Nu rivstartar vi en kampanjintensiv höst!

Jag hoppas att ni har haft en härlig sommar med möjlighet till ledighet och nöjen. Jag liksom många andra är nu tillbaka efter semestern med fullt fokus på hösten. Vi ser fram emot en kampanjintensiv period med väljarsamtal, medlemsaktiviteter och hög närvaro i så väl sociala som traditionella medier.

Nästa vecka återvänder många skolelever till klassrummen för att inleda en ny termin. De kommer till en skola som genomgår stora förändringar. Högre kvalitet, ökat fokus på kunskap och bättre likvärdighet är några av Alliansens prioriteringar när vi nu utvecklar den svenska skolan.

De största skolreformerna sedan folkskolans införande är nu sjösatta. Kunskapskraven har skärpts och blivit tydligare genom nya läroplaner för förskolan, grundskolan och gymnasiet. Ett nytt betygssystem har införts med fler steg och betyg från årskurs 6. Stödet till de elever som behöver extra hjälp har stärkts, likaså uppföljningen av elevernas kunskaper. Samtidigt genomförs stora satsningar på att förbättra lärarnas utbildning, kompetens och karriärmöjligheter.

Dessa reformer är mycket viktiga, men de räcker inte. Om vi ska klara av att öka fokus på kunskap i skolan måste vi ta problemet med otrygghet på allvar. Alltför många barn och ungdomar tvingas växa upp i en otrygg skolmiljö där hot, konflikter och mobbning är en del av vardagen. Jag vill uppmana samtliga moderater på kommunal nivå att ta täten i arbetet med att införa och utveckla verkningsfulla metoder för att motverka mobbing och kränkningar samt bygga bort våld och otrygghet i skolan. Vi nöjer oss inte förrän skolan klarar av att ge alla elever bästa tänkbara start i livet.

Idag drar en rikstäckande skolstartskampanj igång. Jag kommer själv att besöka flera skolor och ser fram emot givande dialog med både lärare och elever. Jag hoppas att så många föreningar som möjligt deltar i kampanjen och jag önskar er stort lycka till med era lokala aktiviteter!

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s