Jobbpakt för arbete till unga

Under Almedalsveckan i Visby presenterade vi ett nytt initiativ för att stärka ungas möjligheter på den svenska arbetsmarknaden, en jobbpakt för skapa fler jobb till unga.

Genom en jobbpakt vill Nya Moderaterna öppna för samverkan mellan staten, fack och arbetsgivare. Parterna kan gemensamt nå lösningar som gör att betydligt fler unga omfattas av yrkesintroduktionen och kan anställas samtidigt som staten kan bidra till att stödja anställningar inom ramen för dessa avtal.

En särskild satsning för långtidsarbetslösa unga kan göras, t.ex. genom att staten står för en större del av lönekostnaden.

Vi har förhoppning om att de diskussioner som inletts kan landa under hösten och resultera i åtgärder som skapar fler och bredare vägar in på arbetsmarknaden.

Om parterna förmår hitta former som gör att betydligt fler unga omfattas av yrkesintroduktionen är vi beredda att underlätta för parterna genom t.ex. bidrag till handledarstöd. Därutöver är regeringen beredd att gå parterna till mötes i andra arbetsmarknadsfrågor som ett led i arbetet med att varaktigt öka sysselsättningen och minska jämviktsarbetslösheten.

Att bekämpa ungdomsarbetslösheten är en av våra viktigaste frågor. Genom att blida jobbpakten visar vi med konkret handling att vi menar allvar med vårt mål att nå full sysselsättning. Alla jobb behövs och alla ska få möjligheten att få arbeta.

Media SvD , SvD , ab ,

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s