Alliansen investerar i Sveriges framtid

I går presenterade regeringen budgeten för 2013. En ansvarsfull ekonomisk politik har gjort att det finns ett reformutrymme som möjliggör flera viktiga jobb- och tillväxtsatsningar.

Bland annat genomförs en omfattande infrastruktursatsning med en kraftfull förstärkning av drift och underhåll för järnvägen. Samtidigt sker viktiga regionala satsningar – en ny stambana i samband med byggandet av Ostlänken, upprustning av Malmbanan och utbyggnad av tunnelbanan till Nacka – satsningar som lägger grunden för en växande ekonomi med fler jobb.

Anslagen till forskning och innovation höjs med 4 miljarder kronor till 2016 och regeringen föreslår att bolagsskatten sänks från 26,3 procent till 22 procent. Så stärker vi Sveriges konkurrenskraft och gör vårt land mer attraktivt att investera i.

Dessutom föreslår regeringen en rad åtgärder för att stärka ungas möjligheter på arbetsmarknaden. Totalt satsas 8,1 miljarder kronor 2013–2016 för att underlätta övergången från skola till arbetsliv och att stärka ungas kontakter med arbetsgivare. Det handlar bland annat om satsningar på lärlingsprogram, gymnasiala yrkesutbildningar och ytterligare arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Jobben förblir vår viktigaste fråga. Utan en stark arbetslinje och ansvar för ekonomin kan inte heller välfärden utvecklas. Genom de satsningar som föreslås i budgeten för 2013 tar alliansregeringen ytterligare ett steg för att nå målet om full sysselsättning.

Mot dessa gemensamma ambitioner står de fyra oppositionspartierna – Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna – alla med helt olika idéer om Sveriges framtid. Socialdemokraterna har fortfarande flera viktiga besked att lämna. Hur ser deras politik ut? Och vilka tänker de samarbeta med?

Alliansregeringens budskap är tydligt: genom en fortsatt ansvarsfull ekonomisk politik och nya offensiva investeringar för jobb och tillväxt förbättrar vi Sveriges starka position ytterligare.

Media SvD , dn , dn , dn ,

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s