Nyhetsbrev #3 – glad midsommar!

Förra veckan var det partiledardebatt i riksdagen. Alliansens ansvarstagande ekonomiska politik och arbetslinje stod emot en splittrad opposition utan jobbpolitik.

Trots utfästelser om att nu börja ta jobbfrågan på allvar kunde Socialdemokraterna inte heller denna gång leverera några konkreta besked. Vi vet sedan tidigare att S vill fördubbla avgifterna för att anställa unga, slopa restaurangmomsen och begränsa de jobbskapande RUT- och ROT-avdragen. Arbetslinjen ska återigen monteras ned till förmån för ökade bidrag och höjda skatter för hushåll och företag. Frågan är hur det ökar människors möjligheter att få jobb runtom i Sverige?

Till skillnad från Socialdemokraterna och de andra oppositionspartierna är vi övertygade om att alla jobb behövs. Alliansens gemensamma reformer har lett till att utanförskapet är betydligt mindre nu än 2006. 200 000 fler har ett jobb att gå till i dag. Samtidigt har sysselsättningsgraden ökat i samtliga ålderskategorier.

Men ännu finns det alltför många som bär på känslan av att deras insatser inte efterfrågas. Det är viktigt att komma ihåg, särskilt nu när midsommarfirande och ledighet väntar runt hörnet. Arbete och egen försörjning är en förutsättning för att kunna ta semester. Vi vill att fler människor ska få den möjligheten.

Tillsammans med våra vänner i Alliansen ska vi fortsätta att driva en politik som sänker trösklarna till arbetsmarknaden och som möjliggör för fler företag att starta, stanna och växa i Sverige. Samtidigt ska vi fortsätta att göra det mer lönsamt att arbeta för vanligt folk.

Nya Moderaternas främsta mål är att alla som kan och vill arbeta också ska få göra det. Vi kommer inte att ge oss förrän fler får möjlighet till ett eget arbete med allt det positiva det innebär, inklusive välförtjänt ledighet under sommarhelgerna.

Glad midsommar!

Kent Persson
Partisekreterare
Nyhetsbrev #3, 2012-06-20

About these ads

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Nyhetsbrev #3 – glad midsommar!

 1. Carl

  Stackars Kent Persson. Han kan inte ens önska sina läsare glad midsommar utan att ägna 75% av blogginlägget åt Socialdemokraterna. Allt är som vanligt med andra ord.

 2. Ola

  Carl… Ja vad ska Kent skriva. Moderaternas jobbpolitik har bara lett till ännu högre mass arbetslöshet ..Den är över 8% nu. Och Allianspartierna är så ovänner nu så någon ny politik kommer dom inte fram till. Kent drömmer om att han varit partisekreterare åt Sveriges i särklass största parti Socialdemokraterna

 3. Ibland tror jag inte politiker förstår hur deras regelförändringar vad gäller lagar och förändringar inom EU kommer att påverka deras egna länder i framtiden.
  I huset jag bor i renoveras det för fullt.Arbetarna(murare,snickare,byggnadsarbetare)jobbar gladeligen från åtta på morgonen till tio på kvällen.Både lördagar och söndagar som vardagar.
  Men det är inte svenskar utan polacker som kostar hälften så mycket som svenska arbetare.(Polackerna är supertrevliga och jobbar häcken av sig).
  Nu kanske det är brist på svenska byggnadsarbetare,murare och snickare.
  Men nu är det ju så att Sverige har en arbetslöshet på över 8%.
  Samtidigt importerar vi arbetskraft utifrån,som blir mycket billigare i drift eftersom man kan undvika svenska arbetsrättsregler osv.
  Frågan man då ställer sig är hur politker i framtiden tänker sig lösa problematiken med hög arbetslöshet på grund av att den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar inte finns bland de 8%:s arbetslösa.
  Samtidigt som det är mycket billigare att ta arbetskraft utifrån inom vissa branscher eftersom EU-reglerna tillåter fri arbetskraft över gränserna.
  Vad gör politikerna i framtiden om arbetslösheten börjar öka ytterligare på grund av den importerade billigare arbetskraften?
  Det är sådana frågor som folk vill ha svar på.
  Att skapa en miljon nya rut och rotjobb löser nog inte den inhemska arbetslösheten,eftersom det mest är importerad arbetskraft som utför dessa arbeten (billigare arbetskraft) åt de svenskregistrerade företagen.

 4. Bra att både Kent Persson och Calle Bildt har bloggar som vi vanliga svenssons kan kommentera och tycka till om vad gäller politiska åsikter.
  Sossarna har över 700 bloggare ,men inga från partistyrelsen eller från den inre maktens korridorer.Märkligt!
  Carin Jämtin verkar ha stängt ner sin blogg,och Stefan Löfven har ingen!
  Leif Pagrotskys senaste blogginlägg verkar vara från april!
  Dåligt av sossarna (nu när det går uppåt för dem) att inte ha några ledande sossepolitiker i bloggatmosfären.(Twitter går inte att jämföra med blogginlägg).Vem vill läsa 700 kommunsossars inlägg som mest berör egna kommunerna,när man vill höra och läsa partisekreterarnas åsikter om konkurrenternas politik!
  Sossarna ligger långt efter med ”närkontakten” med sina väljare!

  Nåväl!
  Igår sades på nyheterna att 10.000 universitetsplatser ska besparas på våra universitet.Det kommer att bli svårare för ungdomar att utbilda sig.
  Detta måste också innebära att ungdomsarbetslösheten kommer att öka ytterligare.Hur har alliansen tänkt när de gör på detta sätt?
  Man ökade på platserna 2009 för att bemästra ungdomsarbetslösheten men mig veterligt har man inte lyckats få ner ungdomsarbetslösheten utan den ligger konstant på samma nivå.Vad ska man göra med dessa 10.000 ungdomar som nu inte får chans till utbildning och därmed måste ha jobb?
  Kent Persson efterlyser konkreta besked från sossarna angående arbetsmarknadspolitiken,men här vill nog folk ha konkreta besked även från alliansen vad de ska göra med 10.000 nya arbetslösa ungdomar som inte kommer in på universitetsutbildningar!

  PS.Har faktiskt börjat läsa Calle Bildt-bloggen i brist på sossebloggar(fastän jag tycker han är lite arrogant i sitt sätt) .Karln berättar ju faktiskt vad han gör och uträttar för sin lön vilket är bra!
  Sossarna borde sätta en ledande sossepolitiker mitt i ”bloggsfären” som typ (M)partisekreteraren Kent Persson som kan bemöta moderaternas kritik mot (S)! Uselt att det inte finns någon känd politiker från (S)partistyrelsetopp som bloggar!

 5. Pingback: M & KD Roséduellerrar i Almedalen – Acko Attackerar « Röda Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s