Socialdemokraternas politik hotar jobben

När Socialdemokraterna nu presenterat sitt alternativ till regeringens budgetproposition är det tydligt att bidragslinjen fortsatt står mot arbetslinjen.

Socialdemokraternas budgetförslag innebär höjda skatter och avgifter med närmare 30 miljarder kronor. Huvuddelen går till att bekosta bidragshöjningar. Det handlar bland annat om kraftiga höjningar av socialavgifterna för att anställa unga och höjd restaurangmoms. I Socialdemokraternas värld är både företag och hushåll förlorare. Värst drabbas de som står längst från arbetsmarknaden, särskilt unga och utrikes födda.

Stefan Löfvens förslag till skattehöjningar är högre än både Mona Sahlins och Håkan Juholts tidigare skatteförslag. Många undrar nu vad som hände med den utlovade förnyelsen. Hur tänker sig Socialdemokraterna att jobben ska bli fler genom en nedmontering av arbetslinjen och höjda trösklar in på arbetsmarknaden? Att göra det dyrare att anställa unga och försämra villkoren för branscher och företag som för många utgör det första viktiga steget i arbetslivet är obegripligt.

Även om Socialdemokraterna nu gett besked om vilken politik de avser driva saknas fortfarande svar på den viktiga frågan om vem eller vilka de vill styra med. Ett parti kan inte längre ensamt göra anspråk på regeringsmakten. För att vara ett trovärdigt regeringsalternativ måste man därför kunna ge svar på vem man vill genomföra vad med och hur det i detalj ska finansieras.

Höjda skatter står i fokus för samtliga rödgröna partier. Ett eventuellt rödgrönt samarbete skulle inte stanna vid Socialdemokraternas skattehöjningar. Det skulle med stor sannolikhet även innehålla vänsterpartiets krav på höjd förmögenhetsskatt och fastighetsskatt och miljöpartiets bensin- och flygskatter. En sådan politik skulle vara direkt skadlig för Sverige.

Alliansen och Nya Moderaterna har valt en helt annan väg. Tillsammans investerar vi nu i Sveriges framtid. Budgetpropositionen för 2013 innehåller kraftfulla satsningar på infrastruktur, forskning och innovation, bättre villkor för företagande och bredare vägar in på arbetsmarknaden. Så lägger vi grunden för ökad tillväxt, fler jobb och ett starkare och mer konkurrenskraftigt Sverige.

Nya Moderaternas mål är full sysselsättning. I motsats till Socialdemokraterna är vi övertygade om att varje jobb räknas och att alla jobb behövs.

Kent Persson

Partisekreterare

Nyhetsbrev #9

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s