Politik handlar om att vilja

Det största hotet mot framtidens välfärd är hög arbetslöshet och offentliga finanser i obalans. Det är därför vi moderater prioriterar att få fler människor i jobb och ansvarstagande för ekonomin. För det är endast så vi kan få ökade resurser till välfärden.

Därför kommer vi att fortsätta driva en politik som sätter människor i jobb. Vår målsättning är full sysselsättning. Genom att fortsätta skapa bättre förutsättningar för företagen att växa och startas läggs en grund för att jobben blir fler. Genom att fortsätta göra det enklare och billigare att anställa ges blir jobben fler. Genom att förbättra utbildning och arbetsmarknadsåtgärder så blir jobben fler. Genom att göra det mer lönsamt att jobba så blir jobben fler. Vi tar ansvar för jobben, vi ser till att minska utanförskapet.

Mot vår politik står en politik som driver människor ut i utanförskap. Vi har sett det förr och vi ser det igen. Effekterna av socialdemokraternas politik är att arbetslösheten blir större och med det växer orättvisorna i samhället. För det är fortfarande samma gamla sossar i Sverige.

Hittills har S dolt sin politik och sina förslag. Ibland har man till och med trott att de driver samma politik som M och Alliansen. Det i sig har gjort att opinion rört sig till S. Men man kan inte maskera sin politik hur länge som helst. Så när nu politiken börjar presenteras så är det återigen skattehöjningar som gäller. Magdalena Anderssons mantra på sin presskonferens om S budget var åter och återigen att skatterna skulle höjas. Vi har hört det förut. Med S politiken blir det mer lönsamt att inte jobba och mindre lönsamt att jobba. Så hålls inte ett samhälle samman, så läggs grunden för ett stort utanförskap.

Juholt lämnade partiledarposten, men hans politik består, löften om allt till alla. Den totala ansvarslösheten för de offentliga finanserna är genomgående i S politik. I S retoriken är det alltid någon annan som ska betala löften. Men när finansiering kommer på plats så visar det sig att skattehöjningarna drabbar alla.

Socialdemokraternas första skattehöjningslöfte är att straffbeskatta ungdomar som vill jobba. 16 miljarder i skattehöjning på unga, en skattehöjning som drabbar många och framför allt de unga. Men offentlig sektor är en stor arbetsgivare för unga. Menar S att kommuner och landsting också ska höja skatterna för att kunna betala de höjda skatterna på ungdomar? Eller ska kommuner och landsting tvingas sparka ungdomar som konsekvens av S centrala skattehöjarpolitik? Eller blir det återigen besparingar i välfärden. Det är så det brukar bli när S styr.

Det finns fortfarande anledning att ta opinionsläget på allvar. Det kommer att bli jämnt i kommande valet. Jobben, ekonomin och regeringsdugligheten kommer att avgöra valutgången. Dagens opinionsmätning är intressant. För nu börjar väljarna vilja se de politiska beskeden från S. Det räcker inte längre med att leka tysta leken. För i takt med att S presenterar sin politik kommer väljarna återigen få se att valet står mellan de nya moderaterna och de gamla socialdemokraterna. Vi kommer att kämpa hårt för att vinna valet och kommer inte att vika ned oss. Sverige behöver en regering som gör det mer lönsamt att jobba, som tar ansvar för ekonomin och som därmed kan satsa på välfärden. Politik handlar om att vilja, den viljan har vi.

Media dn och svd och ab , ab , SvD , exp

11 kommentarer

Filed under Uncategorized

11 responses to “Politik handlar om att vilja

 1. Ola

  Efter som ni moderater bara har en fråga nu ni funderar på och det är hur stora skattehöjningar ni ska våga föreslå. Är det sant Kent att moderaterna tänker höja skatten med 50 miljarder. Hörde Borg prata om den siffran i Agenda när han diskuterade med M Andesson.

 2. Kent Karlsson

  Du borde rullas i tjära och fjädrar din jä…a ordbajasare!

 3. Tänk att kunna ,som politiker gör, ljuga i alla lägen utan att tungan svartnar.
  Det sekulära samhället tror inte på devisen ”Sanningen skall göra Eder fria”

 4. Kent Karlsson

  Du har fortfarande inte svarat på var du fick att 14 000 jobb skulle vara hotade med S förslag att återta den halverade arbetsgivaravgiften!
  Ynkligt Kent, mycket ynkligt men det är ett genomgående tema inom Alliansen!

 5. JonasE

  När får vi se viljan att rätta till de missförhållanden i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen som Alliansen och Moderaterna ställt till med ??.
  Det är bevisligen upp till opposionen att göra detta i nuläget!!.

  Eller s åär detta bara det vanliga ordbajseriet från Alliansens nya papegoja ??.

 6. Tycker det är dags att förändra framtida svensk regeringsmodell och titta på den finska varianten.Det är så mycket som är likartat med vad moderaterna och socialdemokraterna vill uppnå vad gäller Sveriges framtida utveckling.Därför blir svenska folket förvirrade när sossarna föreslår åtgärder som arbetsmarknadsminister Hillevi Engström påtalar redan finns på moderaternas agenda.
  När Borg törs stå pall mot Svenskt Näringsliv angående skatteräntefiffel kliar sig folk i huvet och tänker att :jamen det där är ju rena rama sossepolitiken.
  När Löfven inte käftar emot kärnkraft och är positiv till industri och Svenskt Näringsliv och inte skriker ve och fasa mot Saudiarabiska vapenaffärerna rynkar svenskarna pannan och vet inte om de ska välja sossar eller moderater.
  I Finland regerar Samlingspartiet (konservativa) som kan jämföras med svenska moderaterna ihop med finska socialdemokraterna (lika som sveriges S) med 46 respektive 44 mandat vardera.De gröna (som svenska miljöpartiet)Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna ingår också i den finska regeringen.
  Vi har sen valet 2010 redan haft modellen att riksdagen i princip är med och regerar eftersom SD är vågmästare.
  Till svenska valet 2014 skulle man särskilja alla partier.Med andra ord skulle alliansen upplösa sin fyrklöver(vad vinner de på att ha KD kvar som en gammal gisten eka istället för en fräsch motorbåt,åker KD ut finns ingen allians längre).
  Radda upp alla partier utan att gadda ihop dem.Ta sedan de som fått mest röster att samregera i en regering likt så som de har det i Finland.
  Finland har klarat sig ännu bättre än Sverige ur EU-krisen trots att de är med i EU och har euron.EU brukar framhäva Finland,Holland och Tyskland som de länder med starkast och säkrast ekonomi,(reportage i CBS 60 minutes om EU-krisen).
  Om Mp,S,M och Fp exempelvis skulle få flest röster skulle dessa partier samregera enligt finska modellen för att värna Sveriges bästa i framtiden.
  Ju mer världen utvecklas och förändras och ju mer partierna närmar sig varann i fråga om skatter och kommersiell marknadspolitik, desto mer behöver vi komma ifrån ett gammalt konkurrenspartisystem som bygger på floskler från 1800-talet.
  Skulle vara mycket lättare för svenskarna om man utser en statsminister från det största partiet och en vice statsminister från det näst största när regering bildas.
  I Finland har man president likt amerikansk sed,men är inte hundra procent säker på om folket röstar eller hur presidenten utses.En statsminister har man likväl.
  I Sverige skulle man ha två statministrar och så kunde kungahuset vara kvar ,eller så avvecklar men kungahuset och under tiden utnämns Victoria till oberoende politisk president för Sverige.
  Dags i alla fall för förändring på den här gamla svedalaregeringsmodellen där likheterna mellan partierna är fler än olikheterna,och gör folk så förvirrade så de byter parti stup i kvarten.Därför ligger blocken jämsides där bara någon procent avgör valet 2014.
  Fast skiter borgare i att taktikrösta med Kd är det kört för alliansen i alla fall!

 7. I Nora Kommun styr redan sossar och moderater tillsammans för kommunens bästa!

 8. Per A.

  ”Mot vår politik står en politik som driver människor ut i utanförskap.”

  Under alliansens tid vid makten så har andelen arbetslösa ökat, andelen fattiga barn har ökat, andelen utförsäkrade från sjukförsäkringen har ökat, andelen socialbidragstagare har ökat, och de frivilliga välgörehetsorganisationerna rapporterar att de har fler hjäpsökande.

  Slutsatsen är att antingen så inkluderar alliansens definition av ‘utanförskap’ inte ovanstående saker, vilket gör den tämligen meningslös, eller så ljuger alliansen medvetet.

 9. Pingback: SVT Debatt låter SD-demagogin bestämma agendan | Nemokrati

 10. Var det inte er kära Partiledare som varnade för politiska visioner förra hösten?

  Hur ska ni ha det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s