Nu ska även läxhjälp ingå i RUT-avdraget

Regeringen föreslår idag att RUT-avdraget ska kompletteras med läxhjälp. Förslaget innebär att hjälp med läxor och annat skolarbete till barn och unga som är elever i grundskolan, gymnasieskolan och motsvarande skolformer uttryckligen ska omfattas av RUT-avdraget.

Med RUT-avdraget har det blivit enklare för många familjer att få vardagspusslet att gå ihop. RUT-avdragen har varit en av Alliansens viktigaste reformer för att skapa fler jobb och gör att svarta jobb blivit vita, att fler går från utanförskap till en fast anställning med riktig lön, pensionspoäng och trygga anställningsförhållanden. Samtidigt har RUT-avdraget lett fler tjänsteföretag och ett stärkt företagande, inte minst bland kvinnor och utrikes födda. På sikt beräknas hela reformen ge 24 000 ny jobb. Av dessa är det 2 000 svarta jobb som beräknas ha blivit vita. Utökas RUT-avdraget för läxhjälp öppnas möjligheten för än fler tjänsteföretag.

Läxhjälp har omfattats av avdraget även tidigare, inom ramen för barnpassning, men det har funnits en gråzon mellan barnpassning och läxhjälp. Genom att särskilja läxhjälp från barnpassning kommer tydligheten vid tillämpningen av bestämmelserna att öka.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är motståndare till förtydligandet angående läxhjälp men också, i varierande omfattning, mot hela RUT-avdraget. S föreslår halverat RUT-avdrag och V vill avskaffa avdraget helt. Deras motstånd till fler jobb i den växande tjänstesektorn är tydligt. Alliansens arbetslinje står emot socialdemokraternas bidragslinje.

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s