Tack för förtroendet – nu kör vi!

Jag är givetvis både hedrad och glad att få det uppdraget att bli partisekreterare. Ett uppdrag jag tackat ja till för att uppdraget är att leda partiet till en tredje valframgång och valseger. Vi ska vinna valet 2014 tillsammans genom att redan nu öka tempot och fördjupa förnyelsen.

Svensk politik har ju idag helt andra förutsättningar än för bara några år sedan. Som det regeringsbärande partiet vi är så är det många som har stora förhoppningar på oss, förhoppningar vi såklart ska leva upp till. Ska det vara möjligt måste vår förnyelse inte bara fortsätta den måste fördjupas. Vi måste vara i ständig rörelse för att vara intressanta. För i en tid där väljarna är mer lättrörliga än någonsin är det lätt att väljarna förflyttar sig från ett parti till ett annat. Det innebär att det inte räcker med att vinna och återvinna väljarna förtroende vid val vart fjärde år, förtroendet måste vinnas och återvinnas varje dag.

Moderaterna har inför valen 2006 och 2010 lyckats med sin förnyelse. Nu ska vi göra det igen. I grunden handlar det om att se samhällsproblemen och att söka svaren på hur de ska lösas. Moderaterna ska vara den politiska kraft som står på människors sida mot systemen.

Lika viktigt är det att moderaterna är den politiska kraft som tar människors vardagsproblem på allvar. Vi ska vara det parti som är mest relevant i människors vardag. Genom att lyssna på medborgarna kan vi bära vårt förtroendeuppdrag på bästa tänkbara sätt. Vår förnyelse handlar om att kontinuerligt pröva våra politiska ställningstaganden och på så sätt ständigt vara i rörelse.

Vi måste därför kunna arbeta med vår politiska förnyelse på både kort och lång sikt samtidigt. Vi måste från och med nu kunna ge besked om vilken färdriktning moderaterna har samtidigt som vi i arbetsgrupper tar fram politiken för nästkommande mandatperiod. Det är därför dags att driva upp tempot och bli det parti som sätter den dagliga politiska agendan.

Nu handlar det om att flytta fram och utveckla den moderata politiken och det är tre politiska huvudområden jag tycker är viktiga att fortsätta utveckla.

Den viktigaste frågan inför valet 2014 är jobben. Här har moderaterna och Alliansen återupprättat arbetslinjen och utanförskapet har också minskat under Alliansens regeringsår detta trots en global finanskris. Det är endast genom att få fler i arbete som samhället kan hållas samman och välfärden utvecklas. Genom att se till att var och en kan arbeta efter sin förmåga så kommer också alla ta sin del av ansvaret för samhällsbygget och sammanhållningen. I återställandet av arbetslinjen är det viktigt att det moraliska ansvaret för att jobba tydliggörs.

Den som är satt i skuld är inte fri. Därför måste de offentliga finanserna skötas. Det är endast så som välfärdens kärna kan garanteras. Genom att ha ordning och reda i ekonomin så kan politiken prioritera välfärden.

Det är vårt gemensamma ansvar att ingen ska lämnas ensam och ingen ska lämnas utanför. Det är just genom att få fler i arbete och ha en ekonomi i balans som vi gemensamt kan se till att ta hand om människan när hon är bräcklig. Barnen ska få en trygg uppväxt, eleverna ska gå i en skola där de alla ges möjligheten att nå kunskapsmålen och de äldre ska få en värdig ålderdom.

Vi måste nu gemensamt se till att öka takten och tempot. Vi är i ett läge där vi nu måste ta våra politiska motståndare och vårt underläge i opinionen på allvar. Partiet måste nu tydliggöra vad vi vill uppnå politiskt och vart vi ska. Vi har tidigare med gemensamt kraft vänt underlägen till seger och det är just tillsammans som vi genom hårt arbete ska vända detta till valseger 2014.

Regeringsdugligheten och ledarskapet är en av våra starkaste tillgångar inför kommande valrörelse. En fördel vi ska vara rädda om och vårda. Vi ska ta ansvar för partiet och dess utveckling. I det uppdraget ingår det att granska socialdemokraternas och deras politik. Gör inte vi det, så gör ingen annan det.

Det är vårt ansvar som parti att Allianen hålls samman och utvecklas. Det är tack vare Alliansens bildande som borgerligheten kunde börja vinna val tillsammans. Därför måste vi nu se till att Alliansens samarbete fördjupas. Regeringsduglighetsfrågan är en av de frågorna som är till vår fördel och som kan avgöra val.

Val vinns på egna meriter och om framtiden. Vårt uppdrag blir nu att tillsammans se till att moderaterna går in i valrörelse väl förbereda, rejält förnyade och med en politik som lägger grunden för en tredje valframgång för moderaterna. Ska det vara möjligt måste vi nu öka tempot och takten. Jag ser fram emot mitt uppdrag som partisekreterare för de nya moderaterna. Nu kör vi!

Länkar: SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, AB, AB, SVT, SVT, SVT, Expr, Expr, SvD , SvD

Bloggar: Dennis Nilsson, Maria Hagbom, Martin Moberg, AS:en, Peter Högberg, Johan Westerholm, , Tokmoderaten

About these ads

32 kommentarer

Filed under Uncategorized

32 responses to “Tack för förtroendet – nu kör vi!

 1. Anetté Bülow Moderaterna i Ljusnarsberg

  Grattis Kent! Jag följer som alltid med intresse din blogg och ser fram emot nya inlägg

 2. Kenneth

  ”Moderaterna ska vara den politiska kraft som står på människors sida mot systemen. ” Ni har verkligen lyckats – FAS 3

  Varför är människan en HON när den är bräcklig?

  ”Värdig ålderdom” Arbeta till 75

  Varför är jobben den viktigaste frågan till valet om det nu inte är så hög arbetslöshet?

 3. Bertil

  Så fick ännu en extrem person lämna Moderaterna,
  de står i kö alla Reinfeldts tillsatta för att lämna in. Den ene extreme efter den andre. Rätt komiskt faktisk.-
  På detta så kallar man sig för ”Det nya arbetarpartiet”
  Nu kommer en nyfilur, Kent Persson en vek kille smal mellan axlarna och
  med sömnig blick , ingen arbetarkille precis , han orkar nog inte lyfta första tegelstenen ens för ett ökat bostadsbyggande .

  Nä istället är det väl det vanliga att med kluriga halvkriminella metoder försöka lura i folket att skattesänkningar för överklassen är det viktigaste.
  Det är dessutom viktigt ta det från de svagaste grupperna , där finns utrymme att gräva ett tag till.

  Dessa ska plundras och det gäller att göra det så osynligt som möjligt men först måste de smutskastas och sättas press på.

 4. Bertil

  ”Regeringsduglighetsfrågan är en av de frågorna som är till vår fördel och som kan avgöra val.”
  Vidare: ”Val vinns på egna meriter och om framtiden. ”
  skriver Kent Persson

  Ja ska man se på meriterna då vinner man inga val.
  Sedan 2007 har man undvikit skatta till staten över 300 miljarder kallat jobbskatteavdrag på det ca: 50 miljarder i sänkta arbetsgivaravgifter,
  på det en massa andra förändringar som gynnat välbeställda. Inte minst inom finassektorn, på det RUT som gynnar välbeställda mest i.o.m att de under 24000 i månadslön inte kan dra samma fördel.
  o.s.v Jag skulle kunna nämna flera sidor allt har gynnat den välbeställda gruppen.

  Men syftet som sas i deras politik var jobben allt för jobben , arbetslinjen , arbetarpartiet nu får det vara nog folk ska inte gå på bidrag de ska jobba de ska inte sitta hemma och spela tv-spel.
  Ja så lät det från Borg, resp Reinfeldt.

  Vad har skett, jo 2006 var arbetslösheten kring 6%
  Idag är den kring 8% syssesättningsgraden har minskat från 67% till 65%
  vikel motsvarar omräknat till arbetslösa 42500 personer fler arbetslösa nu än 2006.

  D.v.s det som deras politik hade som syfte är deras största misslyckande.
  Dock är min övertygelse att man inte alls hade detta syfte att fler skulle få ett jobb. Syftet är det klassiska . Sänkta skatter,
  Att arbetslösa, sjuka, ska få jobb kräva en lön vore katastrof för Moderaterna då skulle inflation räntor stiga och det skulle inte välbeställda gilla.

  Så för att få slut på denna kommentar.
  Kent är samma bluff som Moderaterna själva. Den lögnaktiga retoriken lär fortsätta.
  Men folket väljer. Vill vi ha en regim som kör med ruffel och båg
  ja då blir det även så bland folket.

  Betala för detta får de svagaste grupperna göra som inte alls har den möjligheten.

 5. Ola

  Men Kent det har ju visat sig att arbetslösheten ökar med Alliansens så kallade arbetslinje. Ska ni nu öka arbetslösheten och utanförskapet ännu mera.

 6. norah4you

  Det märks att S-are runt om nu känner sig hotade av att Valrörelsen 2014 börjar redan nu och med Kent Persson som klarar av att ta en debatt som partisekreterare. Ingen som helst risk för tavlor á la S-arnas Butler i Tunnelbanan-kvinna.

  Grattis Kent. Rätt man på rätt plats. Märks som sagt i hur rött de röda såg på den utnämningen.

 7. Kent Karlsson

  Re: norah4you
  Lovar att jag vid tillfälle kommer att påminna dig om dina ord om 2,5 år!

 8. Tycker Finlands ”nye” president talade väl i sitt installeringstal nu i mars!
  Något som Socialdemokraterna i Sverige och även Obama i USA (som vill höja skatten för miljonärer och miljardärer) har förstått sig på!
  Han sa citat:”Mitt budskap till oss som har det bra ställt är detta”:”Ju färre människor det finns som mår dåligt,desto längre kommer vår egen välfärd att bestå”!
  Han sa också att varje människa måste ta eget ansvar,precis som Löfven också betonar.Inget parti tycker nuförtiden att det är en rättighet att vara frisk och ligga på sofflocket och lata sig,inte ens sossarna.
  Möjligtvis vänsterpartiet !
  Moderaterna försöker nu bli folkligare igen med Kent Persson i samma arbetarroddbåt som Reinfeldt och Borg.Men så länge moderaterna inte har en enda vanlig arbetare från verkstadsgolvet invald i sin partistyrelse där ingen tjänar mindre än ca 500.000-7000.000/året(de flesta runt miljonen/år), så tycker nog jag att den nya folkligheten klingar aningen falskt i mina öron!

 9. Pingback: Bloggare blir partisekreterare « Under den lugna korkeken

 10. The Puker

  The Puker hoppas att jättebebisen Kent, som p.g.a. sin ålder uppenbarligen inte kan ha varit inblandad i vapensmugglingen till Irak under Iran-Irakkriget, verkar för att palmedjäveln begärs utlämnad från Nordkorea och ställs inför rätta här i Sverige eller i Haag.

 11. Moderaterna kommer försöka att profilera sig mer mot mitten, mer mot välfärdsfrågor. Den här strategin kommer inte att funka och M kommer få jobba hårt för att ses som trovärdig i sådana frågor.

 12. Okey, ärligt talat jag arbetar som fotograf àt UMP under valet, läs Nicolas Sarkozy, fast ”Union pour un Mouvement Populaire” kan jag faktiskt stöda dà de delar de franska värderingarna, som verkligen strävar efter ”Liberté, fraternité, égalité”, till skillnad mot er…

  Moderat betyder ju medelmàttig, vill ej förändra etc… Det är en regressionspolitik som ni bedriver, det är ej en framtidsversion som ni har. Oj, det gör ont att bli attackerad fràn högern…

  Visst Sofia Arkelsten förfalskade historien, det är hon inte ensam om, det gör ni relativt ofta, men hon fick gà för att hon är kvinna.

  Nicolas Sarkozy tvekade inte att förhandla med företagen som ville stänga sina franska avdelningar. Men Fredrik Reinfeldt? Hallà?! Tystnad… àterigen tystnad… Sen kommer han med usla förslag som inte är förankrade i verkligheten, pensionen màste anpassas till olika yrken, alla kan inte arbeta längre efter 65 àr… Sen synen pà de äldre är ett problem hos företagen… Anders Borg pratar om massarbetslöshet, han vet inte vad det ordet betyder. Men grattis till posten som partisekreterare!

 13. Inga-Lill

  ”Lika viktigt är det att moderaterna är den politiska kraft som tar människors vardagsproblem på allvar.” En överdrift så stor som någon, för om ni hade gjort det så hade ni inte ställt till så mycket elände. Ni har ställt en stor del av befolkningen utan ersättning i och med att ni ansåg att alla som var sjukskrivna var friska. Ingen har blivit friskare de har bara förpassats till socialen, där de får sitt uppehälle ifrån idag. Det ni slog på trumman för var rehab, att gå till AF kallar inte jag för rehab, det ska vara sjukgymnast och läkare inblandade i det om jag ens ska tänka på rehab.

  Sen har ni monterat ned allt av välfärd heter, de gamla har så små pensioner att de inte har en chans att överleva, tänker då på dem som tagit hand om sina barn, i stället för att överlåta ansvaret för barnens uppfostran på samhället, i den där förvaringen som kallas dagis. Inte har ni brytt er det minsta om vanligt folk, bara de som har råd med Rut är intressanta och de kan knappast ha de problem som vi övriga dödliga, får brottas med dagligen.

  Ni införde fas-3 arbeten, ja det ser jag som ett hån, för den lönen som betalas ut är knappast ens den ungdomslön som moderaternas partikamrater C och FP pratar om. Det kanske hade varit bra om det hade varit en dräglig lön, men där såg företagen, föreningar, kommuner sin chans att spara pengar. Få arbete utfört till ett minimum av utgifter, det är helt i stil med moderat politik, vare sig den är ny eller gammal.Så inte sjutton tycker jag att ni är bra på att se vardagsproblem som vi medborgare har. Ni ser knappt någonting, så nästa gång ni tänker göra era neddragningar för oss vanliga dödliga, gör då för sjutton hakar en konsekvensanalys innan ni tar beslut, så är ni åtminstone medvetna om vad ni ställer till med.

 14. norah4you

  För enkelhets skull skall jag vara mycket rak: Inga-Lill det är inte lagarna som det är fel på när det gäller hur Försäkringskassan tillämpar, eller rättare sagt säger sig tillämpa lagtexterna. Det är F-kassan som inte kan läsa lagtexterna och som inte har kunskap om vad det överhuvudtaget finns för jobb, ointressant om lediga eller ej, som en funktionshandikappad eller sjuk person kan ha eller vad Arbetsförmedlingen säger om vederbörandes möjligheter oaktat om det skulle vara på vanligt jobb eller Samhall.

  Senaste dumheterna jag hörde, hörde jag idag från Halmstad där en 64 årigt vårdpersonal inte skulle få vara sjukskriven när hon fått så svåra ryggskador att hon även hade svårt att gå för F-kassans folk ansåg att hon skulle kunna fortsätta jobba med tunga lyft i vården! Obs alltså inte ens positiva till att se om de kunde hjälpa henne anpassa jobbet.

 15. m.w

  Hallo Kent, – tala om för Reinfeldt att han måste rekrytera Tokmoderaten Antonsson!
  Folk har fått nog av allvarsamma och arroganta typer, mer smail och skoj i den allvarsamma politiska leken.
  Lycka till Kent och kör hårt!

 16. Ola

  norah4you

  Vill bara påminna dej att det är regeringen som skrivit direktiven till både FK som AF och anstält dom chefer som jobbar där

 17. Bertil

  Var det inte Kent som drev Moderaterna i Örebro till ett svidande nederlag senast. Mycket väsen lite ull är nog vad som gäller i Kents fall.

  Manipulationer, lögner, och en retorik där man får folket till att tro en sak men man gör nåt annat.

  Så har det sett ut sedan före 2006 hos Moderaterna.
  Så kent passar väl in i denna korkade församling. Som jagar den svaga och ger till den välbeställde.

 18. Kim L

  Moderaterna har tyvärr blivit bleka kopior av Socialdemokraterna.

  Partiet och politiken driver allt längre vänsterut, eftersom det enda sättet de kan få igenom några frågor i riksdagen är att besluta om sådant som vänstern håller med om.

  Jag har röstade på Moderaterna både 2006 och 2010. Men jag känner mig otroligt lurad eftersom det jag fått huvudsakligen är ren vänsterpolitik (förutom på det ekonomiska området). Det Alliansen har levererat är mindre frihet, mer kollektivism, statsfeminism, moralpanik, en alldeles för hög nivå på invandringen som landet inte kan hantera på ett bra sätt, integritetskränkande DDR-övervakning av folket, osv. Finns inte en chans att jag röstar på Moderaterna igen innan jag sett tydlig förbättring inom dessa områden…

 19. The Puker

  @ Kim! Håller med dig till 100%! Det stora misstaget Nya Socialdemokraterna (f.d. Moderaterna) har gjort är att överge argumentationen för lägre skatter. Vi har därför fortfarande näst högst skattetryck i världen och staten tar idag t.ex. in ungefär lika mycket på fastigheter som Göran Persson.

  När väl Gamla Socialdemokraterna hämtar sig ur sin kräftgång, vilket de verkar ha gjort nu, så finns det plötsligt två partier som använder sig av liknande fraser. När folk ser det så känner de att Gamla Socialdemokraterna är mycket mer trovärdiga och därmed är loppet kört.

  Det enda Gamla Socialdemokraterna behövde göra var att skaffa sig en ny partiledare som hade vett att hålla käften.

  För anser The Puker att Palmedjävlen snarast bör begäras utlämnad från Nordkorea och ställas inför rätta.

 20. Kent! ett utdrag ur Expressen…
  Att Moderaterna är ur form var uppenbart för alla som såg statsministerns framträdande i går. Han ägnade en osunt stor del av tiden åt att kritisera
  Socialdemokraterna. Det verkade nästan som om Stefan Löfven var statsminister och Reinfeldt oppositionsledare. Med sin nya besatthet vid Socialdemokraterna håller Moderaterna på att förlora det politiska initiativet. Fredrik Reinfeldt borde bemöta Löfven-effekten genom att regera snarare än att bara reagera. Oppositionsrollen är inte klädsam för en statsminister…… Kan eran Politik beskrivas anorlunda??

 21. Kim L

  @The Puker:

  Lite lustigt är det också att när Socialdemokraterna nu fått en ny partiledare som faktiskt verkar vettig och driver en del frågor som tidigare ansågs ligga åt höger så går väljarna över till just Socialdemokraterna.

  Stefan Löfven har ju exempelvis uttalat tydligt stöd för kärnkraft och för att satsa på företagen. Dessutom har han verkligen inte varit någon tydlig påhejare av varken obegränsad invandring eller kollektivistisk statsfeminism. Och det lustiga är att just då börjar väljarna strömma över till Socialdemokraterna igen!

  Det säger en hel del om vad svenska folket egentligen efterfrågar!

  Jag tror Moderaterna har gjort misstaget att bedriva vänsterpolitik i tron att de ska vinna över vänsterväljare. Under en period ökade förvisso opinionssiffrorna, så man bedrog sig och trodde att det var rätt väg att gå. Men framgångarna i opinionen berodde snarast på att Socialdemokraterna hade så usla ledare (först Mona Sahlin och sedan Håkan Juholt). Moderaterna skulle således kunna ha bedrivit vilken politik som helst och ändå vunnit röster. Det var alltså inte vänsterpolitiken som fick väljarna att gå över till Moderaterna!

 22. Grattis till nya jobbet Kent, allt talar för att resultatet med dig som partisekreterare kommer att gå lika bra på riksplanet 2014 som det har gjorde i de senaste kommunal ock landstingsval i ditt län..

 23. The Puker

  Det blev fel ålder… pedofilen Muhammed var 54 år när han gifte sig med sexåriga Aisha, som då tappade allt hår enligt haditherna – knappast svårt att förstå varför… När hon var nio år och Muhammed var 57 så satte han på henne. Vissa muslimer säger att det finns olika uppgifter om hennes ålder. Fråga dem då vilka åldrar som anges. Det finns nämligen bara två åldrar 6 respektive 9 år enligt ovan. De andra uppgifterna är att ”hon var mycket ung”, att hon ”lekte med dockor”. Med andra ord finns det olika uppgifter men de motsäger inte varandra. Det är bara ett sätt att försöka förvilla folk. Passa sedan på att fråga dem om Muhammed förespråkat stening, korsfästelse, spöstraff, kastande av homosexuella från hustak osv. Är det en man som kan ses som ett föredöme, pedofil, homofob, sadist, våldtäktsman och mördare…

 24. Frans J

  Grattis Kent!!
  Vill ge Dig ett par tips:
  Försök få stopp på utbyggnaden av vindkraften, den är en ekonomisk och miljömässig katastrof.
  1997 var det hittills varmaste året, sedan har det blivit någon temperatur-
  ökning. Och i år växer istäcket i både Arktis och Antarktis. Det är allt mer klart att koldioxiden endast har en obetydlig inverkan på klimatet. Försök få stopp på klimataktivisternas hysteri. Det mesta dom säger är bluff och skrämseltaktik. Syftar till att en odemografisk elit skall regera världen. MP:s nya Romson har tom skrivit detta i SvD. Så samarbeta inte med dom.
  Ta bort kvicksilverlamporna, dom är verkligen ett giftigt miljöhot. Reglera inte vilka lampor vi skall köpa, det klarar vi av att bestämma själva.
  Verkligen lycka till !!

 25. norah4you

  Det varmaste året var 1956. Då kalvade Arktis och Antarktis mer än 10 gånger mer isberg och ytan krymte mer än vad den någonsin gjort senare.

  Det är heller inte sant att det bara är i år som isen i Arktis ökat. Verkligheten är den att det endast varit ett enda år under de få årens mätningar som isen var mindre än medianvärdet för de senaste 100 åren.
  För övrigt kan du slå upp ‘Garden under Sandet’ på nätet och läsa om verklig temperatur under inledande delen av Vikingatiden. Garden under Sandet är bara en av de storgårdar som från att ha exporterat inte bara kod utan även hårdost och smör(!) bl.a. till Nordens kungahus fatuburar, fick överges i början av 1340-talet som från dess fram till idag legat i permafrost där det inte före 1990 var möjligt att göra arkeologiska utgrävningar pga permafrosten. Temperaturen på Grönland var från 980-talet fram till 1341 som mest 3 grader VARMARE än idag i årsmedeltemperatur.

 26. Monica B.

  När ni arbetar med olika idéer för att minska arbetslösheten hoppas jag att ni inte glömmer kvinnorna! Jag är dödligt trött att höra om infrastruktursatsningar och höghastighetståg, men aldrig om satsningar på typiska kvinnoyrken. Hur det än är så är står kvinnorna för ca halvdelen av arbetslösheten så en rättvis satsning på kvinnligt/manligt är på sin plats! Det heter alltid att infrastruktursatsningarna ger spinoff-effekter, men den enda spinoff jag kan se är kraftigt höjda löner inom bygg- och anläggningssektorn, transport osv. Och sedan – framåt i tiden – kräver dessa män fortsatta statliga satsningar för att de inte ska bli arbetslösa!

  Satsa på medhjälpare inom förskola och skola. Det behövs sannerligen! Läxhjälp till varenda unge som halkar efter i skolan! Återinför sjukvårdsbiträden inom vården – det är billigare att använda sig av lågutbildad arbetskraft till renhållning, matning av patienter, byte av sängkläder etc. än att under- och sjuksköterskor ska utföra okvalificerade jobb!

  Och slutligen – koppla skolplikten till kunskaper, inte ålder! Om man inte har godkända betyg i basämnerna när man går ut ur 9:an så får man fortsätta fram tills kunskaperna är på plats! Jag är säker på att många skoltrötta ungar skulle anstränga sig något mer för att slippa stanna kvar i 10:an, 11:an osv. tills man kan läsa, skriva och räkna!

 27. Kim L

  @Monica B:

  ”Jag är dödligt trött att höra om infrastruktursatsningar och höghastighetståg”

  Verkligen? Vi har ju ständiga tågproblem pga för lite underhåll, och höghastighetståg har vi inte sett skymten av trots att de är vanliga i övriga Europa.

  ”Hur det än är så är står kvinnorna för ca halvdelen av arbetslösheten så en rättvis satsning på kvinnligt/manligt är på sin plats”

  Låt marknaden styra sig själv. Om någon arbetar inom en bransch där lönen är låg och de prioriterar en hög lön, så är det ju läge att byta bransch!

  Set förstår jag inte vad du menar hur man ska ha någon specifik kvinnlig / manlig profil vad det gäller arbetsmarknadssatsningar. Ska man tex anställa mer personal inom den offentliga sektor än vad som behövs bara för att få ner arbetslösheten där? Det är ju vansinne.

  ”Och sedan – framåt i tiden – kräver dessa män fortsatta statliga satsningar för att de inte ska bli arbetslösa!”

  Det var ett väldigt hackande på männen. Varför detta könskrig?

  Satsningar bör ju göras för att de behövs och att de är nyttiga. Inte baserat på om berörda personer har snopp eller snippa! Ska vi dela in personer i grupper baserat på hårfärg, längd, skostorlek och andra oväsentliga saker också?

 28. Monica B.

  Sverige har alldeles för liten befolkning för att höghastighetståg skulle vara försvarbart! Priserna skulle bli enorma – om nu inte skattebetalarna ska stå för direktörernas resor förstås!

  Visst ska marknaden styra sig själv, men då ska INGA satsningar göras! De blir inte rättfärdigare för att det satsas på de manliga yrkena. Om du inte ser infrastruktursatsningarna som en del av den offentliga sektorn så må ju det betyda att du anser att vi ska betala för att köra på de vägar som skapas. Kan man satsa skattepengar på vägar och järnvägar så kan man också satsa pengar på förskola och skola samt vård. De är minst lika nödvändiga som på vägar.

  Män är duktiga att ta för sig och därför anser jag att politikerna måste tänka på att resurserna ska delas mellan manligt/kvinnligt. Det är inget könskrig utan en rättvisefråga!

 29. Pingback: Gammelmoderaterna återkomst « Röda Berget

 30. Pingback: Min önskelista till alla styrande – så här mitt i livet « Parkstugan

 31. Kim L

  @Monica B.

  ”Visst ska marknaden styra sig själv, men då ska INGA satsningar göras!”

  Förstår inte hur du får ihop den kopplingen alls?

  Självklart ska investeringar göras. Men man ska inte ha som grund någon specifik könsprofil. Det som är intressant är om det gynnar samhället eller ej. Inte om det gynnar kvinnor vs män, eller blonda vs mörkhåriga, eller korta vs långa.

  ”Män är duktiga att ta för sig och därför anser jag att politikerna måste tänka på att resurserna ska delas mellan manligt/kvinnligt.”

  Håller inte alls med. Inte i Sverige i alla fall. Dessutom ger det statsfeministiska statsskicket i Sverige konsekvent gräddfiler till kvinnor.

  Jag tror problemet är att kvinnor söker sig till yrken som är mer bekväma, men ger låg lön. Sen klagar de på att lönen är låg.

  Vill de höja sin lön kan de ju istället söka sig till de yrken där lönen är hög. Sopåkare och gruvarbetare är tex bra betalda, men slitsamma och inte speciellt bekväma. Typiskt nog är det väldigt få kvinnor i dessa yrken. Om det verkligen är lönen kvinnor vill prioritera så får de välja yrken därefter.

 32. Monica B.

  Det enda jag säger är att statliga satsningar för att stimulera ekonomin ska delas lika mellan män och kvinnor. Inget annat! Om kvinnor inte vill arbeta som sopåkare eller gruvarbetare har ingenting med satsningarna att göra. Man kan ju också säga att det är alldeles för få manliga vårdare inom åldringsvården. Men det har liksom inte med saken att göra! Den glädje och trygghet som jobb skapar är lika för män och kvinnor – alltså lika mycket till båda könen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s