningar t.o.m under det. Deras utspel om sänkta löner lär nog inte öka deras väljarstöd precis!
  Stödet för FP är väl inte heller något som gör att deras medlemmar gör ”vågen”.
  Stödet för M minskar ju också. Ja visst det är långt till valet 2014 men JAG tror faktiskt att många nu är hjärtligt trötta på Reinfeldt`s och Borg`s skryt om att de/ni har räddat Sverige från katastrof, speciellt som det börjar bli allt tydligare att det kanske inte är helt överrenssstämmande med verkligheten!

  Vet du vad jag tror Kent? Jag tror att den historiska bilden av eran regeringstid kommer att skilja sig ganska rejält från den bilden er propagandaminister försöker måla upp!

 2. Ja du kent! Eran förnyelse är när Reinfeldt köper Pr_tjänster för en halv miljard för att driva er politik. Och detta dravel ska skattebetalarna stå för. Så man undrar om hela regeringskansliet är inkompetenta, för det måste väll finnas någon i riksdagskansliet som kan utföra dessa uppgifter? till en mindre kostnad. Jo det är till att ta ”Ansvar” för Sveriges Ekonomi….

 3. leifekstedt

  Kollar

 4. Pingback: Tänk om de rödgröna vunnit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s