Jobbfrågan vikigast i valrörelsen 2014

Vi är nu halvvägs in i mandatperioden och för Nya Moderaterna börjar färden mot valet 2014 redan nu. Tillsammans med Henrik Sundström skriver jag idag i Bohusläningen om jobben blir valets viktigaste fråga.

I Uddevalla och i fyra andra städer runt om i landet – Östersund, Stockholm, Göteborg och Malmö – hålls i dag digitala upptaktsmöten som markerar starten för en av de största mellanvalskampanjerna i partiets historia.

Framför allt ska vi under de kommande veckorna söka nya möjligheter till möten och dialog. Vi ska lyssna till hur människor ser på Sveriges framtid, berätta om hur vi vill möta de utmaningar Sverige står inför och hur de politiska alternativen ser ut. Målsättningen är att genomföra 900000 direkta möten fram till valdagen 2014. Det handlar i praktiken om nästan var tionde svensk.

Vi är övertygade om att den viktigaste frågan i valrörelsen 2014 kommer att bli vilken politik som skapar flest jobb. Jobbfrågan är därför helt central i vår färdplan mot 2014.

Hur vi hittar nya, efektiva sätt att underlätta för de grupper som har svagast förankring på arbetsmarknaden är en av våra mest prioriterade frågor. Sveriges unga kliver i dag ut på en arbetsmarknad som ställer allt högre krav på kunskap, kompetens och flexibilitet. Att vi har ett utbildningssystem med en tydlig koppling till arbetsmarknaden och en arbetsförmedling som matchar arbetssökande mot jobb är centralt.

Praktik, lärlingsutbildning, arbetsmarknadsutbildningar, nystartsjobb och instegsjobb är exempel på redan genomförda insatser. Men det finns mer kvar att göra. Vår utgångspunkt är att forma en politisk agenda som utgår från den nya, moderna arbetsmarknaden. En politik som fortsatt främjar arbetslinjen och som samtidigt stimulerar framväxten av en mångfald av jobb, även arbeten med lägre trösklar.

Redan nu genomförs kraftfulla investeringar för Sveriges framtid. Budgetpropositionen för 2013 innehåller omfattande satsningar på infrastruktur, forskning, innovation och bättre villkor för företagande. Så lägger vi grunden för en växande ekonomi med fler jobb.

För att skapa fler och bredare vägar in på arbetsmarknaden föreslår regeringen dessutom ett ungdomspaket på 8,1 miljarder kronor 2013-2016, med satsningar på lärlingsprogram, gymnasiala yrkesutbildningar och ytterligare arbetsmarknadspolitiska åtgärder, bland annat en förstärkning av nystartsjobben. Här i Uddevalla har vi nyligen beslutat att satsa 5 miljoner kronor för att skapa 100 jobb för ungdomar i kommunen, tillsammans med Arbetsförmedlingen.

Nya Moderaternas mål är full sysselsättning. Alla människor ska få chans att delta och bidra till vår gemensamma välfärd. För att nå dit måste vi fortsatt ta ansvar för ekonomin och samtidigt förmå komma med nya, kreativa lösningar. Sverige och Uddevalla behöver ett modernt arbetarparti som ser till hela arbetsmarknaden. Nya Moderaterna är detta parti.

Alla människor ska få chans att delta och bidra till vår gemensamma välfärd.

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s