Självklart måste förnyelsen av M fortsätta

För ett par dagar sedan skrev Patric Åberg, Carl Grufman och Anders Åhrlin på SvD brännpunkt om moderaternas behov av fortsatt förnyelse och behovet av att förnya välfärdspolitiken. Jag tycker de har rätt och att de visar med tydlighet att partiet måste fortsätta sin förnyelse i hela partiet.

Moderaterna utmaning ligger nu i att på allvar förnya välfärdspolitiken så att människor får förtroende för våra idéer för att förbättra vård, skola och omsorg. Runt om i landet görs också mycket. Senast nu i Stockholm där Sten Nordin berättar att man ska se hur man kan erbjuda nattis på ett bättre sätt. Ett lovvärt initiativ som visar att M ser vilka utmaningar vi står inför på välfärdsområdet.

De nya moderaterna måste fortsätta utveckla vår jobbpolitik. Det handlar om att ytterligare stärka arbetslinjen, jobbskatteavdrag och ansvarstagande för ekonomin. Lika självklart är det att skapa ännu bättre förutsättningar för företagen i vårt land. Nya företag skapar nya jobb. Givetvis måste dessa frågor fortsätta att drivas, men de måste kopplas ihop med välfärden. Utan jobb och en ekonomi i ordning kan inte välfärden utvecklas.

Arbetet med att förnya välfärdspolitiken måste omfatta hela partiet och alla politiska nivåer. Moderaterna måste kunna ge trovärdiga svar på hur förskolan ska kunna få bättre kvalité, hur skolan ska kunna lägga grunden för kunskap för alla barn och hur en trygg äldreomsorg ska kunna omfatta alla äldre. Till det kommer hela det sociala området där moderaterna under alltför lång tid duckat. Moderaterna måste kunna ge svar hur de människor som är mest utsatta och som har störst behov av samhällets stöd och hjälp ska kunna få det i moderaternas vision för samhället.

Ska vi förtjäna väljarnas förtroende i välfärdsfrågorna måste vi visa att förnyelsen är på riktigt. Vi måste lyssna på medborgarnas åsikter om välfärden, vi måste lyssna på välfärdens medarbetare som varje dag jobbar inom välfärdssektorn. Det är så vi kan inhämta den kunskap som lägger grunden för en verklig förändring av moderaternas välfärdspolitik. Det är därför jag nu reser runt i landet för att få ta del av människors berättelse och åsikter om hur Sverige och vår välfärd kan bli bättre.

De nya moderaterna har på riksnivå lyckats med förnyelsen och har lyckats vinna väljarnas förtroende. Mycket har handlat om att sänka tröskeln för människor att kunna närma sig moderaterna. Sakfrågorna som lagt grunden för framgångarna är jobb- och den ekonomiska politiken. Frågorna bärs också upp av Sveriges mest respekterade politiker, Reinfeldt och Borg. Så långt kan allt tyckas vara bra, men när val handlar om andra frågor än arbetslinjen och ekonomin så står Moderaterna sig fortfarande svaga. Här måste vi göra mer.

De nya moderaterna måste nu bli de nya moderaterna i hela landet och måste omfatta hela politiken, främst välfärdsfrågorna. Varje nivå i partiet måste ta sin del av ansvaret. Förnyelsen av moderaterna är rätt och riktig. Det är nu hög tid för de nya moderaterna att utmana socialdemokraterna om vem som kan ta ansvar för den svenska välfärden på bästa sätt. Patric, Carl och Anders har rätt i sin debattartikel om kravet på fortsatt förnyelse. De har som lokala ledare ett stort utrymme och ansvar för att leda det förnyelsearbetet lokalt. Det glädjer mig att de gör det.

Media dn

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s